OMT Fotowedstrijd: kies de winnaar

Door: Lucas Raggers - 21 reacties

De spanning stijgt. De fotowedstrijd met als thema ‘zwart-wit’ nadert de climax. In ruim drie weken tijd stuurden jullie maar liefst 238 foto’s in. De deskundige jury bestaande uit OMT-leden Lothian, Jspr en Kick-it maakten een selectie van 9 foto’s.

Deze 9 prachtige foto’s gaan strijden om de eerste plaats. Bekijk de foto’s na de ‘lees verder’ en maak je keuze door in de Finale Poll op jouw favoriet te stemmen. Vrijdagavond om 20:00 sluit de poll.

Prijs
De winnaar van de vorige fotowedstrijd moest het doen met de eer. De winnaar van deze fotowedstrijd krijgt van OMT een iTunes Gift Certificate van 50 euro. Daarnaast wordt de winnende foto in grootformaat op fotopapier of canvas gedrukt. Dit wordt aangeboden door OMT-lid Twum.

Kies de winnaar

Lotte

Spiegeling in mist

Spaanse muzikanten

Lijnen

Aan zee

Over de velden

The birds

Klein in de grote wereld

Train Cemetery

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Bor

  Yay! Stemmen maar :)

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Pfff, wat moeilijk zeg. Ik zou het echt niet weten.

 • Profielfoto
  Niels 81

  Hard to choose! Leuk die topic afbeelding met de eerste foto, gemaakt door Joseph Niépce in 1826. Ja dames & heren, ken uw klassiekers;)

 • Profielfoto
  reven

  aan zee – geniaal!

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Klein in de grote wereld” had ik liever veel breder gezien. De plaat zou mooier zijn geweest als de wereld daadwerkelijk ook groot was.
  Dan kijk ik nog even naar ‘Spiegeling in mist’, en ‘Train Cemetery’.

  En ga ik voor.. Train Cemetery.

  Bij de ‘Spiegeling in mist’ plaat, had ik liever gezien dat de mistwolken optrokken, in plaats van het moment dat er gewoon al mist was.

 • Profielfoto
  zoltan

  @ Niels 81

  – ofwel heb je het aankondigingstopic niet gezien en ben je slim
  – ofwel doe je alsof je het niet gelezen hebt en doe je nu alsof je er alles vanaf weet

 • Profielfoto
  ctxppc

  @ zoltan
  Vergeet niet dat veel mensen geschiedenis heel goed kennen! En zeker de bekende personen! Dus een derde lijntje:
  – ofwel ken je de geschiedenis heel goed en eventueel werk je daarergens of een kunstmuseum of volg je een opleiding en kunnen we dus niet vaststellen of je al dan niet slim bent…:p

  @ me: ik vind “lijnen” heel mooi maar kheb nog niet alle foto’s gezien… veel geluk met kiezen en a.u.b. eerlijk! ;)

 • Profielfoto
  CMD-Z

  sowieso the birds, prachtig shot.

 • Profielfoto
  Brainiac

  Ik ben de mijne zoals gewoonlijk vergeten insturen…

  :angry:

 • Profielfoto
  Niels 81

  @ Zoltan
  Ik ga niet over mijzelf uitroepen dat ik heel slim ben (maar ik ben ook zeker niet dom), maar ik had het in ieder geval niet eerder gelezen op OMT. Ik herkende de foto, omdat ik vorige maand toevallig wat over de historie van de fotografie aan het googlen was en laat deze foto nu direct in het oog springen als je de Wikipedia page van ‘foto’ opent ;) http://nl.wikipedia.org/wiki/Foto

 • Profielfoto
  zoltan

  @ niels 81
  ik bedoelde het niet kwaad hoor, ik had de mogelijkheid ook wel ingezien
  :sealed:
  en ik vind “Spaanse muzikanten” mooi maar heb nog niet gestemd

 • Profielfoto
  maxim22

  er zijn een paar mooie tussen maar de meeste zijn niet eens origineel. “aan zee”, jezus ik denk dat ik ook zo’n foto in mijn foto-album heb liggen

 • Profielfoto
  i In tune

  Vind de kwaliteit erg hoog, complimenten hoor

 • Profielfoto
  GMI Music

  Heel cool,

  mijn foto wordt gebruikt bij de aankonding op deze pagina van de FINALE. Heb ik nu ook een prijs gewonnen?

 • Profielfoto
  AppleOD

  Lijnen heeft mijn voorkeur

 • Profielfoto
  --help

  Ik snap het alleen niet zo…. Zitten we heerlijk midden in de zomer en dan krijgen we een fotowedstrijd met als thema zwart/wit. Doe dan “vakantie foto’s” of iets in die richting. Als ik zou moeten kiezen tussen deze niet-zomerfoto’s dan zou ik trouwens kiezen voor “the birds” kiezen.

