QuarkXpress 8 nu te koop

Door: Lucas Raggers - 26 reacties

Bestaat het nog? Ja het bestaat nog. Vandaag heeft Quark bekend gemaakt dat QuarkXpress 8 per direct beschikbaar is. QuarkXpress 8 komt 21 jaar na versie 1.0 en bevat de nodige verbeteringen. Verbeteringen om in leven te blijven naast Adobe InDesign.

“New Version of QuarkXPress Delivers a Modern, Intuitive Interface for Faster Design with Fewer Clicks, Precise Typographic Control, Built-in Flash Authoring, and Global Publishing Capabilities.”

Eerst zien en dan geloven? Dat kan. Er is een testversie beschikbaar die 60 dagen volledig functioneel blijft werken. Maar misschien bent u er veel eerder uit.


Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Nick Nack

  Dat dat nog bestaat.

 • Profielfoto
  RTM85

  Toch zweer ik bij InDesign, nadat ik gillend gek werd van de vorige XPress versie…

 • Profielfoto
  in absentia

  Jaren lang gewerkt met Quark Xpress maar na eenmaal aan Indesign te hebben geroken denk ik niet dat ik ooit nog terug switch naar Xpress. Ik vraag me af hoeveel DTP-ers met smart op de nieuwe versie van Xpress zitten te wachten…

 • Profielfoto
  Leander

  Nog even overwogen te upgraden naar deze ├╝berkillerapp, maar daar toch maar wijselijk van afgezien (welke bugs hebben ze nu weer in petto…). :sealed:

 • Profielfoto
  error

  Revolutionizing Publishing. Again.

  Tuurlijk. Ik ken nog 1 ontwerper die met XPress werkt – hij heeft nog geen zin om een aantal basisbestanden om te zetten… Generaties nieuwe ontwerpers en pre-pressers komen van academies en grafische scholen met 0% XPress ervaring. Komt nooit meer goed.

 • Profielfoto
  karf

  @error
  Ik heb dit jaar op school nog gedeeltelijk met XPress gewerkt.
  Alleen door bugs en het ongebruikvriendelijke wilde ik, hoede ik er niet meer mee te werken. Volgend jaar wordt XPress er uit gehaald en gaat alles via InDesign.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik verlang terug naar versie 1.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Wij Nederlanders zijn met OSX massaal overgegaan naar InDesign, maar buiten ons kleine landje heeft XPress – vreemd als het mag klinken – nog steeds een groot marktaandeel in prepress.

 • Profielfoto
  GForce85

  Laten we eerlijk zijn. Het is een prima pakket. maar ja! waarom niet indesign gebruiken naast photoshop en illustrator? dat is de vraag die iedereen zich stelt.
  Ik had met de jongens en meiden van quark te doen op de laatste grafievak in amsterdam. Hun stand was volledig uitgestorven. Het wordt tijd dat adobe quark koopt en alle goeie functionaliteiten die quark wel heeft en indesign niet (er zijn er een paar die exclusief in quark zitten) in de creative suite bakt. Want je weet wat ze zeggen in de grafische wereld 1+1=3!

 • Profielfoto
  ibart84

  Ik werk zelf met Quark Express op mijn werk maar ook ik zweer bij inDesign, dat loopt toch net dat stukje voor en heeft een veel fijnere interface. Daarnaast heeft mijn Quark van die kuren soms.

  Ik ga 8 wel even testen desondanks maar ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot het bedrijf volgend jaar overgaat op inDesign zoals is beloofd.

 • Profielfoto
  janze

  ik vond Quark wel prettig werken. 10 jaar geleden. toch es ff kijken naar die demo…

 • Profielfoto
  Jeordy

  InDesign komt qua gebruiksgemak en snelheid in geen honderd kilometer bij de nieuwe Quark. Ik heb em al een tijdje draaien, maar ten opzichte van zowel InDesign als Quark 7 is dit een verademing. Geen 100 palletjes waarvan je niet kan onthouden wat het doet, snelle bewerkingen en absoluut niet meer de problemen die de voorgaande versie had.

  Zweren bij inDesign doen alleen zij die niet beter weten, evenals de Microsoft mannen zweren bij Windows…

 • Profielfoto
  napoje

  ÔéČ 1.349,00 HAHA! Daar kun je bijna een hele engelse creative suite voor kopen! Als dat geen argument is om het NIET te kopen.

 • Profielfoto
  macsterdam

  wees blij dat quark volhoudt – van concurrentie worden we allemaal beter. En eerlijk is eerlijk, de nieuwe Quark 8 werkt boven verwachting prettig.

