Meer over de abonnementen bij de iPhone

Door: Maarten ter Horst - 33 reacties

Gisteren kwam T-Mobile op de proppen met drie speciale abonnementen voor de iPhone in Nederland. Vandaag zijn de kleine lettertjes in het pdf-bestand op hun website flink aangevuld en beslaan nu drie volle pagina’s. Opvallend is dat de abonnementen T-Mobile Relax-abonnementen lijken te zijn die speciaal zijn aangepast voor deze übergadget, waarbij €10 extra is gerekend voor het onbeperkte HSDPA-internet. Daarnaast bestaan ze uit twee afzonderlijke bundels voor bellen én sms’en.

Een paar opvallende kleine lettertjes zijn dat de absurd hoge ‘aansluitkosten’ van €53 nu ineens gehalveerd zijn en dat je de iPhone gedurende de contractperiode altijd simlockvrij kunt laten maken. In de eerste drie maanden betaal je daarvoor nog €120 maar dit loopt af en na een jaar is het gratis. Je zit dan echter nog wel aan het tweejarige contract vast. Pas vooral op als je de iPhone meeneemt op vakantie: je betaalt in het buitenland per gedownloade megabyte €10 of €30. Je wordt hier echter via een sms’je automatisch van op de hoogte gebracht bij het passeren van de grens. Tevens valt bellen in het buitenland volledig buiten de bundel.

De iPhone kan ook gebruikt worden in combinatie met andere abonnementen, alleen heb je dan geen breedbandinternet en Visual Voicemail. Officieel kun je niet voortijdig overstappen vanaf een ander abonnement, maar uit telefoontjes blijkt toch dat er in sommige gevallen wel regelingen schijnen te kunnen worden getroffen voor klanten van T-Mobile of Orange die nog een tijdje aan een contract vast zitten.

KPN
De cijfers zien er in vergelijking met sommige andere landen vrij gunstig uit. Wellicht wijst dit op een korte duur van de exclusiviteit van de iPhone bij T-Mobile in Nederland. In Duitsland zijn de prijzen bij dezelfde exclusieve aanbieder namelijk beduidend hoger, maar in Oostenrijk, waar naast T-Mobile ook Orange aangekondigd heeft de iPhone later dit jaar te gaan verkopen, zijn de abonnementen juist weer voordeliger. De helpdesk van KPN geeft dan ook aan de iPhone over drie maanden al te gaan verkopen. Ondanks deze dubieuze belofte lijkt het er echter op dat KPN en Vodafone momenteel nog geen deal rond hebben met Apple, omdat deze bedrijven anders wel snel een persbericht de deur uit zouden doen om dit aan te kondigen, zodat er minder klanten zullen weglopen.

Los toestel
De iPhone wordt volgens de huidige informatie in geen enkel land simlockvrij verkocht. Wel wordt in veel landen de telefoon aangeboden met een prepaid simkaart. De goedkoopste mogelijkheid is wat dat betreft tot nu toe Swisscom in Zwitserland, die het 8GB- en 16GB-model aldaar voor respectievelijk CHF520 en CHF620 aanbiedt, wat overeenkomt met €323 en €385. In sommige landen, zoals Frankrijk, kun je de telefoon los kopen en voor een bepaald hoog bedrag officieel van de simlock bevrijden.

Waar en hoe laat de iPhone op 11 juli behalve in de winkels van T-Mobile zelf te koop is, is nog niet precies bekend. Registratielijsten en speciale openingstijden zijn door het hoofdkantoor van de telecomaanbieder tot nu toe niet toegestaan, dus het lijkt er nu op dat we met z’n allen ’s nachts voor de deur moeten gaan liggen om hem om half 10 ’s ochtends allemaal als allereerste te bemachtigen.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  Ik wil em op een of andere manier gewoon los.. zonder simkaart.. 8GB, zwart.. als iemand iets weet PM me maar..:)

 • Profielfoto
  frankuh

  Tja dat willen we allemaal :D

 • Profielfoto
  Afroman

  simlock betekend toch dat je geen ander simkaartje in kan stoppen?

 • Profielfoto
  niels

  cool. laat KPN snel een deal rondmaken. Ik kan bij T-Mobile de iPhone pas in november krijgen, i.v.m. het huidige contract. Echter, als nu bekend wordt dat KPN hem tegen die tijd ook aanbiedt wordt het misschien eens tijd T-Mobile onder druk te zetten. Immers, als T-Mobile me in juli de iPhone geeft kan ik niet in november naar KPN rennen:P

 • Profielfoto
  bjurn

  tja ook ik hoor in de wandelgangen (van meerdere kanten) dat t-mobile maar voor 3 maanden een exclusieve deal heeft. Én dat vodafone al een deal heeft klaar liggen met belcompany. Over kpn hoor ik helaas weinig… maar ook die zal niet lang op zich laten wachten.
  En dat is ook logisch want als meneer Apple voeten aan grond wil krijgen op de zakelijke markt in +31 dan gaat dat iig niet lukken via t-mobile.

