iPhone in België voor €525 en €615

Door: Maarten ter Horst - 74 reacties

De iPhone is tegen alle recente verwachtingen in aanstaande vrijdag 11 juli toch gewoon te koop in België. Dat is zojuist bekend geworden op een speciale persconferentie van Mobistar. Het 8- en 16GB-model liggen voor resp. €525 en €615 simlockvrij in de winkels van Mobistar en in alle Apple Premium Resellers en zijn dus op de netwerken van alle operators te gebruiken. Wel heeft Mobistar speciale abonnementen aangekondigd, “om de gebruikers van de iPhone 3G toe te laten optimaal gebruik te maken van hun toestel”, een uitspraak die ze kennelijk durven te doen ondanks gewaagde datalimieten. Het goedkoopste abonnement van €30 heeft namelijk een limiet van slechts 200MB per maand en een bundel van 180 minuten of 300 sms’jes.

Deze prijzen zijn in vergelijking met andere Europese landen niet verrassend, maar laten wel zien dat het verbod op koppelverkoop in België voor de klant financieel niet zo voordelig uitpakt. De abonnementsprijzen zijn namelijk al iets minder voordelig dan in Nederland, maar je betaalt daarnaast ook nog de hoofdprijs voor het losse toestel. Alle abonnementen zijn voor 24 maanden en er is ook een speciaal zakelijk abonnement. Visual Voicemail is evenals in Nederland nog niet direct beschikbaar, maar komt er volgens de marketingafdeling “snel” aan.

UPDATE   Bekijk de persconferentie van Mobistar (opname van de Gazet van Antwerpen).
UPDATE 2   De minister voor vereenvoudiging is het er niet mee eens. Is dit het einde van het verbod op koppelverkoop?

Prijs per maand    Belbundel Databundel
€30 180 min of 300 sms 200MB
€45 360 min of 600 sms 500MB
€60 540 min of 900 sms    1000MB

Het toestel zal de eerste weken nog schaars zijn. Om 10:00 uur kun je de eerste modellen kopen in alle Mobistar Centers, maar de allereerste 250 exemplaren worden om middernacht in het Mobistar Center aan de Guldenvlieslaan in Brussel al verkocht.

Reacties

74 reacties
 • Profielfoto
  Skonning

  De Belgen hebben een ontzettend SLECHTE deal in vergelijking met Nederland.

 • Profielfoto
  Geert

  Kan ik dus een iPhone in belgië kopen en mijn eigen (nederlandse) simkaartje erin doen zonder problemen te krijgen?

 • Profielfoto
  Brainiac

  Normaal gezien wel oli4.

 • Profielfoto
  Melle

  Leve België.
  Dat koppelverkoopverbod doet volgens mij meer goed dan fout. Denk ik.

 • Profielfoto
  corneeltje

  Kunnen de Belgen zich niet via Nederland uit de slag trekken?

 • Profielfoto
  joasdekker

  Dan betekend dit voor mij goed nieuws. Kan ik dus zonder gezeur gewoon legaal een iPhone kopen.
  Het bedrag dat genoemd is heb ik er wel voor over.

 • Profielfoto
  Brent146

  Er moest weer één land het zwarte schaap zijn natuurlijk. Wie anders dan… België.

 • Profielfoto
  shvdv

  Ik heb een franse simlock vrije toestel en werkt perfect in Nederland…Zaterdag snel naar Antwerpen voor een nieuwe

 • Profielfoto
  GIJay

  Enkel spijtig dekker, dat je dan geen dataabo hebt.

  Hoe is het toch mogelijk dat wij ons altijd zo in de zak laten zetten en er nog mee akkoord zijn ook.

  Volgens mij zijn de domste inwoners van deze hele bol gewoon belgen. Onvoorfukkingstelbaar!