 • Profielfoto
  error

  @ Jeordy:
  Dus InDesign gebruikers zijn dom en jij weet het beter. Prima stelling hoor… maar wellicht ben je vergeten waarom zoveel XPress-gebruikers indertijd de overstap gebben gemaakt naar het prille pakket van Adobe. Quark was – om het maar eens voorzichtig uit te drukken – niet echt een klantvriendelijk bedrijf. Hun merk roept zoveel negatieve herinneringen bij hun voormalige gebruikers op… die krijgen ze niet zomaar terug. Ik vergelijk liever Quark met Microsoft.

  Met alle respect: blijf XPress trouw maar zet mij niet weg als een domme Windows-man.

  Ik heb de proefversie van XPress 8 gedownload – ga ik komend weekeinde eens proberen. Niet voor een overstap… maar om eens te kijken over welke revolutie Quark het heeft.

 • Profielfoto
  hardus

  Slechter dan InDesign kan het in ieder geval niet zijn.

 • Profielfoto
  Macteach

  >Ik werk zelf met Quark Express op mijn werk

  Ik bedoel maar: de mensen die met het pakket werken weten niet eens de correcte naam: QuarkXPress!

  :D

 • Profielfoto
  Macteach

  >Ik heb de proefversie van XPress 8 gedownload – ga ik komend weekeinde eens proberen. Niet voor een overstap… maar om eens te kijken over welke revolutie Quark het heeft.

  Ik heb ‘m ook hier: bereid je maar voor op een grote teleurstelling…

 • Profielfoto
  ProBookMac

  als InDesign gebruiker werk ik sinds kort bij een buro met bijna allemaal Quark-fans (Ja, ze bestaan nog!!). Ieder keer als ik weer eens in Quark werk lijkt het wel of ik 20 jaar terug in de tijd ben.

  LEVE INDESIGN

 • Profielfoto
  maconly

  Toch maar weer proberen , ik heb de oudere versies alrijd prettiger gevonden dan het zware en trage indesign.

  dat hele cs gebeuren van adobe wordt trouwens met de update moeizamer.

 • Profielfoto
  error

  Nou… ff zitten spelen. XPress is een programma voor mensen die niet van grote veranderingen houden. De GUI is ook niet helemaal mijn smaak. Ziet er uit als een Windows programma met een Mac Skin.

  MacWord heeft de nieuwe versie al grondiger getest:

  PROS
  Interface updates make the program easier and more streamlined to use; easier document sharing; new hanging-characters feature.

  CONS
  Interface changes are only partial; few brand-new features; new features are of limited utility for most users.

  http://www.macworld.com/article/134776/2008/08/quark8.html

 • Profielfoto
  RoBotje

  Heb er jaren lang mee gewerkt maar gebruik inmiddels al weer wat jaartjes Indesign wat zeer goed bevalt.
  Helaas Quark maar ik heb jullie niet meer nodig.

 • Profielfoto
  RoBotje

  Wat me echt irriteerde trouwens toen ik nog met Xpres werkte (jaren 90 en begin 2000) was dat je tekst niet rond kon zetten. Dan moest je in Illustrator tekst langs een cirkel zetten en dat dan importeren. Echt suf dat dat in een opmaak programma niet kon.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Wij werken aan pre-press projecten van klanten in het buitenland en hun blijven zweren bij QuarkXpress. Niet dat ik het erg vind want dan hoef ik mijn software ook nog steeds niet om te bouwen;)

 • Profielfoto
  Monsta

  Te koop?? Al was het gratis! Pff

 • Profielfoto
  Night

  Ik heb ook gewoon liever een Quark 6.52 ipv de nukken en kuren van Indesign.
  Als versie 8 ook aanpasbare slagschaduwtjes heeft en makkelijk PDF’s kan maken, die goed door Pitstop komen, zie ik geen reden om het niet te gebruiken. En ja, ik werk met beiden, voor zowel een krant (compleet, inclusief advertenties) als in ontwerp/drukwerk omgeving.

  @ dj bazzie wazzie: Toen bestond Indesign ook nog niet:P En Quark kon het vanaf versie 5 ook gewoon zelf.

  XPress is gewoon een productie-stampmonster, dat de veelal overbodige toeters en bellen van Indesign ontbeert. Wil je echter een snellere Mac met meer geheugen willen aanschaffen, dan is Indesign een goede motivatie. Vooral met grotere projecten werkt het aanzienlijk trager en blijven sommige functies erg onhandig geïmplementeerd.

  Ik ben het helemaal eens met Macsterdam: Zoalng er meedere spelers op het DTP veld zijn, worden wij daar als gebruikers alleen maar beter van.