35.000 iPhones verkocht in Nederland

45 reacties

De iPhone heeft T-Mobile goed gedaan. Uit de kwartaalcijfers van T-Mobile blijkt dat meer dan een derde (35.000) van alle nieuwe abonnees voor een iPhone koos. En dat terwijl de iPhone pas een maand te koop is.

“De run op iPhone3G was de afgelopen maand in de hele organisatie voelbaar. En eigenlijk is dat nu nog steeds zo. Bij de T-Mobile verkooppunten heerst een continue topdrukte, via de e-shop op t-mobile.nl blijven de bestellingen binnenstromen en bij het call center gaat ongeveer de helft van de vragen over de iPhone,” aldus Bart Weijermars, directeur Marketing bij T-Mobile.

T-Mobile meldt dat de levertijd van de iPhone nu op 2 à 3 weken ligt.

Reacties

45 reacties
 • Profielfoto
  HAK

  Ik had verwacht dat iedereen al een iPhone had, uit de US geimporteerd.

 • Profielfoto
  heldopslippers

  pff niet de onemorething podcast gezien.
  “de iphone was 12 uur na de lancering wereldwijd uitverkocht”

 • Profielfoto
  Edian

  T-Mobile shops zelf hebben geen voorraden, alle andere iPhone sellers wel:)

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  Vanmorgen een gereserveerd bij Apple Centre HTR in Veenendaal. Daar zijn ze op voorraad. Ik moet nu wachten op een T-Mobile sim… haha! Wachttijd op de simkaart!

 • Profielfoto
  Jor1

  wees blij, weet je hoelang het omzetten van een Orange nummer naar T-Mobile kost.. 4 WEKEN!!! hebbik eindelijk een iPhone, kan ik er niet mee bellen!!!

 • Profielfoto
  Grave

  Wacht na meer dan 3 weken nog steeds…. stond vorige week al bovenaan de lijst, maar blijkbaar hebben ze nog niks binnen gekregen weer ???

 • Profielfoto
  Maced.2

  zo besteld :D :D :D :D

  T-Mobile heeft je bestelling voor de iPhone 3G geaccepteerd. Zodra het toestel op voorraad is, belt de koerier je voor een afleverafspraak.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Het begint wel te kriebelen, maar ik laat toch gewoon eerst even m’n oude abbo aflopen (tijdig opzeggen via T-mobile zodat je nummer kan meenemen) voordat ik overstap. En misschien hebben we tegen die tijd een 32 gb. Zijn de problemen rondom de batterijduur een beetje opgelost? ;)

 • Profielfoto
  coenremmelts

  Wij hebben ze op voorraad en hebben simkaarten
  bij macinside deventer en apeldoorn

 • Profielfoto
  joris_h

  @ Jor
  Je kunt er toch wel mee bellen, alleen niet gebeld worden op je oude nummer.
  Maar als je op de oude telefoon alle telefoontjes laat doorschakelen naar je nieuwe iphone telefoonnummer heb je gewoon een normaal werkende iphone.
  (behalve smsjes en voicemail)

 • Profielfoto
  wouwout

  35.000 is erg veel, ik vergelijk het even met de Verenigde staten: 300 miljoen inwoners. (300/17) * 35000 = bijna 620.000. Dat is dus de vergelijking met verkopen in de US. Lijkt me een superscore. Zitten we er dan boven of onder, qua populariteit, in vergelijking met de US? En het ding is ook nog eens moeilijk te krijgen.

 • Profielfoto
  sandman4sure

  Bij mij duurde het een week om mijn Orange naar T-Mobile om te zetten. Tot die tijd had de iPhone geen bereik, ook niet met een tijdelijk nummer

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  2 tot 3 weken?

  Ik ben van de week in een paar T-Mobile winkels geweest…
  Maar daar vertelden ze me dat de levertijd (wachttijd) al meer dan 6 weken is,
  ga maar uit van 2 maanden vertelden ze mij.

