Anoniem
Anoniem Nieuws 17 juli 2008

Purebuds minder schadelijk voor gehoor?

De laatste tijd is het wat stil als het gaat over gehoorbeschadigingen als gevolg van beluisteren van (te) harde muziek via iPods en andere mediaplayers.
Een aantal jaren geleden stonden de nieuwspagina’s er nog vol mee, maar het lijkt wel of men heeft geaccepteerd dat de jeugd willens en wetens de gehoororganen overprikkelt.
Maar gelukkig maak Amazing Tech melding van de Purebuds.

Amazing Tech heeft een setje oordopjes ontdekt die het geluid niet rechtstreeks de gehoorgang in jagen, maar het juist van het gehoor wegrichten. Tegen de buitenschaal van de oordopjes om precies te zijn. En daarvandaan reflecteert het geluid terug het oor in. Reverse Sound Technology noemen ze dat.
Volgens onderzoek zou dit minder belastend zijn voor het tere gehooroorgaan en daarmee dus de mogelijke beschadigingen aan het gehoor verminderen. En dat speelt precies in op de wensen van de consumenten, die al langere tijd op zoek zijn naar een minder schadelijke manier om van hun muziek te genieten. Aldus Amazing Tech. Kennelijk heeft dit produkt al een paar jaar aan onze aandacht weten te ontsnappen, er wordt op de site melding gemaakt van diverse awards op Aziatische tech-beurzen in 1998 en 2000.

De Purebuds geven de gebruiker keuze uit 3 typen dopjes; Bass Boost, Full Range en Surround Sound. Dus naast minder schadelijk zou de beleving van de muziek ook fabelachtig zijn. Voor 49,99 dollar kun je trotse eigenaar worden van een paar heuse Purebuds. Over de kwaliteit van het geluid kunnen we helaas niets zeggen, we hebben geen testsetje ontvangen. En of het op lange termijn beter is voor de oren… de tijd zal het leren.
Zolang we zelf geen Purebuds in huis hebben maken wij nog maar even gebruik van het meest logische alternatief: we zetten het volume iets lager.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Purebuds minder schadelijk voor gehoor?
Sluiten