Sky en Universal worden iTunes concurrent

Door: Anoniem - 19 reacties

De onvrede van Universal over Apple’s eisen voor verkoop via de iTunes Store heeft er toe geleid dat er kapers op de muziek-kust komen.

De Britse abonnee-zender Sky heeft aangekondigd een online muziekwinkel te openen en Universal gaat als eerste de virtuele vakken helpen vullen. En Universal zou nog maar de eerste zijn in een reeks platenlabels…

British Sky Broadcasting, kortweg Sky, is halverwege de jaren ’80 begonnen als Sky Channel, een populaire sateliet-muziekzender met legendes als Pat Sharp en Mariska van Kolck. Sindsdien is Sky uitgeroeid tot een betaal-TV zender, breedband leverancier en binnenkort ook muziekwinkel. Back to the roots dus eigenlijk.

Het plan is een abonnee-systeem op te zetten, waarbij er verschillende vormen en prijzen mogelijk zijn. Afhankelijk van de gekozen vorm kun je maandelijks een aantal DRM-vrije MP3’s downloaden die je mag behouden. Daarnaast krijg je toegang tot de volledige platenbak en kun je die onbeperkt streaming beluisteren. Een beetje ‘de-koptelefoon-aan-de-toonbank’ van de jaren’ 80. Even horen hoe dat nieuwe album klinkt alvorens je het koopt.

Naast Universal zegt Sky met meer platenbazen rond de tafel te zitten om zo een breed scala aan muziek te kunnen aanbieden.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  inawt

  klinkt goed, maar ik blijf toch bij de iTunes Store. ;)

 • Profielfoto
  Hagert

  Boycot deze shop!… Hup apple!

 • Profielfoto
  ewd

  Hoe meer keuze hoe meer plezier! prima idee dus!
  leve de vrije marktwerking

 • Profielfoto
  error

  Bij voorbaat kansloos. Onbeperkt streaming audio… daar zitten we op te wachten.

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  Beter! Ik vind iTunes een beetje eng worden, te veel monopoly naar mijn mening. Hier zal het toch heen gaan. Allemaal een abbo voor pakweg eurootje of 20, 30 in de maand en iedereen mag alles doen met muziek en films.

  Is iedereen van het gezeur af en is de business ook weer blij.

  Niet dat ik het er mee eens ben, maar zo zal het denk ik wel gaan worden. Stap 1 is al lang gezet……

 • Profielfoto
  dinck

  en nou maar hopen dat het ook in een fatsoenlijke kwaliteit wordt aangeboden, 320kps of beter nog ongecomprimeerd.
  tip: boomkat.com geeft de keuze tussen mp3 320kps en albums daarnaast tegen geringe meerprijs als flac. interessant aanbod als je het buiten de mainstream zoekt.

 • Profielfoto
  Justus

  Apple wordt Microsoft, een dikke monopoly. Think different wordt think the same. Iedereen iTunes, iedereen iPhone, iedereen iPod, en binnekort iedereen een mac. Je mag je concurenten ook wel ruimte gunnen

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Zal wel weer alleen maar werken in het land waar je credit card zijn adres heeft (net als de Itunes-store)
  Heb je eindelijk een mooi stuk muziek te pakken, mag je je credit card niet gebruiken omdat de eigenaar van de CC in een ander land woont als daar waar je de kaart wilt gebruiken…

  Als DEZE nieuwe winkel dit wel toelaat heeft ‘ie veel kans, anders is het niks meer als een Itunes kloon met onbruikbare Credit Cards…

 • Profielfoto
  nl-x

  Halverwege jaren ’80 begonnen!? Sinds halverwege jaren ’80 niet meer te ontvangen in Nederland zal je bedoelen. Wie herinnert zich TJ Cat nog met de toen nog iet-wat charmante Linda de Mol? En de Fun Factory in het weekend? MacGuyver nog voordat Veronica met de re-runs kwam? Etc etc etc

 • Profielfoto
  sypie

  Eigenlijk maakt het niet uit wat de concurrenten doen. Apple heeft een prima combinatie gemaakt destijds met de iPod en iTunes. En omdat zij dit als eerste gedaan hebben kunnen ze nu profiteren van een jaar of 7 voorsprong in kennis maar ook financiëel.

  Of zou dit het product worden waar Bloomberg het over had?

 • Profielfoto
  Tov

  Die voorsprong heeft ons in Europa nog onvoldoende opgeleverd. Wij hebben nog steeds geen toegang tot films en videoclips. Het monopolie van Apple heeft hierin nog niets kunnen veranderen. Ik vermoed dat Apple hier zelf ook schuld aan heeft, omdat ze willen vasthouden aan business modellen waarbij de eigen winst-marges altijd top-prioriteit hebben. Meer concurrentie op de markt voor online-content juich ik alleen maar toe.

 • Profielfoto
  Thelma

  Dat steaming vind ik een misser. Je wilt immers je nummers meenemen op je iPod (MP3 speler).
  Ik ben wel voor meer winkels, dus meer keuze.

 • Profielfoto
  iJoost

  Neeeee… Niet nog een iTunes killer. ;-P

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Beter…. de consument wordt altijd beter van concurrentie!

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  als ik straks maar niet moet weten bij welke winkel ik moet zijn voor welke muziek. Straks krijg je zo’n situatie als je de free-record binnenloopt: Sorry meneer, maar voor die cd moet u niet bij ons zijn! U kunt beter naar de Bijenkorf gaan, die verkopen dat wel…

  Maar dan uiteraard voor onlinestores. Ben er niet echt blij mee.

 • Profielfoto
  Draftsman

  Heel goed, concurrenten voor iTunes/iPhone zijn dringend gewenst. En snel een beetje. Apple krijgt steeds meer last van ‘de arrogantie van de macht’. Vooral de koppelverkoop phone/abo is hoogst irritant.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik heb persoonlijk helemaal niets met een abonnement of iets dergelijks. Dan mag je 10-20-30 euro betalen voor een x-aantal downloads die je mag houden, en onbeperkt streamen. Zo’n stream zal volgens mij in ieder geval geen 320kbps zijn, en is ook niet praktisch genoeg om lekker op de bank met je afstandsbediening te luisteren naar muziek.

  Je zult dus iets van een muis en/of toetsenbord nodig hebben… lijkt me niet echt “lekker op de bank naar muziek luisteren”;)
  Daarnaast voel je je met zo’n abonnement “verplicht” om elke maand muziek te kopen/streamen, omdat het anders weggegooit geld is.

  Doe mij maar gewoon betalen per nummer/album voor een schappelijke prijs (99ct vind ik ’n prima prijs)… daar heb je veel meer aan, én je kunt gewoon met een afstandsbediening op een simpele en relaxte manier je muziekjes luisteren.

 • Profielfoto
  BigAL

  ik koop bijvoorkeur toch nog steeds cd’s. Zeker van die albums die na een tijdje echt goedkoop worden. Heb je voor een tientje een volledig album met 15 nummers. Kan wat mij betreft geen mp3tje tegenop.
  CD’s zijn ook langer houdbaar dan een harddisk.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Zit wat in BigAL:)

  Maar ik vind nooit al die 15 nummers op een CD leuk. Als men 15 losse nummers kan kopen die je wel leuk vind is dat voor een hoop mensen veel praktischer. En een HD gaat gemiddeld ook jaren mee, en een backup is zo gemaakt natuurlijk:)

  En 40GB aan CD’s neemt veel meer ruimte in dan 40GB aan muziek op een enkele HD:)