  Ook op de site van T-Mobile wordt dat aangehouden. (6 weken)
  Maar daar heb ik hem van de week ook maar besteld…
  Ik hoop op een afleverafspraak… (crap ik ga op vakantie)

 • Profielfoto
  iSneaker

  @Edian,

  De T-Shops zijn JUIST de shops die meer voorraad hebben dan de derde partijen zoals de BC of een apple store. Die krijgen er vaak maar een stuk of 10 en de T-Shop Stores krijgen er meer dan 30 wekelijks geleverd. Er is een zeer grote vraag naar de iPhone. De wachttijd op een iPhone bij een T-Shop is minder dan bij een derde partij.

 • Profielfoto
  iSneaker

  @ Steve Brooklyn

  T-shops moeten vertellen dat het maximaal 6 weken kan duren omdat als ze zeggen dat je je iphone binnen een week hebt en hij is er niet kom jij klagen. 6 weken is erg ruim. Werkelijkheid is anders.

 • Profielfoto
  djefferson

  A-Mac Den Bosch heeft vanaf gisteren iPhones op voorraad liggen.. jullie hebben het niet van mij ???

 • Profielfoto
  RoBotje

  Nu ik nog. Ik heb 2 weken geleden 50 euro aanbetaald en ik wacht nu nog steeds.
  Ik heb het idee dat het nog wel eens een maand kan gaan duren :(

 • Profielfoto
  Fransjr

  Vreemd, al die verschillende levertijden.
  Heb ‘m op 24 juli besteld en op 2 aug opgehaald (T-mobile Den Bosch). Wordt 8 aug (morgen :D) met nummerbehoud (Orange) geactiveerd. Met dit tijdspad ben ik dik tevreden uiteraard!

 • Profielfoto
  2xdutch

  Tja, even aankijken hoe dat met die scheurtjes in de achterkant afloopt. Lijkt toch op de oude wijsheid, koop nooit de .0 versie van en product, wacht op het eerste servicepack of de eerste product recall. ;)

 • Profielfoto
  Grave

  @sneaker

  Ze krijgn echt niet tientallen per week geleverd. Ik stond vorige week dinsdag op de 2e plaats in de lijst en ik heb nu, na meer dan een week nog niks gehoord.

  En dat is bij een t-mobile winkel zelf.

 • Profielfoto
  djefferson

  Boys.. op voorraad.. seen them with my own eyes..

 • Profielfoto
  Bacchus

  2xdutch, dit is toch echt versie 0.2 van de iphone…

  Ik moest drie weken wachten. Op het OMT forum over dit onderwerp klopt dat beeld voor de andere liefhebbers ook.

 • Profielfoto
  Jeordy

  Macinside (Deventer/Apeldoorn) heeft er vandaag 30+ binnen gekregen, dus voorraad genoeg…

 • Profielfoto
  Pitchen

  Heb na 1 x gebeld te hebben met de ei-pfone het apparaat direct weer retour naar T-mobile gestuurd. Reden: tekort aan functionaliteit en priegelige bediening. Ook het simpelweg veranderen van een ringtone kan niet als je dit niet in AAC format om hebt gezet. Ook de applicaties die er standaard werken matig. Bijvoorbeeld de GPS functie, wat heb je eraan om te weten waar je zit als je gewoon naar buiten kunt kijken en er geen turn – by- turn navigatie mogelijk is. Alle andere coole programma’s met GPS zijn nog afgesloten of werken niet(Tom Tom/ Runtracker). De Appstore is trouwens in het Duits! Alsof je daar vrolijk van wordt, de kwaliteit van 3de partij software is matig en te duur. Het apparaat is behoorlijk groot en het geluid is ook onder de maat (vooral op speaker stand). Ik ben een behoorlijke Applefan maar zie mijzelf niet 2 jaar plezier hebben van de iPhone en wacht de N96 af.
  Helaas pindakaas Apple :(

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  De T-Mobilewinkels zijn niet sneller. Als je 50 euro hebt aanbetaald en daar op de wachtlijst staat, kun je je bestelling annuleren tegen 4,95 euro administratiekosten. Je krijgt dus 45,50 euro terug en loopt naar de mac resellers die ze wel op voorraad hebben. Zo doe ik ’t tenminste. Heb ik ‘m sneller dan wanneer ik wacht op de T-Mobilewinkel.

