Ni hao píng guǒ gōng sī! (Hallo Apple Inc.)

Door: Robert de Groot - 11 reacties

Apple heeft vandaag zijn eerste officiële Store geopend in het gigantische China. In Beijing’s Sanlitun entertainment district openden de deuren om 10 uur in de ochtend. Zowel voor Apple als voor China een primeur. De Store in Beijing biedt alles wat de Stores hier ook bieden, met uitzondering van de iPhone. Over deze laatste weet Apple wel te melden dat de iPhone nog in 2008 zal debuteren in China, ook al lopen de zaken met China Mobile nog niet vlotjes. In China zijn naar schatting tot 1 miljoen iPhones reeds (illegaal) geïmporteerd en verwijderd van SIM-lock.

Je spullen verkopen in China zal ook bij Apple ook tot dubbelzinnigheid leiden. Aan de ene kant is de Chinese markt enorm en zeker in grote steden als Beijing of Shanghai zal er geen tekort aan afname zijn. Aan de andere kant is de Chinese zwarte markt minstens zo enorm. Zo kun je in China al een iPhone kopen voordat er een iPhone is, Leopard kopen voordat Leopard uit is, enzovoort. Voorlopig is de toetreding voor zowel Apple als China een stap in de goede richting en zullen beide partijen hun welvaart vergroten met deze handeling.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Trizan

  Eerste!
  Ik denk dat dit de eerste is met als gevolg dat er nog velen zullen volgen.

 • Profielfoto
  Patrock

  Nee he, hier ook al een “First!” poster tegenwoordig :angry: Maarja goede stap voor Apple/China, wanneer is Amsterdam aan de beurt?

 • Profielfoto
  Statenweg

  Voordeeltje: de distributiekosten zijn lager voor Apple wanneer ze direct in China verkocht worden :p

 • Profielfoto
  KnotNuts

  Één voordeel: Ze hebben daar al tijden Mobile Mie.

 • Profielfoto
  Justus

  Nadeel van Apple in China is dat ze zich niet aanpassen aam de chinese prijzencultuur

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik vraag me af…….er staat dat er al 1 miljoen iPhones zijn “geimporteerd”. Is het niet gewoon 1 miljoen achterhouden? Ze worden daar toch gemaakt:P?

 • Profielfoto
  Yannes

  Hopelijk zien we over een tijdje, net zo’n bericht maar dan er een in Nederland.

 • Profielfoto
  Schobbejak

  boffen dat er geen letter R in de naam Apple zit

 • Profielfoto
  your Admin

  Het was toch geen Apple.Inc meer? Volgens mij had Steve dat bij macworld 07 bekend gemaakt… (ik kan er faliekant naast zitten)

 • Profielfoto
  leavestone

  @ maverick9898

  nope echt geimporteerd controle van de fabrieken zijn echt waterdicht dus eerst exporteren en daarna weer importeren, dus de carbon print van deze iPhone’s zijn iets groter:D

 • Profielfoto
  MacTommy

  “In China zijn naar schatting tot 1 miljoen iPhones reeds (illegaal) geïmporteerd en >>verwijderd<< van SIM-lock." Is het niet "ontdaan van SIM-lock"..?!?