 • Profielfoto
  Josebo.

  @mr.x turbo

  Ja, dat klopt;)

 • Profielfoto
  Uxmal

  Ik neem toch aan dat je via een draadloos netwerk in het buitenland niet betaald voor het dataverkeer (!)? ???

 • Profielfoto
  svan

  “Registratielijsten en speciale openingstijden zijn door het hoofdkantoor van de t elecomaanbieder tot nu toe niet toegestaan”

  Yeah right. Bij T-Mobile in Maastricht zetten ze je niet meer op de lijst, omdat die inmiddels zo lang is dat ze zelfs die mensen niet allemaal meteen van een iPhone kunnen voorzien. Ook heb ik elders op het net al genoeg verhalen gehoord over wachtlijsten.

  Verder: ik ben benieuwd naar de snelheid waarmee firmware 2.0 wordt gehacked. Het zou de verkopen van prepaids in Zwitserland flink kunnen opstuwen….

 • Profielfoto
  R-Flow

  Hopelijk krijgt KPN de deal rond. Voel er eigenlijk weinig voor om van Hi over te stappen naar T-mobile puur voor die iPhone. Ik ga niet blind achter Apple aan huppelen.

 • Profielfoto
  sanders1515

  Ik wil em op een of andere manier gewoon los.. zonder simkaart.. 8GB, zwart.. als iemand iets weet PM me maar.. :)

 • Profielfoto
  santi

  Even een gedachte: je hebt toch websites waarmee je gratis kunt bellen? Als je voor een vast bedrag internet hebt, is het dan handig/mogelijk om daar op de iphone (of elke andere telefoon met vrij snel internet en vast bedrag daarvoor) gebruik van te maken? Je betaalt sowieso een vast bedrag, maar als je daar ah einde van de maand buiten dreigt te komen zou dit natuurlijk een oplossing zijn!
  Slechts een idee. Misschien is het al heel erg achterhaald hoor. Excuses daarvoor..(ik bedoel, ik zit niet de hele dag aan telefoons te denken. Ik heb gewoon een baan en een vriendin enzo)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik geloof echt niet dat er mensen in de rij gaan staan voor de iPhone op 11 juli.

  In New York vond ik het tot daar aan toe, maar hier…om een telefoon..nee toch?

 • Profielfoto
  Lala12345

  T-mobile zou een sim-only versie van dat iphone pakket moeten doen! Wedden dat ze veel klanten krijgen..

 • Profielfoto
  @iMen

  Ik vraag me af of er echt zo’n run op komt. Volgens mij zijn Nederlanders daar veel te nuchter voor. Maar misschien zit ik verkeerd. Ik ga er in ieder geval 1 halen zodra de winkel open is.

 • Profielfoto
  Erikaatje

  ik ben ook benieuwd of er een run komt!? hier op het forum zijn mensen enthousiast.. maar verder hoor ik weinig mensen er over praten ???

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @Erikaatje,

  inderdaad, maar er zijn niet zoveel T-Mobile winkels, dus dan is het snel vol. Bovendien zal er nog wel wat extra reclame worden gemaakt. Ik verwacht hier in Amsterdam wel rijen te zien. Zo niet, dan ben ik blij. Dan ben ik op tijd op mijn werk met een iPhone 3G in mijn tas :D

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Een run geloof ik ook niet in, al kun je bijvoorbeeld wel kijken naar het aantal leden van iphoneclub.nl: 20.000.
  Alle 20.000 zullen ze niet voor de winkel gaan liggen, maar dat het druk gaat worden, daar geloof ik wel in;)

  Ik ben er in ieder geval!

 • Profielfoto
  Rustig

  Tja, misschien is het heel niet verstandig om je meteen 2 jaar vast te leggen aan de eerste “enige” aanbieding.

  Als Apple graag de zakelijke markt wil betreden zal er toch contact gemaakt moeten worden met andere aanbieders.

  Het moet dus wel gebeuren dat dit jaar de iPhone nog beschikbaar komt met andere abonnementen en voorwaarden. Deze die t-mobile nu verzint lijkt voordelig alleen is de looptijd absurd lang en je maandelijkse kosten zullen onverwacht hoger uitpakken.

  Rustig wacht rustig af.

 • Profielfoto
  dspiers

  Zijn er geen een jarige contracten? Komen die nog?

  Twee jaar is absurd. Vooral als je niet kan upgraden bij T-Mobile.

  Wel goed dat je de phone SIM lock vrij kan maken.

 • Profielfoto
  jobz

  Ik las vanochtend in de NY Times dat AT&T de iPhone 3G in de VS ook simlock-vrij wil gaan verkopen.

 • Profielfoto
  Justus

  Bedankt voor het overzicht.

