Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 19 juli 2008
Leestijd: 1 minuut

Ni hao píng guǒ gōng sī! (Hallo Apple Inc.)

Apple heeft vandaag zijn eerste officiële Store geopend in het gigantische China. In Beijing’s Sanlitun entertainment district openden de deuren om 10 uur in de ochtend. Zowel voor Apple als voor China een primeur. De Store in Beijing biedt alles wat de Stores hier ook bieden, met uitzondering van de iPhone. Over deze laatste weet Apple wel te melden dat de iPhone nog in 2008 zal debuteren in China, ook al lopen de zaken met China Mobile nog niet vlotjes. In China zijn naar schatting tot 1 miljoen iPhones reeds (illegaal) geïmporteerd en verwijderd van SIM-lock.

Je spullen verkopen in China zal ook bij Apple ook tot dubbelzinnigheid leiden. Aan de ene kant is de Chinese markt enorm en zeker in grote steden als Beijing of Shanghai zal er geen tekort aan afname zijn. Aan de andere kant is de Chinese zwarte markt minstens zo enorm. Zo kun je in China al een iPhone kopen voordat er een iPhone is, Leopard kopen voordat Leopard uit is, enzovoort. Voorlopig is de toetreding voor zowel Apple als China een stap in de goede richting en zullen beide partijen hun welvaart vergroten met deze handeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.