Vodafone komt met iPhone abonnement

Door: Koen van Tongeren - 53 reacties

Gisteren bemerkte een OMT lid dat Vodafone een speciaal iPhone abonnement aanbiedt. Was T-Mobile’s exclusiviteit dan van zo’n korte duur? Nee, want nadere inspectie leert dat Vadafone doet wat het kan om klantenverlies naar de magenta concurrent tegen te gaan en daar behoorlijk ver in gaat door zelfs aan te zetten tot het unlocken van iPhones uit BelgiĆ« of ItaliĆ«.

Vodafone biedt bezitters van zo’n unlockte iPhone 3G vervolgens een 2-jarig sim-only abonnement voor zorgeloos bellen, SMS’en en internetten. Voor ā‚¬ 13,50 krijg je 200 belminuten en SMS’jes plus ‘zorgeloos’ internet dat volgens Vodafone tot 3,6 Mbps kan gaan. Kort gezegd krijg je dus meer belminuten, meer sms’jes en sneller internet voor de helft van de prijs bij T-Mobile (uitgaande van het standaard T-Mobile iPhone abonnement van ā‚¬ 29,95 per maand) en dat bij een provider die volgens sommigen betere ontvangst heeft op meer plekken.

Kleine lettertjes zijn er natuurlijk wel. Zo moet je zelf aan een (ongesubsidieerde) iPhone zien te komen en die zelf zien te unlocken. Vervolgens sluit je net als bij T-Mobile een abonnement voor twee jaar af. Na afloop zal je iPhone abonnement echter automatisch overgaan in een regulier Vodafone abonnement met minder gunstige tarieven. Ook is het ‘zorgeloze internet’ van Vodafone iets anders dan het ‘onbeperkte internet’ van T-Mobile. Je internetverbruik mag niet meer dan 10 keer dat van de gemiddelde Vodafone gebruiker overstijgen en dat kan nog wel eens een probleem worden aangezien iPhone gebruikers vĆ©Ć©l vaker mobiel blijken te internetten dan andere telefoonbezitters. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat Visual Voicemail je dataverbruik opstuwt want Vodafone laat je enkel ouderwets inbellen om je berichten af te luisteren.

Het is een sluwe maar slimme actie van Vodafone en het bewijst maar weer dat de iPhone hype te groot is om door andere telco’s genegeerd te worden. Zou jij dat wĆ©l willen doen en heb je helemaal genoeg van die iPhone? Zelfs dan heeft Vodafone aan je gedacht:

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  NeefjeLepiDop

  Enne hoe zat dat met Visual Voicemail in BelgiĆ«, of bij Vodafone?… lijkt me niet dat dat ondersteund wordt.
  Dus een zeer schamel ‘alternatief’. Niet dat ik T-M fan ben hoor…

 • Profielfoto
  william89

  Geen VV maar wel veel meer minuten en smsjes!!! Alleen dat internet geloof ik niet, ze hebben een netwerk dat 3,6 aankan maar voor 9,50 krijg je gewoon 128Kbit hoor!!! Correct if I’m wrong…

  (en iPhones uit Belgie en Italie hoeven niet geunlocked te worden, dat zijn ze al)

  En de grote vraag: Is het aantal minuten / smsjes en/en of toch of/of???

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Ik wist dat ik nog iets vergeten was, bedankt Sander.
  @ william89: dat vermoeden van trager internet had ik van te voren ook maar ik heb het nergens op de site terug kunnen vinden. Overal wordt gesproken over snelheden tot 3,6 Mbps. Mocht iemand andere info hebben, laat het me weten.

 • Profielfoto
  brambalk

  En waarom zou je Ć¼berhaupt al die moeite doen om naar Vodafone te gaan? Ik heb tot nu toe nog geen enkele klacht over T-mobile… ze doen wat ze zeggen en wat ze doen, doen ze goed.

  Leuk geprobeerd Vodafone… maar wie wil zich nu al vastleggen om over twee jaar jullie zakken te gaan vullen?

