Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 30 augustus 2008
Leestijd: 1 minuut

20 jaar Apple laptops

RoughlyDrafted heeft een mooie overzichtje gemaakt van 20 jaar Apple laptops. De reeks begint met de onhandelbare Macintosh Portable in 1989. De laptop was eerder een moetje (de concurrentie was ongeduldig) dan een innovatief hoogstandje. Grootste ergernis was nog wel dat het apparaat zonder batterij niet werkte, ook niet met stekker in het stopcontact. En dat hij loodzwaar was (7.2 kilo). En dat het scherm niet verlicht was. En…

In de jaren negentig werd de powerbook geboren. Hoogtepunt uit dit decennium was de PowerBook G3. Hij was niet alleen razendsnel, hij was ook erg praktisch. Iets wat we niet van Apple kennen. Zo kon je een extra batterij in doen. Of, als je dat liever had, een CD-drive.

Eind jaren negentig, Steve Jobs is terug op het nest en de Titanium doet in het begin van het nieuwe millenium zijn intrede. Revolutionair door kracht en looks. De reeks eindigt uiteraard met de MacBook air. Al met al een fraai overzicht van mooie en onbegrijpelijke computers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.