 • Profielfoto
  joasdekker

  kan met mijn huidige abbo en telefoon ook mobiel het internet op. Ik neem aan dat dat met de iPhone ook gewoon gaat.
  Dat ik niet ‘gratis’ de T-mobile hotspots kan gebruiken neem ik dan maar voor lief.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @Melle
  “Dat koppelverkoopverbod doet volgens mij meer goed dan fout.”
  Ik volg niet helemaal. Waar zijn de voordelen in deze?
  Ik heb het sommetje al eens gemaakt: die iphone kost in België minimum 1245 euro. Omgerekend kost de iPhone in Nederland minimum 812 euro (en dan reken ik met 21% BTW die in België geldt en niet met 19% die in Nederland van kracht is).
  Een verschil van 433 euro.
  Dan moet je mij de voordelen toch eens op een rijtje zetten.

 • Profielfoto
  Jasse

  ik vind dit een zeer slechte zaak.

  Ik ben al lang bij mobistar en heb van hen geen klagen.

  nu dacht ik de iphone goedkoop te kunnen hebben en zo ook nog een (klein data abo mee te graaien, net zoals in nederland.

  Wat voor achterlijk ****land is dit nu, door 1 of ander miserabel regeltje in een of andere wet moet ik nu 300 euro meer ophoesten dan de nederlanders, een volk dat helemaal niet zo verschillend is van ons als men denkt.

  dat de belgen en de nederlanders maar snel samengaan en wallonie achterlaten, dan kan ik tenminste een ihpone kopen:D

 • Profielfoto
  Geert

  Ik heb vrijdag waarschijnlijk mijn rijbewijs:D dus ga ik zaterdag even een eerste ritje maken, naar België:D

 • Profielfoto
  Arnenys

  @oli4:
  whah:p maar dan moet je via de gewone gewestwegen, want je mag in belgië pas een maand na ontvangst van rijbewijs de snelweg op:)

 • Profielfoto
  Reno

  Aangezien visual voice mail nog niet verkrijgbaar is, vraag ik me af wat nu precies de meerwaarde is van het exclusiviteitscontract tussen Apple en Mobistar?

  Hopelijk heeft Mobistar daar niet al te veel voor betaald, zoniet is de consument niet de enige die zich in de luren laat leggen:)

 • Profielfoto
  macses

  foutje in dit artikel. de goedkoopste bundel bevat GEEN 250mb, maar 200mb! Nog harder genaaid dus

 • Profielfoto
  ollebolle

  ik begin de belgenmoppen te geloven

 • Profielfoto
  Ditii

  Ik kan dus een iPhone in een mobistar center gaan kopen en mij sim-kaartje van proximus er in steken ?? Ik kijk er echt naar uit !

 • Profielfoto
  Jeordy

  En zo hoort het. Naast de abonnementen waarbij je een toestel kan kiezen zou een telefoon ook gewoon zo te koop aangeboden moeten worden.

 • Profielfoto
  LighScan

  Nederlanders mogen 1 ding niet vergeten: België heeft geen gepruts met abbonementen zoals in Nederland het geval is. Belgen kunnen die iPhone gewoon gaan halen zonder een Mobistar-abbo, wat in Nederland wel het verplicht is (maar dan bij T-mobile).

  Al bij al vindt ik de Belgische manier van de iPhone verkopen lang zo slecht nog niet, ondanks die hoge prijs. :O

 • Profielfoto
  wab

  Ik ben zeer blij dat wij die wet tegen de koppelverkoop hebben stel je voor dat T-Mobile zulke data limieten aanbood. Weet dat in Belgie pas recent de datalimieten tot een magere 30GB zijn opgetrokken voor normaal internetgebruik en dat heeft dan totaal niets met koppel verkoop te maken. Zelfs zonder wet op koppelverkoop zouden de telco’s ons naaien met zulke idiote datalimieten op 3G. Wat wel opvalt is dat in andere landen waar er ook een unlocked iPhone 3G wordt aangeboden je amper 399 betaald voor het toestel. Ik snap echt niet waarom Apple in Belgie zonodig met een telco moest werken. Zoals ze het nu aanbieden hadden ze het evengoed via hun iPod kanaal kunnen verkopen en dat is zowat overal, ze hadden hier in belgie zelfs een verkoop record kunnen breken. Wie brent er nu een toestel uit dat 615 Euro kost terwijl toch wel iedereen weet dat veel meer mensen zich laten beetnemen als dat model 599 kost :sealed:

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Belgen moeten dus én heel veel betalen voor de iPhone én een fors abonnement nemen? Leuk dat er geen simlock op zit, maar echt voordelig wordt het daardoor niet.