 • Profielfoto
  mewdeeman

  Net iemand van de T-mobile klantenservice aan de lijn gehad. (niet als keuze ingeven, dat je meer over de iphone wil weten, ik gaf aan dat ik info wilde over het verlengen van m’n contract)
  Als ik haar moet geloven heeft T-mobile echt absurd weinig telefoons op voorraad. Volgens haar heeft Apple gewoon niet meer geleverd. Ze wilde eerst niet vertellen hoeveel dat er zijn, maar later kwam ze toch met wat meer info. Ze verwachten bij T-mobile binnen een half uur overal in NL uitverkocht te zijn. Ze had het erover dat tegen haar was gezegd, dat ze ongeveer 41.000 inschrijvingen op de iPhone-nieuwsbrief hadden gehad en dat ze blij mochten zijn, als ze daar 10% van konden leveren. Dat zou betekenen, dat ze er maar 4000 hebben of zo!!! Ze had het verder over een voorspelde wachttijd van 6 weken voor de volgende lading, al was dat niet zeker.
  Klinkt toch allemaal niet zo goed.
  Je kan wel telefonisch op 11 juli een iphone bestellen. Dan hoef je geen borg te betalen. Bestel je er één in de winkel kost dat iets van € 50 borg of zo.

  Ik ben benieuwd wat andere mensen gehoord hebben…

 • Profielfoto
  rrustema

  En ik vroeg aan T-mobile of je met zo’n iPhone abo bij ze ook gratis gebruik kan maken van de 40.000 hotspots die ze over de hele wereld beweren te hebben:

  “U informeert of u met de iPhone van T-Mobile ook gebruik kunt maken van de T-Mobile HotSpots in het buitenland. T-Mobile Nederland heeft geen HotSpots in het buitenland. Wanneer u met een iPhone van T-Mobile gebruik wilt maken van HotSpots in het buitenland gelden daarvoor dezelfde tarieven en voorwaarden als voor het gebruik van HotSpots met een ander toestel.”

  Dus gewoon weer geklooi met creditcards, SMSjes, kraskaarten en codes invoeren voor je even internet op kan in het buitenland. Juist het gemak van altijd inloggen bij T-Mobile leek me juist het ultieme verkoopargument.

  En als ik met behoud van nummer over wil stappen naar T-Mobile dan gaan daar ook nog eens 3 maanden overheen…

 • Profielfoto
  Chowmin

  @mewdeeman:

  Dat klinkt onheilspellend!! :(

 • Profielfoto
  iljajj

  Als je het vergelijkt met een vergelijkbaar Sim-only abo a 11 euro per maand voor 300 minuten is de iPhone nog steeds belachelijk duur – omgerekend zo’n 850 euro. Ik koop ‘m wel – of niet.

 • Profielfoto
  macmatters

  quote”Tevens valt bellen in het buitenland volledig buiten de bundel.”unquote

  wat is dat voor onzin wat heb je daar nu aan. je lekker maken met een lage prijs en en voor elke scheet of boer moet je nog eens extra betalen

  DACHT HET DUS NIET

 • Profielfoto
  MrHammond

  Maar eens even kijken wat Orange CH te bieden heeft, voor me op Swisscom te storten… Hopelijk hebben ze genoeg iPhones hier in Zwitserland, een mogelijk tekort was gisteren voorpaginanieuws!!!

 • Profielfoto
  wildsseb

  ZE moeten de iPhone gewoon los verkopen met sim-lock. Nu sluiten ze bestaande klanten buiten. En reken dan een bedrag om ook nog eens de Sim-lock te verwijderen. Heel Nederland blij!

 • Profielfoto
  sasquatch

  “Officieel kun je niet voortijdig overstappen vanaf een ander abonnement, maar uit telefoontjes blijkt toch dat er in sommige gevallen wel regelingen schijnen te kunnen worden getroffen voor klanten van T-Mobile of Orange die nog een tijdje aan een contract vast zitten.”

  is daar meer info over?

 • Profielfoto
  iSponge

  Zo’n “Lost and Stolen” regeling toch?

  Wil eigenlijk ook niet naar T-Mobile.. Dus beter fixt Hi/KPN een deal.. Volgensmij is KPN momenteel ook erg ‘groot’ in de zakelijke markt (gezien hun “goeiemoggel” reclame). Dus KPN lijkt mij voor Apple de beste deal als ze echt serieus de zakelijke markt willen betreden zoals ze beweren.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Nou…
  De i-Phone gaat wel degelijk simlock vrij volgens de WashingtonPost :
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/07/01/AR2008070101048.html

 • Profielfoto
  raveon

  Dat zou leuk zijn 444.97 euro, maar toch.

 • Profielfoto
  Inetjuhhh

  Wat ik me nu dus afvraag:

  Ik ga over 2 weken op vakantie naar Zwitserland. Als ik daar nu zo’n nieuwe iPhone koop (los toestel voor 323 euro), kan ik dan gewoon hier in Nederland mijn eigen simkaartje er in proppen en dan werkt ie gewoon? Of moet je daar nog speciale updates voor hebben ofzo?

  En werkt het internet dan wel?
  Als dat allemaal geen probleem is, weet ik wel waar ik hem ga halen:)

  Hopelijk weet iemand hier meer over.

  Groetjes, Ine.:)