 • Profielfoto
  AppleOD

  Ik wacht nog op goed bericht, na bestelling via het www.
  Bestelstatus nog steeds 1, plaatsing bestelling 23-07

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik hoefde maar 20 Euro te betalen voor mijn iPhone.
  Via de T-Mobileshop!!! (online)
  En ik heb niet eens de duurste abonnement! (45 Euro)

 • Profielfoto
  jan jansen

  Goed gedaan KPN, dat was vooruitzien!

 • Profielfoto
  sasquatch

  ik haal em half september, hoop dat ie dan gewoon te krijgen is

 • Profielfoto
  Roggie

  Pitchen..jij hebt helemaal geen iphone gehad en loopt alleen maar wat te zieken.

 • Profielfoto
  georg88

  Toestel gewoon te koop bij BelCompagny in Hoogezand. Wit 16GB op voorraad.
  Begrijp het probleem niet;-)

 • Profielfoto
  midas

  Bij T-mobile kan altijd alles en snel, als je maar de juiste verkoper te pakken kan krijgen.

 • Profielfoto
  Pitchen

  Respect voor de marketing van Apple. Het gebruik valt echter tegen, maar dat kan inderdaad persoonlijk zijn. Volgens mij is er gerekend op 50.000 ei-fohne’s in Nederland in de eerste drie maanden. Ik denk dat het apparaat voor de massa genoeg fuctionaliteit biedt maar moet helaas constateren dat het geluid (niet onbelangrijk) niet echt ‘top of the bill’ is. Ben echt een Applefan maar denk het is helaas geen gadget voor mij, al had ik dat van te voren wel gedacht. Wie weet dat de kortere iPhone 3 met bruikbare GPS uitkomst biedt.

 • Profielfoto
  appeltje-e

  2 weken geleden bij T-Mobile Zwolle gereserveerd en men zei dat het wel 6 weken kon duren.. Nu, 2 weken later, telefoontje: ik kan de iPhone ophalen!:-)

 • Profielfoto
  Jordan_D

  @ Pitchen wat loop je te bitchen. Je beweert een Apple fan te zijn? Sorry hoor als je dat echt was dan had je je allang ingelezen met de Pros and Cons van het apparaat en had je allang een manier gevonden om je AppStore simpelweg om te zetten in het nederlands of anders engels. En ringtones kan je creëren van je in de Itunestore gekochte muziek of anders je nummer knippen en plakken in Garageband. Ja dat programma ken je vast wel.

  Je opmerkingen van priegelige bediening en tekort aan functionaliteit mag je ook beter onderbouwen. De functies die het beweert te doen zijn gewoon aanwezig. Priegelig? Als je vingers misschien zo dik zijn als je grote teen. Ik wil ook niet zeggen dat de huiidge iPhone feilloos is, Ik w8 zelf op de volgende generatie de huidige voldoet nog steeds. En ik verwacht dat Apple meer bedrijven toelaat voor het GPS gebeuren en dat her aanbod van software omhoog gaat met de jaren. Wat verwacht je ook van een winkel die net open is?

  Maar een echte Apple fan die heeft vorig jaar een vliegtuig geboekt en een iPhone in de States gekocht.

  Jordan_D

 • Profielfoto
  iAlwin

  T-Mobile is prima. 19 juli een telefoontje gepleegt naar de sales-afdeling. Ik wil mijn abo verlengen want die is verlopen op 8 juli jl. Dikke prima. Nog geen week later kwam de postbode langs mijn hypePhone 16GB afleveren.