  En dan heb ik het nog niet over die absurde datalimieten. Maar dat schijnt gewoon te zijn in België :).

 • Profielfoto
  Ditii

  De prijzen kunnen dan wel hoog zijn maar dit zijn de MAXIMUMprijzen (je moet de kleine lettertjes lezen eh :p ). Dus waarschijnlijk zal de prijs tegen augustus wel al gaan dalen; ik wacht nog een maandje.

 • Profielfoto
  shvdv

  In frankrijk moest je trouwens 100 euro extra betalen als je de iPhone meteen wilde unlocken (na 6 maanden was het gratis).. Ik heb in Belgie er niets overgehoord… dus gewoon 615 euro (ipv 649 + 100 in frankrijk)..toch?

 • Profielfoto
  Joid

  Komt een Belg in een telefoonwinkel…

 • Profielfoto
  wab

  @ Freddy Sunder je maakt daar een verkeerd rekensommetje. De tarieven zijn niet zo hoog omdat er die wet is hoor. Vergelijk de prijzen van het internet in Belgie en die van Nederland en je merkt zo het verschil. Als je een internet abonnement in nederland afsluit krijg je ook geen korting op een computer in Nederland dacht ik zo. De services van internet zijn in beide landen dus gelijk maar ook zonder dat je hier rekening moet houden met koppelverkoop is het tarief in Belgie veel hoger dan in Nederland.

  In Belgie zou zonder wet op de koppelverkoop dit toestel gewoon 199 gekost hebben en zouden we 50 euro betalen voor zo’n iPhone abonnement en nog steeds maar 200 mb datalimiet in je maag gesplitst krijgen en zou je net als in Nederland niet de mogelijkheid hebben om de iPhone op een ander netwerk te gebruiken.

 • Profielfoto
  -rein

  Ben je nu echt verplicht om een abonnement te kopen bij Mobistar? Naar wat ik kan lezen lijkt dit niet zo en kan je gewoon voor 525 EUR een iPhone kopen en je huidige tariefformule gebruiken…

 • Profielfoto
  ecnerual

  Is het jullie trouwens ook opgevallen dat er voor de uitzending van de presentatie een guided tour van de iPhone 1st Gen. werd gedaan i.p.v. de iPhone 2nd Gen.? Beetje slordig, vooral omdat er als onderschrift bijstond dat het om de iPhone 3G ging met de 2.0 software.

 • Profielfoto
  presque rien

  Onder het mom: “het volk zal gehoord worden”: een facebook groep die Mobistar “te kakken zet” ofte zijn prijzenpolitiek aanklaagt. Op naar de duizend leden in 72 uur.:-)

  Ga en verspreid het woord!

  http://www.facebook.com/group.php?gid=19436635487

 • Profielfoto
  nobodybaert

  Waarom woon ik in België… Zo duur…

 • Profielfoto
  Mr Van

  Wat is de toegevoegde waarde van hotspots als je al beschikt over draadloos internet via je abbonnement ?
  je hebt toch fair use unlimited datalimiet. waarom moet ik dan zo’n hotspot hebben om te kunnen internetten ?

  tevens in belgie krijg je tenminste niet het lelijke t-mobile op je iphone. dat gaat er namelijk zeker op komen. Overal in elk bushokje zie ik de reclame van tmobile voor de iphone. Ze zijn zo trots als een pauw, dus gaan ze zeker bedrukken of nog beter graveren ! Belgie here i come.. goedkoop simyo erin of abbo zonder tijdlimiet, want na 1 jaar komt de iphone 4G !

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  @ Mr Van op dinsdag 8 juli 2008 19:37
  Dat is onzin, T-Mobile heeft officieel bevestigd dat er geen T-Mobile logo of thema op de iPhone of in de software komt.

 • Profielfoto
  MvdM

  De minister voor vereenvoudiging, is dat iemand die alles eenvoudig maakt ofzo?

