Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 juli 2008

Vodafone komt met iPhone abonnement

Gisteren bemerkte een OMT lid dat Vodafone een speciaal iPhone abonnement aanbiedt. Was T-Mobile’s exclusiviteit dan van zo’n korte duur? Nee, want nadere inspectie leert dat Vadafone doet wat het kan om klantenverlies naar de magenta concurrent tegen te gaan en daar behoorlijk ver in gaat door zelfs aan te zetten tot het unlocken van iPhones uit België of Italië.

Vodafone biedt bezitters van zo’n unlockte iPhone 3G vervolgens een 2-jarig sim-only abonnement voor zorgeloos bellen, SMS’en en internetten. Voor € 13,50 krijg je 200 belminuten en SMS’jes plus ‘zorgeloos’ internet dat volgens Vodafone tot 3,6 Mbps kan gaan. Kort gezegd krijg je dus meer belminuten, meer sms’jes en sneller internet voor de helft van de prijs bij T-Mobile (uitgaande van het standaard T-Mobile iPhone abonnement van € 29,95 per maand) en dat bij een provider die volgens sommigen betere ontvangst heeft op meer plekken.

Kleine lettertjes zijn er natuurlijk wel. Zo moet je zelf aan een (ongesubsidieerde) iPhone zien te komen en die zelf zien te unlocken. Vervolgens sluit je net als bij T-Mobile een abonnement voor twee jaar af. Na afloop zal je iPhone abonnement echter automatisch overgaan in een regulier Vodafone abonnement met minder gunstige tarieven. Ook is het ‘zorgeloze internet’ van Vodafone iets anders dan het ‘onbeperkte internet’ van T-Mobile. Je internetverbruik mag niet meer dan 10 keer dat van de gemiddelde Vodafone gebruiker overstijgen en dat kan nog wel eens een probleem worden aangezien iPhone gebruikers véél vaker mobiel blijken te internetten dan andere telefoonbezitters. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat Visual Voicemail je dataverbruik opstuwt want Vodafone laat je enkel ouderwets inbellen om je berichten af te luisteren.

Het is een sluwe maar slimme actie van Vodafone en het bewijst maar weer dat de iPhone hype te groot is om door andere telco’s genegeerd te worden. Zou jij dat wél willen doen en heb je helemaal genoeg van die iPhone? Zelfs dan heeft Vodafone aan je gedacht:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vodafone komt met iPhone abonnement
Sluiten