  Mijn broertje heeft er een paar dagen langer op moeten wachten. En dan te bedenken dat er van die halve zolen 11 juli in rotterdam de godganse dag in de rij stonden :p :p :p :p

 • Profielfoto
  remier

  T-Mobile zuigt big time!

  Wacht maar tot je iPhone gejat wordt in het buitenland. Het toestel is op geen enkele manier los te krijgen bij T-Mobile zonder verplicht weer eens voor 2 jaar bij te tekenen via de “Lost & Found” aanbieding.

  Inmiddels ligt de case bij rechtsbijstand, er zal dus voor mij wat tijd overheen gaan.

  Noooooooooit meer T-Mobile voor mij, waar-de-loos.

  PS: De iPhone bevalt me prima, ik kan er alleen langzamer mee sms’en (ben een HTC met toetsenbordje gewend) en de batterijduur valt me ook iets wat tegen. De rest helemaal top!:)

 • Profielfoto
  AppleOD

  YES! komende donderdag wordt-ie bij me afgeleverd.

 • Profielfoto
  pvanvliet08

  Ik weet niet wat mijn geluk is dan, maar mijn 6 weken levertijd was afgelopen in 2 weken. Netjes geleverd alles aangemeld keurig met bevestigingsbrief. Voorlopig ben ik zeer tevreden over deze service. Ik zit al 100 jaar bij vodafone zakelijk, maar dit is zeker niet slecht. (moet wel zeggen ik ben op een zondag geboren, een geluksdag zeggen ze)

 • Profielfoto
  BeMeMac

  Ik weiger om te reserveren maar ga liever bij verschillende winkels langs. Begin van de week bij een aantal t-M en BC winkels geweest, wachtlijsten tussen de 20 en 35 (meeste voor zwart) en leveringen van minder dan 10 per week.
  Bij iFactors in Zoetermeer verwachten ze vandaag voldoende levering te krijgen om de reserveringen uit te leveren en daarna nog voorraad over te hebben van alle modellen (8 + 16, wit + zwart)

 • Profielfoto
  Pitchen

  Nog een vraag wat doet de iphone bij het starten van meerdere programma’s die niet actief zijn en wat zijn de effecten op batterijgebruik en processorbelasting.

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Ik heb hem via BelCompany. Hij doet alles wat ons beloofd is en (dankzij de Apps) nog veel meer. Ik snap niet wat mensen lopen te zeuren over TomTom, want met GoogleMaps kun je ook je routes laten uitvogelen, en dat doet-ie perfect, op kaart, of stap voor stap. Dus Bitchen, je had misschien even wat langer moeten spelen met je iPhone.

  Ik heb ook nummerbehoud aangevraagd. Het tijdelijke nummer is bij mij wel geactiveerd. Een telefoontje naar T-Mobile was voldoende. Doen ze gewoon, heel aardig van ze, dat terwijl mijn abo eingelijk pas volgende week maandag ingaat vanwege dat nummerbehoud. En het duurde geen 48 uur zoals voorspeld door de helpdesk, maar slechts 16 uur. Sinds dinsdagochtend is-ie dus full swing (en besteed ik elke verloren minuut eraan).

  Leuk overigens, al die alternatieve spellingen, maar ik noem hem mijn AaiFoon. Leek me wel toepasselijk voor een toestel dat je de hele tijd zit te aaien…

 • Profielfoto
  Hansfree

  @Pitchen, gast ga op een ander forum mensen lopen pesten… je komt een beetje ongeloofwaardig over.

  ontoppic,
  Ben heel benieuwd heb hem zaterdag bij t-store in rotterdam besteld, hoop dat ik niet al te lang er op hoef te wachten.

 • Profielfoto
  Pitchen

  Geloofwaardig of niet is een kwestie van perceptie.
  Wens iedereen veel plezier met zijn/haar iPhone!

 • Profielfoto
  XanHan

  Apple Premium Reseller Xando in Zwolle en Enschede kan gewoon uit voorraad leveren!! 8GB is lastig, maar de 16GB modellen geen probleem!:D