 • Profielfoto
  carpebios

  De minister voor vereenvoudiging:D whahahahaha

 • Profielfoto
  martijnonline

  Het abonnement voor €60 heeft 540 min ipv 720.

 • Profielfoto
  jl07

  Koop gewoon een HTC! :D

 • Profielfoto
  wab

  Dankzij van Quickenborne betalen we dus zoveel in Belgie. Mobistar zou maar al te graag die wet opgeheven zien hebben dus geven ze nu spek naar zijn bek. Je begint je haast af te vragen of dit een combine is van Minister Q, Mobistar en Apple om de wet op te heffen. Gelukkig kan hij de wet niet opheffen voor 11 juli. :D

 • Profielfoto
  jl07

  Veel te duur!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Duur?
  Lekker een sim-lock vrije iPhone,wees blij.

 • Profielfoto
  rcheduke

  de prijzen voor de abonnementen in belgië zijn gewoon te hoog, die anti-koppelverkoop-wet heeft daar niets mee te maken. hopelijk (maar onwaarschijnlijk) bieden de 2 andere operators snel iets beters, gezien het toestel simlockvrij is, is onze markt in theorie wel vrijer! betere even wachten

 • Profielfoto
  GIJay

  Wab…

  Je bent de het ideale voorbeeld van een domme belg. Vooral blijven volhouden die mentaliteit.

 • Profielfoto
  aaldriks

  ies toch mooi, geen 2 jarig contract van tiemobiel en gewoon een sim only met internet. totaal ben je dan 15 euro per maand kwijt. heerlijk

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  @Freddy Sunder: Klopt dat rekensommetje wel? In België betaal je minimum €525 voor een iPhone, geen cent meer als je dat niet wil. Als Nederland €812 kost, is ‘ie in België dus goedkoper…

 • Profielfoto
  carpebios

  Volgens kost Nederland wel wat meer dan €812.

 • Profielfoto
  lensco

  Het is misschien naïef, maar volgens mij gaat Mobistar met zulke tarieven gigantisch de mist wat betreft het aantrekken van nieuwe klanten—of het behouden van de huidige. Want de vraag is nu inderdaad of Proximus en Base de ballen hebben om te gaan scoren in de goal die Mobistar open heeft gelaten. Als zij nu gelijkaardige tarieven *zonder* datalimiet aanbieden is de keuze rap gemaakt. Bonuspunten als ze de 2-jaar-verplichting eruit laten ook. De prijs van de iPhone zelf blijft toch gelijk.

  En ja, kon er echt geen 26 euro af? 499 ziet toch duizend keer beter uit!?

 • Profielfoto
  Brent146

  26 x pakweg 50 000 iPhones die ze gaan verkopen in België komt toch op 1.3 miljoen euro die Mobistar(niét Apple) aan zich ziet voorbij gaan.

  En dan denk nog dat ze er een pak meer dan 50 000 gaan verkopen.

 • Profielfoto
  kermit

  wat een absurd hoge prijs! Was de prijs niet 200 dollar in de VS..?????

 • Profielfoto
  Melle

  Wat ik in het begin bedoelde met dat die wet op verbod op kopppelverkoop meer goed doet dan slecht: dat die wet dus meer goed doet dan slecht. Bij de iPhone zou je denken, niet zo leuk, al zijn de meningen verdeeld hier. Maar ik had het dus vooral op zijn echte bedoeling van de wet: malafide praktijken verhinderen, bedrijven die klanten er systematisch opleggen via koppelverkoop enzo.

 • Profielfoto
  syriani

  benieuwd wat tegenoffensief proximus gaat doen , zij moeten nu toch ook met dataplans afkomen…

 • Profielfoto
  stijnbokhove

  De vraag, en blijft: kunnen wij nederlanders moeiteloos een iPhone in Belgie gaan halen, of wordt het toestel alleen aan Belgen verkocht die zich kunnen identificeren?

  Vraag 2: als ik zaterdagochtend naar Antwerpen afreis, maak ik dan nog kans een iPhone te scoren, of zullen ze al uitverkocht zijn?

 • Profielfoto
  wab

  GIjay en jij het voorbeeld van zielige hollander? Dan kunnen we nu stoppen met schelden ja? ???