 • Profielfoto
  QuikCyborg

  Als het 1 jaar was had ik het wel met me oude iPhone 1G gedaan. :p

 • Profielfoto
  AAPL

  Bellen of sms is het. Triest actie van Vodafone. Kennelijk merken ze toch dat de impact van de iPhone groot is anders kom je hier niet mee. Van binnen hoop ik dat de belgen snel de landelijk simlock erop gooien..om dit soort blunders van andere providers te voorkomen..

 • Profielfoto
  Nikita

  Bovendien zeggen ze dat je evenveel kwijt bent als bij T-Mobile over die 2-jaar periode. Dus, ok, je krijgt er inderdaad meer minuten voor (hoewel ook niet helemaal duidelijk is of het nu 200 minuten PLUS 200 sms is, of 200 minuten OF 200 sms). Dus voor de kosten hoef je het niet te doen.

  Qua netwerk heb ik zelf niks te klagen over T-Mobile (zit er al jaren bij); vrijwel overal dekking.

  Al met al een leuke aanbieding, maar volgens mij nogal veel moeite voor wat je er voor terug krijgt…

 • Profielfoto
  Mujeres

  ik kom steeds meer tot de conclusie dat de abonnementen van T-mobile helemaal nog zo gek niet zijn.

 • Profielfoto
  william89

  Ik zag net minuten of smsjes voorbij komen op de site… :sealed:

 • Profielfoto
  Yannes

  @Nikita

  het is 200 smsjes EN belminuten.

 • Profielfoto
  william89

  http://www.vodafone.nl/prive/favorieten/Super_SIM_Only?tduid=46309829f92718c1c10580219a676b7d&tduid=630280789ce3be4a348118135cd93551

  Lijkt me duidelijk er staat op de site van Vodafone niks over 3,6Mbit internet en er staat minuten/sms wat vaak duidt op of/of…

 • Profielfoto
  william89

  @Yannes waarom en???

 • Profielfoto
  Erikaatje

  Ik ben gewoon tevreden over het t-mobile abbo

  Ik vind het eigenlijk een beetje raar dat vodafone het unlocken toe juicht op deze manier ???

 • Profielfoto
  MichMich

  @brambalk: Geen klachten over T-Mobile? Het bereik is huilen met de pet op. Op mijn werk heb ik binnen het pand geen bereik (ik heb mijn toestel zakelijk nodig), terwijl KPN vol bereik heeft (incl. HSDPA dekking). Op weg naar mijn werk valt zo’n 10 keer het bereik weg, en thuis heb ik vaker GPRS dekking dan 3G dekking. Dit alles binnen de randstad.

  Te genant voor woorden dus.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Vodafone is gewoon als een kind zonder ijsje met zijn voeten op de grond aan het stampen, zo te zien.

 • Profielfoto
  Undaunted

  @William89 128Kbit bedoel je? Mocht je willen dat je voor 10 euro 128Mbit verbinding hebt:) Das max. 16MB per seconde;)

 • Profielfoto
  Kamar

  @ MichMich:

  Ik woon vlakbij Utrecht, heb een T-Mobile abonnement en heb altijd bereik.
  Ik woon in een nieuwbouwhuis (met hele goede isolatie) en toch kan ik daar altijd bellen en sms’en.

  Het ligt er dus gewoon aan waar je woont.

 • Profielfoto
  william89

  @Undaunted, is edited:p stom foutje

 • Profielfoto
  Undaunted

  @William89 128Kbit bedoel je? Mocht je willen dat je voor 10 euro 128Mbit verbinding hebt:) Das max. 16MB per seconde;)

  @MichMich Toegegeven, de dekking is beter van Vodaphone. Daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Daar moet wel bijgezegd worden dat het er maar net vanaf hangt waar je woont en werkt. De afgelopen drie jaar is het bereik van T-mobile aanzienlijk en merkbaar toegenomen. Als ik met de trein door ’t Harde of Ermelo reis wil m’n ontvangst nog wel eens een seconde of 30 weg zijn, maar over het algemeen heb ik altijd bereik. Dat is me die lagere prijzen zeker wel waard.

