Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 juli 2008
Leestijd: 1 minuut

[UPDATE] MobileMe: de wolk die maar niet pushen wil

Nu de donkere wolken rond de opstartproblemen van MobileMe lijken te zijn opgeklaard (no pun intended) zou je denken dat de ‘Exchange for the rest of us’ van Apple nu naar behoren werkt. Dat doet ie ook, maar wel volgens nieuwe spelregels die Apple stiekem heeft opgesteld. Want waar het bij de introductie van MobileMe nog ging over volledige push-technologie voor e-mail, contacten en agenda’s blijkt nu dat Apple voor de laatste twee inmiddels spreekt over een mix van push en synchronisatie.

Wijzigingen in contacten en agenda’s vanaf een Mac of PC worden elke 15 minuten naar de MobileMe wolk gestuurd die ze vervolgens weer pusht naar iPhones/iPods en andere Macs of PC’s. Draai je nog Mac OS X 10.4? Dan hoef je zelfs maar ééns per uur een automatische synchronisatie te verwachten(!). Een support document van Apple bevestigt dit. Van en naar een iPhone of iPod touch werkt de push technologie in MobileMe nog wél volledig.

Is MobileMe hiermee waardeloos geworden? Absoluut niet. Push werkt nog wel volledig bij me.com e-mailadressen, synchronisatie tussen computers en iPhones/iPods is nog steeds stukken beter dan bij voorganger .Mac en alle overige online diensten van MobileMe lijken (inmiddels) prima te werken. Wil je echter échte pushtechnologie gebruiken om je leven in sync te houden, dan zijn er betere alternatieven.
… staat daar nou ‘gratis’?

UPDATE:
Apple heeft MobileMe leden een e-mail gestuurd waarin excuses gevraagd worden voor de opstartproblemen. In dit bericht wordt ook gesproken over de push perikelen: Apple zal het woord ‘push’ niet meer gebruiken voor MobileMe totdat synchroniseren vanaf PC’s en Mac’s net zo snel gaat als andersom. Bovengenoemde problemen zullen daarom dus van tijdelijke aard zijn. MobileMe gebruikers die vóór 15 juli een abonnement hebben genomen krijgen 30 dagen gratis verlenging van hun abonnement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.