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik zie alleen niet waarom Apple in België überhaupt met een operator in zee gaat als het toestel toch uitsluitend simlock-vrij verkocht gaat worden (vanwege het verbod op koppelverkoop). Het voordeel voor Apple om een deel van de opbrengsten uit de abonnementen van de operator die de exclusiviteit heeft op te eisen valt zo weg. Gaat het dan puur om het distrubutiekanaal?

  Dit verbod op koppelverkoop leidt er inderdaad toe dat de Belgen duurder uit zijn. Zo zie je maar weer dat wetgeving om de consument te beschermen niet altijd voordelig hoeft te zijn voor deze consument;)

  Wat een ellende voor Apple, by the way; al die verschillende landen, al die verschillende operators, al die verschillende prijsplannen, al die verschillende (lokale) wetgeving.

 • Profielfoto
  Brent146

  Ik snap een deel van NL-ers toch niet. Jullie hebben mooie abo’s en dan komen jullie de grens over om een superdure hier te halen? Of is dat enkel en alleen omdat jullie aan een andere operator vast zitten?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Aan iedereen die ‘slim’ een iPhone in België wil halen er in Nederland een sim-only abonnementje in wil stoppen. Al die tientjes-internet abonnementjes zijn 384/128 kbs. Geen 2048/384. Nederland heeft het beste abonnement van de wereld. Hoera, hoera, hoera.

 • Profielfoto
  stijnbokhove

  Waarom ik in Belgie een iPhone wil halen? Ik heb een zakelijke SIM-kaart, van KPN, waarmee ik ook prive bel. Dus ik zou wel gek zijn om nog een 2-jarig abonnement met SIM-locked iPhone te kopen, waarbij ik mijn KPN-sim niet kan gebruiken…

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  @stijnbokhove
  Spaar je de moeite, met je huidige KPN abonnement heb je niks aan 3G. Koop dan gewoon een iPhone 1G en bespaar kleine 400 euro.

 • Profielfoto
  ottovds

  leuk verjaardagsgeschenk!

 • Profielfoto
  GIJay

  Wab: Ik ben belg…

  Ik erger me gewoon aan het iq van de gemiddelde belg en jouw reactie was weeral net die druppel. Verkeer van me om het zo uit te drukken, maar men statement blijft. Doe geen uitspraken waar je niets over weet.

 • Profielfoto
  viero

  @oli4:
  whah maar dan moet je via de gewone gewestwegen, want je mag in belgië pas een maand na ontvangst van rijbewijs de snelweg op

  @ Arnenys
  Nx van gemerkt:p Ik mocht zo de snelweg op toen ik hier in België mijn rijbewijs had:p

  Wel spijtige zaak van de prijzen, hopelijk zal Quickie (Van Quickenborne, die minister :p) wel iets forceren:D

 • Profielfoto
  Sjoegie

  @Gijs: Maarrrrrr..

  als ik een KPN Zakelijk 3G abonnement heb zonder datalimiet en met HSDPA + toegang tot KPN Hotspots (via xs4all), dan wordt een ritje antwerpen toch wel interessant! Dus de vraag blijft: mag je als hollander ‘ zomaar’ een Belgische iPhone kopen??

  dank!
  Michel

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  @Sjoegie
  KPN Zakelijk 3G abonnement heb zonder datalimiet en met HSDPA + toegang tot KPN Hotspots
  Kost dat? Eerlijk he.

  arme belgen, 200 mb datalimiet:
  2048kbs=0,256MB/s 200/0,256=800 seconden /60 ruim 13 minuten surfen!!!
  Dat is 26 seconden per dag…

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Jullie BTW tarief is daar ook veel te hoog. Maar jongens, niet zo zeuren -> geen BPM en zo kunnen we wel doorgaan. Jullie jaloers over de iPhone op ons, wij jaloers op jullie over andere dingen;-)

 • Profielfoto
  GIJay

  Op onze fantastische internettarieven, Adriaan?

  Belgie zuigt.. ik ga het morgen op een tshirt laten zetten! Fucking bruges!!