  Enne.. service van T-mobile is echt goed. Zowaar een klantenservice met mensen die weten wat ze verkopen, hoe het werkt etc.. Heb je bij vodaphone wel eens aan de lijn gehangen?:D

 • Profielfoto
  AAPL

  Het is echt bellen of sms. zie de tarief matrix. In principe is het 200 minuten of 100 sms. Maar omdat de verbubbelaar inzit verdubbel je je sms naar 200. Zo lees ik het eruit.

 • Profielfoto
  Dennis002

  Eh, ik heb uitstekende ervaring met de Vofaphone klantenservice

 • Profielfoto
  queenfan

  maar de iPhone los in Belgiƫ ie wel duur of niet

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Ik hoop stilletjes dat Proximus “Vodafone BelgiĆ«” ook met zo’n concurrerend abonnement aankomt.

 • Profielfoto
  brambalk

  @ Michmich: Oh, maar dat kan best. Ik woon waarschijnlijk niet in dezelfde plaats, dus mijn ervaringen kunnen prima zijn en de jouwe minder.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  De Magenta concurent… LOL

  Hoe kom je er op:)

 • Profielfoto
  Aidovive

  Vodafone heeft duidelijk te kampen met een leegloop van het klantenbestand. Ik vind het een vreemde aktie.

 • Profielfoto
  SMac

  Ik vind het gewoon top, blijf ik lekker bij VodaFone :D

 • Profielfoto
  Chester2

  Ik vind het geweldig nieuws, ik wil helemaal niet weg bij Vodafone. Netwerk is geweldig, net als buitenland regeling (Passport).

  *vind Apple bij T-Mobile net zoiets als BMW op Hankook banden*

 • Profielfoto
  Nikita

  De mensen bij iPhoneclub.nl hebben een vergelijking opgezet qua kosten. Blijkt dat je allƩƩn goedkoper uit bent met een Vodafone-abonnement als je de iPhone uit Zwitserland haalt. Alleen is dat een prepaid-versie die je dus nog zelf moet unlocken.

  Haal je ‘m simlock vrij uit BelgiĆ« of ItaliĆ«, dan ben je ongeveer 40 euro duurder uit bij het goedkoopste abonnement i.v.m. het goedkoopste abonnement bij T-Mobile + aanschafkosten iPhone.

  Bovendien biedt Vodafone een aantal zaken niet, w.o. Visual Voicemail, ze bieden geen echt onbeperkt 3G-internet en ook hebben ze geen gebruik van Hotspots (heeft Vodafone die Ć¼berhaupt?) inbegrepen.

  Oja, MichMich; ik heb exact dezelfde ervaring met Vodafone. Slecht bereik, vooral binnen. EĆ©n of twee streepjes, terwijl ik met T-Mobile heel goed bereik had (en met 1 a 2 streepjes kon ik niet bellen…).

 • Profielfoto
  Aidovive

  Ik snap niet waarom er specifiek met iPhone moet worden geadverteerd. Wanneer je iPhone simlock vrij is, kun je toch gewoon je huidge SIM (van Vodafone) erin stoppen. Met deze iPhone-SIM aanbieding zit je 2 jaar aan ze vast. Merkwaardige reklamecampagne.

 • Profielfoto
  IAmBeeblebrox

  Overigens probeert Vodafone hiermee geen abonnees van T-Mobile te lokken maar te voorkomen dat Vodafone abonnees naar T-Mobile gaan. Ik zit zakelijk bij Vodafone en de service, dekking en passport zijn erg goed. Vergelijking met T-Mobile heb ik niet, maar ik heb (en had ook zonder deze aanbieding) de mogelijkheid om een iPhone te kopen en bij Vodaphone te blijven. Prima toch. En als je toch provider moet kiezen ga je natuurlijk naar T-Mobile.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Gerekend over twee jaar kost bij Vodafone een 450-minuten abo met een 8GB iPhone in totaal 1105 euro (605 euro abo plus 500 euro voor de iPhone), bij T-mobile voor 500 minuten 1558,80 euro. Daar zit nogal wat verschil in. Als de kwaliteit van de internetverbinding vergelijkbaar is, neem ik het gemis van VV graag voor lief. Voor de veelbellers is bovendien aantrekkelijk dat er ook een 650-minuten-abo is, aangezien bij T-mobile minuten buiten de bundel erg duur zijn (25ct).

