Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 juli 2008

Motorola sleept iPhone overloper voor gerecht

De technologiereus Motorola heeft ex-medewerker Michael Fenger voor het gerecht gedaagd. Fenger maakte eind maart een carrièreswitch naar Apple’s iPhone afdeling en dat neemt zijn vorige werkgever hem zeer kwalijk. Volgens Motorola heeft Fenger, die bij het bedrijf de mobiele verkoop voor Europa, Azië en Afrika leidde, miljoenen dollars én Motorola aandelen ontvangen in ruil voor de belofte om twee jaar na vertrek geen baan aan te nemen bij een concurrerend bedrijf. Het is daarom niet vreemd dat zijn nieuwe betrekking als hoofd iPhone sales wereldwijd als overtreding van deze afspraak wordt gezien.

Volgens Motorola heeft Fenger gevoelige bedrijfsinformatie in verkeerde handen gebracht. Ook zou hij twee getalenteerde Motorola werknemers hebben weggekocht voor zijn nieuwe baas in Cupertino. Motorola eist nu in een rechtszaak dat Michael Fenger de komende twee jaar niet voor Apple zal werken, geen mensen meer wegkoopt bij Motorola en het bedrijf schade en aandelen terugbetaalt. Zowel Apple als Fenger willen geen commentaar leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorola sleept iPhone overloper voor gerecht
Sluiten