 • Profielfoto
  wimbo

  @bmwmaster:
  door heel iets anders te kiezen als thema maakt het juist weer leuk. Een vakantiefoto wedstrijd in (of vlak na) de vakantie is zoooooo afgezaagd.
  Je kan geen (digitale) krant openslaan of er staan kiekjes van de hagelslag en DE koffie in frankrijk in.

 • Profielfoto
  KhanZi

  Train Cemetery

 • Profielfoto
  kay-tong

  Is er ook een jury die een 20% van de stemmen zal uitmaken? (natuurlijk bestaande uit kunstkenners)

  Train cementery is een foto met een speciale emotie, en bovendien is de foto mooi in evenwicht. Krijgt zeker veel punten

  Ook the birds krijgt van mij veel punten, omdat het nog steeds bijzonder is om vogels uit deze positie te zien, en ook omdat er een leuk diepte effect gecreëerd wordt. Ook deze foto is mooi in evenwicht. Zeker niet gemakkelijk om deze foto zo voor elkaar te krijgen. (tenzij je uitsnijdingen maakt, dan nog moet het snel en juist gebeuren) Deze foto krijgt ook een hoop punten.

  De andere foto’s zijn ook leuk, en meedoen is belangrijker dan winnen. Ik vind het dan ook zeer tof dat deze mensen de moeite hebben genomen om een foto op tijd in te sturen.

  Spaanse muzikanten is een bijzondere foto. Ik vind hem wel iets hebben. Toch heb ik de indruk dat er iets verkeerdst zit in de foto. Iets met de contrabas denk ik.

  Hoewel het thema varieert, vind ik mist, zee, over de velden weinig emotie uitstralen. (mist zou je weliswaar op een doodsberichtje kunnen gebruiken..)

  Lijnen valt eerder onder kunst-experiment. Leuk probeersel, maar helaas zijn er toch wat schoonheidsfoutjes. Vanuit een andere hoek, en de camera at rechter had ik er waarschijnlijk meer aandacht aan besteedt.

  Klein in de grote wereld. Niet makkelijk om zo een foto te maken. Kan gebruik worden in een wetenschappelijk artikel. De foto spreekt mij helaas niet echt aan

  Lotte vind ik helaas buiten categorie. Ook jammer dat je trouwens maar 1 oog op de foto hebt staan. De foto is een beetje scheef, de achtergrond lijkt daardoor wat slordig.

  Vat deze commentaren niet te serieus op, ik ben geen kunstkenner o.i.d., en zelf kan ik ook geen mooie foto’s maken. Wel zie ik wat ik mooi vind en wat ik niet mooi vind. Dat heb ik dus ook proberen te argumenteren. Een prachtige foto maken is moeilijker dan een schilderij, omdat je moet letten op alle details om een foto in evenwicht te hebben. Zonder aandacht voor het onderwerp te verliezen uiteraard.

  Als je de schildertechniek onder de knie hebt, is het “slechts” een kwestie van verbeelding die je nodig hebt om een schilderij in evenwicht te hebben, je hebt alle details onder controle, je kunt ze niet over het hoofd zien, want over alles moet je nadenken. Uiteraard moet je hiervoor véél talent hebben.

  Een echte pro zal met regeltjes kunnen aanwijzen waarom een foto al dan niet vermakelijk is om naar te kijken, en zal ook kunnen bijsturen om foto’s t verbeteren. Ik kan alleen op mijn gevoel afgaan, maar helaas kan ik niet zeggen hoe je kan verbeteren.

  Na lang afwegen Train cementery, aangezien deze het beste in het thema past. Stel je voor wat een weelde er vroeger was op die trein. Nu is sil, grijs.

  Wel jammer dat het thema niet Sepia of zwart-wit was. Met Sepia kan je meer gevoel in een foto brengen.

  The birds is echt prachtig nogthans, en hoewel deze mooier is in zwatt-wit, dan die in kleur zou zijn, past het minder in het thema denk ik.

 • Profielfoto
  ram0

  Grappig om de comments te lezen, ik vind de foto Train Cementery bijvoorbeeld juist helemaal geen emotie uitstralen. Het is een leuke plaat, technisch ook goed, maar verder zegt het me helemaal niets. Er zit voor mij geen verhaal achter.

  Vind juist de foto Lotte supervol met melancholiek zitten; een van de belangrijkste redenen tot fotografie. (denk maar aan alle vakantiefoto’s, waarmee we weemoedig aan oude tijden terugdenken) Doordat het meisje je aankijkt, ongeposeerd, wordt het heel persoonlijk en kun je je direct identificeren. Om zoiets te bereiken moet je het vertrouwen krijgen van je onderwerp; iets wat je niet hoeft te krijgen bij een trein.

  Misschien ben ik wel gewoon de “mooie plaatjes” moe..;)

 • Profielfoto
  sedikit

  Ik heb de “spiegeling in mist” gekozen. Deze verstilde en poetische foto toont aan, dat het hier vaak gehanteerde dogma, dat een foto persé scherp zou moeten zijn, zeer relatief is, of nog sterker: in veel gevallen onzin(zie foto’s Quartier Bresson)