  Bij het kleinste (vergelijkbare) abonnement is T-Mobile dan weer voordeliger (718,80 euro voor 150 min. tov. 823 euro bij Vodafone foor 200 min.)

  @AAPL: waarom zou je in ’s hemelsnaam telefoons graag willen simlocken? Als er nou Ć©Ć©n betreurenswaardige praktijk is…

 • Profielfoto
  NoiA

  vergeet oil niet dat 28 juli (dacht ik) tmobile de masten van orange voor hun eigen netwerk gaat inzetten en hier en daar dus beter bereik zou moeten hebben.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Domme actie voor domme klantjes.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Leuke aanbieding,jammer dat data gebruik WEL aan een limiet gebonden is….dus je bent snell veel duurder uit als je veel internet of mail ophaalt.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ook 2 jarig , ja doegg.

 • Profielfoto
  nl-x

  Ik vind dit erg goed nieuws!
  Het is een teken van gezonde marktwerking. En een teken van afkeer van exclusief gekoppelde verkoop van mobiele producten en diensten. Iets waar de Nederlander ECHT NIET op zit te wachten!
  Ik ga het doen!

 • Profielfoto
  nl-x

  Trouwens, waarom wordt er in het artikel gezegd dat de Belgische IPhone moet worden unlocked!? Dat is toch al standaard het geval? Zelfs het Belgie-lock is toch een fabeltje gebleken, volgens het forum?

 • Profielfoto
  MegaChriz

  Mooi alternatief voor als je in een gebied woont waar het bereik van T-mobile vrij slecht is en het bereik van Vodafone goed.
  Maar misschien handiger om even enkele maanden af te wachten, wanneer we de iPhone ‘gewend’ zijn. Dan is het wellicht wat duidelijker welk abonnement je het beste kunt nemen.

 • Profielfoto
  nl-x

  Als ik uitga van 150 belminuten (ook al krijg je er 200!) betaal ik de komende 2 jaren met Vodaphone dus:
  24 maanden * 13,50 euro = 324 euro
  Als ik in Belgie een 16GB 3G Iphone er bij haal, betaal ik 615 euro er bij.
  Dus in totaal 939 euro voor 2 jaar.

  Als ik dit met de Iphone abonnement doe, betaal ik dus:
  24 * 30 = 720 euro. Plus 160 euro voor de 16GB 3G Iphone. Plus 52,50 aansluitkosten.
  Dus 932,50 euro voor 2 jaar.

  Echter: het is mij niet bekend of VodaPhone ook (dure) aansluitkosten heeft. Dat zou kunnen uitmaken.
  Maar voor mij belangrijker: betaal je bij VodaPhone ook altijd minimaal de eerste minuut helemaal (net zoals bij T-Mobile), of betaal je gewoon altijd per seconde? Dit laatste kan erg uitmaken en is volgens mij een behoorlijk grote verborgen kostenpost.

  Zie verder topic:
  http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1772041&highlight=#1772041

 • Profielfoto
  bas2k

  Heb vorige week mijn abo opgezegd van Vodafone omdat die van mij in november afloopt. Heb lekker bij ‘reden van opzeggen’ DE IPHONE!!!!! geschreven.

  Denk dat ze daarom pissed zijn… :angry:

 • Profielfoto
  ctxppc

  De beste tip: koop een iPhone uit BelgiĆ« of ItaliĆ«, open een mobiel internetabonnement (maandelijks aanbevolen maar optioneel) op een simkaart voor ordinaire gsm’s (liefst daar waar 3G ondersteund wordt!).

