Microsoft voor honderden miljoenen in de aanval

Door: Maarten ter Horst - 23 reacties

Microsoft heeft genoeg van de Get a Mac reclames van Apple, waarin zijn omstreden besturingssysteem Windows Vista al jaren consequent BELACHELIJK wordt gemaakt. Het bedrijf gaat over tot een tegenactie in de vorm van een gigantische reclamecampagne, waarin het volgens vice president marketing Brad Brooks duidelijk wil maken dat Vista eindelijk ‘af’ en stabiel is. En dat mag best een paar honderd miljoen kosten.

[textquote]”We’ve got a pretty noisy competitor out there. You know it. I know it. It’s caused some impact. We’re going to start countering it. They tell us it’s the iWay or the highway. We think that’s a sad message. Software out there is made to be compatible with your whole life.”[/textquote]
Paul Thurrott, de befaamde Windows-blogger, heeft al langer door dat er iets mis is met het imago van Microsoft, zoals blijkt uit zijn artikelen, waarin hij Microsoft dan ook aanspoort tot actie. Wel is hij zelf al helemaal omgeschakeld wat betreft de iPhone: “I’d like to point out a simple bit of advice, and I cannot stress this enough: You need to get an iPhone. Sooner rather than later.” Zie van zijn hand ook een uitgebreide screenshot-gallerij van iPhone OS 2.0.

Via MacRumors.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  mac osx rules

  Leuk artikel, ik verwacht nu dat als Microsoft iets heftigs KAN bedenken, Apple ons lekker gaat verassen. :)

 • Profielfoto
  R-Flow

  Persoonlijk denk ik dat het voor Windows Vista te laat is. Het besturingssysteem heeft jaren voor de officiële release eind 2006 al zulke negatieve reacties ontvangen, die in de bijna twee jaar dat het systeem daadwerkelijk uit is niet of amper zijn verbeterd. Je hoort regelmatig verhalen over groot internationaal bedrijf X toch maar bij Windows XP blijft of switcht naar Mac OS X. Dat is gewoon verschrikkelijk slechte publiciteit.

  Microsoft had al direct een counterattack moeten uitvoeren, in plaats van twee jaar stil te zijn geweest. Nu is het kwaad al lang geschied en het zal erg lastig worden om mensen en bedrijven na zo’n tijd nog om te krijgen.

 • Profielfoto
  bedhead

  Het heeft Steve Ballmer alvast al heel wat zweet gekost haha:p
  Developpers, developpers, developpers…:D

 • Profielfoto
  Statenweg

  “We’re going to start countering it. ”

  gna.. gna… :p

 • Profielfoto
  Toinef

  laten ze hun geld maar bewaren tot windows 7

 • Profielfoto
  defores

  Arme Microsoft en de consument ook nog eens 50 Euro laten betalen om Windows te beveiligen … volgens mij worden ze bang hun marktpositie te verliezen.

  http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk&feature=related
  Maakt het ook meteen duidelijk waarom Windows belachelijk gemaakt wordt want zelfs Steve Balmer maakt Windows belachelijk! (alleen had hij dat nog niet door).

 • Profielfoto
  defores

  Oei deze er nog bij:

  http://www.youtube.com/watch?v=_-8IufkbuD0&feature=related
  En hoe zal hij dat doen voor Vista?:P

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Draait Paul Thurrott Vista op een MacBook ofzo? Zie toch echt enkele keren Macs voorbij komen in zijn foto’s op die site… ;)

 • Profielfoto
  qroy

  Chantal: Ja, hij gebruikt een zwarte MacBook met Vista als standaard besturingssysteem:P

 • Profielfoto
  francisp

  omg heiligschennis:D

 • Profielfoto
  aaa

  Vista ? Fataaaaal, het draait niet eens goed op een quadcore 6600 met 4GB ramm. En raid5 4x1TB.

  Zet je er XP op is het ineens supersnel. Onder Vista is het niks. Als er Mac OS X of Linux ofzo op stond zou die 10x zo snel draaien.

  Ervaren ICT’er.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Verkondigen dat Vista af is en stabiel is? Kansloos. Je moet verkondigen wat je ermee kunt en waarom het zo geweldig is

 • Profielfoto
  Joid

  “Software out there is made to be compatible with your whole life”
  Dat gaat alleen op als je je hele leven op een kantoor bivakkeert.

 • Profielfoto
  Gloaming

  Ahaha, iWay or the highway.

  ‘Software out there is made to be compatible with your whole life’

  Jaja, maar wanneer het zo instabiel, onpraktisch en lelijk is… who cares als het compatibel is met ‘alle dingen in je leven’.

  Priceless en voor de rest 100-den miljoenen euro’s!

 • Profielfoto
  arne89

  “made to be compatible with your whole life”
  probeer dan maar eens een printer aan te sluiten op een windhoos, dat kost je uren, als het al lukt, met driver-cd’s, internet-zoektochten naar drivers die het toch niet kan vinden op je cd… En dan switchte ik naar een mac -> klik in de usb-poort en het werkte…

 • Profielfoto
  McJohn

  Nou, ik kan het alleen maar toejuichen dat Microsoft eindelijk uit zijn schulp komt! Uiteindelijk laat Apple her en der ook wel steken vallen met hun updates her en der. Maar het is appelen en peren vergelijken,..nogmaals!

 • Profielfoto
  apple_fan

  krijgen we nu ook de gat a pc reclames met het vista mannetje en het os x mannetje?

 • Profielfoto
  snipper

  Marketing is prima – daar verdien ik m’n brood mee ;) maar op de lange duur helpt het niet als je product zuigt. Als ik 23 windowtjes weg moet klikken als ik probeer m’n PLESK webmodule te bekijken word ik daar niet blij van.

  [deze website is potentieel gevaarlijk!]
  [dit certificaat is niet niet te controleren, wilt u toch doorgaan?]

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ach ja, M$ doet al een tijdje veel en jaren later ..

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  @apple_fan:

  We krijgen dan het Mac mannetje en PC mannetje, maar dan met een blauwe achtergrond (BSOD kleur) i.p.v. wit.

  En dan komt de volgende uitspraak door het PC mannetje: “Working on Windows is much easier than on a Mac. The only thing you need to do is press the Reset button all the time” :D

 • Profielfoto
  mewdeeman

  Als Apple slim is (en doorgaans zijn ze dat) maken ze mooi gebruik van dit nieuws met een nieuwe ad.

  Ik zie het al helemaal voor me: pc guy slaat zichzelf op de borst “hey mac, did you know I’m super secure, stable and compatible? Yep, I really am I tell you!”
  Mac guy klopt ‘m op z’n schouder “sure, keep believing in yourself, that’s half the work!” knipoog.

  ….. Hoe blind en arrogant moet je zijn om te denken dat je slechte imago is te wijten aan een paar spotjes van je concurrent

 • Profielfoto
  iSponge

  Het is toch al te laat voor M$. Jammer dat ze die miljoenen dollars in een reclame gaan steken ipv investeren in het verbeteren van hun OS.

  Dat Apple dat doet ok, maar die heeft dan ook een goed product wat ze promoten…

 • Profielfoto
  lEl

  @iSponge
  Ja, inderdaad. OS X betaalt zichzelf. Alles wat ze er aan reserach instoppen hebben ze er na een tijdje weer uit en wat ze overhouden stoppen ze in promotie waardoor het nog meer gaat opbrengen. Is ook de reden waarom Apple steeds winst blijft maken in slechte computertijden