Japanse iPhone behoedt tegen viezerikken

Door: Koen van Tongeren - 18 reacties

Het blijven rare jongens, die Japanners. Het land van ‘de oorsprong van de zon’ heeft een hardwerkende, karaoke zingende maar ook seksueel perverse bevolking. Zo is maakt menig Japanse man er een gewoonte van om met zijn mobiele telefoon foto’s te maken onder het rokje van Japanse vrouwen, zonder hun medeweten welteverstaan. Het probleem is inmiddels zelfs zo groot dat waarschuwingsborden nodig zijn om vrouwen te behoeden en fabrikanten van mobiele telefoons geacht worden deze zo te bouwen dat het maken van een foto altijd geluid maakt, zo ook de iPhone naar het blijkt.

Leander Kahney van The Cult of Mac schrijft namelijk dat de iPhone in Japan altijd geluid maakt bij het maken van een foto, ook als de stille modus aangezet is. Op die manier zouden Japanse mannen zich meteen verraden als ze stiekem foto’s maken waar dat niet gewenst is. Nu maar hopen dat die zelfde mannen niet in de gaten krijgen dat een duim op de ingebouwde speaker alsnog zorgt voor een stille fotoshoot voor de Japanse perverseling.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Nick Nack

  Rare jongens, die Japanners.

 • Profielfoto
  iSneaker

  Is dit nou echt nieuws? En dat zelfs op de vroege maandag ochtend :O

 • Profielfoto
  heldopslippers

  haha nee niet echt nieuws maar wel erg leuk om te weten !
  een goed begin van de week zou ik zeggen na zo’n artikel te hebben gelezen;)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Dit noem ik nou vermakend nieuws!:D

 • Profielfoto
  iSneaker

  @Bor

  WHAHA dat is geniaal..echt die gasten zijn gestoord!

 • Profielfoto
  macboy

  Dat is jammer, ik wou net een iPhone kopen en naar Japan gaan! :p

  Gelukkig heb ik nog een digitale camera :p die geen geluid maakt!

 • Profielfoto
  Bor

  @SneakerStyle: Volgens mij is de foto enorm bewerkt, kijk maar naar de etiketten…

  Maar dat maakt het niet minder grappig!:p :p :p

 • Profielfoto
  iErnst

  Heb ook nog nooit zo’n brede cola fles gezien;)

 • Profielfoto
  Marius1976

  @ElNino

  Maar dat zegt niet alles;) … als ik in het buitenland ben (komt niet heel vaak voor…) dan valt het me toch vaak op dat je daar produkten kunt krijgen die wij hier in NL ook hebben, maar dan toch in een andere (grotere of kleinere) verpakking. Veel grotere colaflessen ben ik zeker al wel tegengekomen.

  Een heel ander voorbeeld. Ik ben in Zwitserland jaren geleden een klassieke gameboy tegengekomen (toen die nog ‘actueel’ was) maar dan wel met BACKLIGHT! Origineel van nintendo. Voor zover ik weet is die hier ook nooit in NL te koop geweest. Dus dat je iets nooit gezien hebt, wil niet automatisch zeggen dat het niet bestaat:D

 • Profielfoto
  dwerg85

  @-ElNino-
  5 liter flessen cola zijn redelijk normaal op de antillen.

 • Profielfoto
  Regex

  Hoe bedoel je generalizeren?

  onemorething begint steeds meer naar SBS6 te neigen, inclusief koen brard!

 • Profielfoto
  driesdk

  Dit is toch in meer landen zo?
  Mijn sony Ericsson maakt ook geen foto zonder dat hij geluid maakt, ook niet in stille modus, dit om de spionage in bedrijven en onopgemerkt footgraferen tegen te gaan,…En hij is gekocht in Belgie waar dit blijkbaar ook verplicht is.
  Belachelijk maar het is zo.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Dat fotograferen onder rokken is al jaren een fenomeen ook hier in NL sinds die camera’s op telefoons zitten. Ik vind een camera op een telefoon sowieso ene beetje zinloos. Er zitten dan altijd heel veel MP’s op maar dan is de lens waardeloos wat de hele camera eigenlijk ook niet zo goed maakt. Daarom vind ik het zo goed van Apple dat ze niet zo moeilijk doen en geld investeren voor een “goede” camera in de iPhone. Niemand die het nodig heeft en het kost alleen maar geld.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Goh ik vraag me af wanneer er een nieuwsbericht komt over iemand die zijn of haar iPhone aan de oplader heeft gedaan.

  Ook nul komma nul informatiewaarde.

 • Profielfoto
  shushishu

  Typische FOK! nieuws dit….http://onemorething.fok.nl/ :p

 • Profielfoto
  cyberdork
 • Profielfoto
  ossccar

  Wat een verademing is is dat Japanners geen irritante ringtones gebruiken maar gewoon op trillen zetten en dat ze rekening houden met de omgeving als ze bellen.