  Ik heb mijn iphone 3g voorzien hier in belgiĆ« van mijn oude proximus/pay&go-simkaart met een internetabo 9ā‚¬/m en fantatischer dan Mobistar, Vodafone en T-mobile!!! Ik betaal 9ā‚¬/m en heb een belkrediet!!! Kies GEEN gsm-abonnement voor iPhone!! En nog voordeel bij Proximus: Met Vodafone Passport (gratis abonnement) kan ik in heel Europa met Vodafone binnenlands bellen. ;) :D

 • Profielfoto
  iDuck

  Gewoon prima dat er op deze manier meer keus komt. Kan je kiezen uit een matige provider en een goede. Niks mis mee.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Mijn tip is mogelijk bij elke sim-unlocked iphone, maar niet met elke simkaart, volgens amerikaanse testers en mij. Er zijn simkaarten die software hebben en Vodafone-kaarten uit iTaliĆ« werken precies niet op mn iphone! Een vriend heeft een nieuwe pay&go-sim en dat werkt niet op de iphone 3g. maar kheb hem ingestoken in mn oud mobieltje, even geactiveerd(gewoon aanzetten, alle mogelijke berichten van de sim-software aanvaarden) en daarna weer de iphone proberen en… MOOI :D !

  Als dat niet werkt: terug op het oude apparaat zetten, simcode veranderen in 00107, plaatsen in iphone, aanmelden, simcode veranderen naar gewenste of oude.
  Werkt het nog niet: schuif de noodnummerslider, bel *#107#, aanvaard alles.
  Werkt het nog niet: kijk eens of je iphone correct werkt: typ als noodnummer *#05# en controleer of het nummer dat automatisch weergegeven wordt, correspondeert met het nummer achter, anders garantie gebruiken…
  Nog niet opgelost: verander van simkaart, vraag steun, verander methode of ruil je iphone terug(alleen in nood!!!)…

  Bron: IK en hackintosh

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Hmmmm…
  Zal Apple hier niks aan doen? :sealed:

 • Profielfoto
  Tee

  Goeie actie! Ik wil best 500 belminuten, maar wat moet ik in vredesnaam met 500 smsjes? daar gebruik ik hooguit 100 van. Dus dit is zeker een interessant alternatief!

 • Profielfoto
  Joid

  @ Tee, het is 500 minuten of sms. Niet Ć©n.

  Als het een 1-jarig contract was, zou ik het overwegen. Maar nu niet.

 • Profielfoto
  Tee

  #joid, ik had het over het T-Mobile abbo. Of had jij het daar ook over? Want volgens mij is dat gewoon 500 bel en 500 sms.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ok. Vodafone zal de iPhone bij deze dus zeker niet gaan verkopen mocht de exclusiviteit van T-Mobile komen te vervallen:D

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Alleen al dat internet is een reden om het niet te doen. Wel is natuurlijk de dekking van Vodafone beter dan van T-Mobile. Gisteren weer gemerkt: in Schoorl (bij Bergen& toch echt de bewoonde wereld…) op veel plekken geen bereik en al helemaal geen internet. En dat terwijl KPN vier streepjes ontvangst geeft…

 • Profielfoto
  BigAL

  De winnaar met meerdere providers is uiteindelijk gewoon de consument. Er is dan concurrentie en dat leidt tot lagere prijzen en betere voorwaarden.
  Het getuigt overigens van goed ondernemerschap door te zoeken naar mogelijkheden om te voldoen aan de wensen van je klanten.

 • Profielfoto
  The - DDD

  Je kan stellen, rare actie van VodaPhone.

  Maar weet je wat voor suggestie dit verhaal mij wekt?

  De iPhone 3G breekt de markt open voor mobiele telefonie. Waarom is het al tijden zo dat mobiel internet een godsvermogen kost in NL. Nu komt T-Mobile ineens met een hele concurerende deal wat betreft data verbruik op het mobiele internet vlak.

  Zou me iks verbazen als je over een jaar bij iedere aanbieder tegen een zeer net bedrag mobiel internet kan afnemen.

  Het blijven klootzakken die bel bedrijven. Lekker de prijs hoog houden, de consument betaalt wel, want ze kunnen nergens anders hetzelfde krijgen. Kun je nagaan hoeveel winst ze maken met mobiele netwerken.

 • Profielfoto
  nl-x

  Ben was pas een goede prijsvechter… Beltarieven en voorwaarden die nu nog niet geevenaard zijn. En in no-time een netwerk waar je U tegen kon zeggen.
  Helaas werden ze overgenomen door een “grote” jongen die korte metten maakte met die prijzen en voorwaarden, want dat mag natuurlijk niet… (vinden de grote jongens)