Anoniem
Anoniem Nieuws 22 juli 2008

Sky en Universal worden iTunes concurrent

De onvrede van Universal over Apple’s eisen voor verkoop via de iTunes Store heeft er toe geleid dat er kapers op de muziek-kust komen.

De Britse abonnee-zender Sky heeft aangekondigd een online muziekwinkel te openen en Universal gaat als eerste de virtuele vakken helpen vullen. En Universal zou nog maar de eerste zijn in een reeks platenlabels…

British Sky Broadcasting, kortweg Sky, is halverwege de jaren ’80 begonnen als Sky Channel, een populaire sateliet-muziekzender met legendes als Pat Sharp en Mariska van Kolck. Sindsdien is Sky uitgeroeid tot een betaal-TV zender, breedband leverancier en binnenkort ook muziekwinkel. Back to the roots dus eigenlijk.

Het plan is een abonnee-systeem op te zetten, waarbij er verschillende vormen en prijzen mogelijk zijn. Afhankelijk van de gekozen vorm kun je maandelijks een aantal DRM-vrije MP3’s downloaden die je mag behouden. Daarnaast krijg je toegang tot de volledige platenbak en kun je die onbeperkt streaming beluisteren. Een beetje ‘de-koptelefoon-aan-de-toonbank’ van de jaren’ 80. Even horen hoe dat nieuwe album klinkt alvorens je het koopt.

Naast Universal zegt Sky met meer platenbazen rond de tafel te zitten om zo een breed scala aan muziek te kunnen aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sky en Universal worden iTunes concurrent
Sluiten