 • Profielfoto
  caers_bart

  Ik kan bellen op men ouwe nokia, films, muziek en foto’s bekijken op m’n ipod en heel de dag surfen op m’n Imac thuis of men PC op het werk. Zie dus voorlopig niet in waarom ik een té dure iphone zou kopen. Als er een redlijke prijs komt koop ik hem meteen, omdat ik het een leuk gadget vind. Maar het is dan ook niet meer dan dat, een leuk, ontzettend door apple en de gehele wereldpers gehypt hebbeding.

  Ik stel voor dat niemand de iphone koopt in België en binnen de paar weken zal de prijs zakken. Is dat dan afgesproken :p

  http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/wall.php?id=19436635487

 • Profielfoto
  Bumba86

  Zoals Mobistar me zei toen ik hem bestelde, dankzij de ‘relatief’ dure prijzen gaat hij niet uitverkocht zijn op één dag … :D

 • Profielfoto
  kermit

  wie heeft dit nodig?? get a life en koop een gewoon eenvoudig toestel om te telefoneren. Al de extra toeters en bellen maken je gewoon de slaaf van technologie.

 • Profielfoto
  Bumba86

  Vergelijk eens met andere toestellen …
  http://www.pdashop.be/product/52823/htc-touch-diamond-p3700-uk.html
  HTC Touch Diamond UK: € 518,-
  De prijs is niet extreem duur, we maken gewoon een verkeerde vergelijking.

 • Profielfoto
  Arnenys

  Ik koop mijn iPhone wel in Zwitserland, naar het schijnt is hij daar simlockvrij voor 322 euro!

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @ Obi Wan Kenobi: dan heb je inderdaad een iPhone voor die 525 euro, maar dan heb je nog geen minuut gebeld. In de Nederlandse prijs is het abo voor 2 jaar gerekend. In België is de startprijs 525, zonder 1 minuut te hebben gebeld of gesurft.
  En met de voorgestelde abonnementen van Mobistar kom ik aan de berekende prijs.

  @wab: ik ben het niet helemaal met je eens: als er een vorm van koppelverkoop zou mogelijk zijn dan speelt de concurrentie tussen de verschillende operatoren meer dan dat nu het geval is, waardoor de prijzen lager zouden liggen. Anderzijds ben ik wel akkoord dat de datalimieten hier allicht wel weer lager zouden liggen. Een verklaring is daar niet voor, tenzij ‘meer opbrengst’…

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Ik dacht van eindelijk eens een GSM aan te schaffen waarmee je gemakkelijk kunt smssen maar 525 EUR vind ik van het goede teveel. Dat België inzake belastingen en taksen duurder is dan Nederland weten we al lang.
  Wellicht betalen we over zes maanden toch een pak minder voor deze iPhone.
  Momenteel is de prijs te hoog, dus ben ik geen koper.:(

 • Profielfoto
  Bumba86

  Vrijdag zijn er 75 (25 van elk model) iphones per 5 mobistarcentra te koop. Dat komt op 5 toestellen van elk model per winkel. Premium resellers krijgen er vrijdag 2 van elk model binnen. De 2de levering na vrijdag zal tussen een maand en anderhalve maand zitten.

 • Profielfoto
  Yves

  Zit er een SIM-lock op een Belgische iPhone? Werkt hij met elke SIM-kaart?
  A. Je kan de Belgische iPhone met elke Belgische SIM-kaart gebruiken, maar niet met een buitenlandse. Je betaalt dan het gebruikelijke tarief voor bellen en SMS’en.

  Bron: http://www.switchshops.be/productdetail.php?articleno=2827&catno=200&PHPSESSID=1abad431484654e251537be464f53cb6

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Zopas gelezen:
  http://biz.yahoo.com/ap/080709/iphones_belgium.html?.v=2
  De iPhone is in België het duurst van alle landen. Dat stemt toch tot nadenken!
  :angry:

 • Profielfoto
  Sjoegie

  @YVES

  Maar dat betekent dus toch een probleem voor Nederlandse fans met een bestaand (zakelijk en niet om te zetten) abonnement bij een andere provider….

  Dus toch geen belgische iphone zonder simlock????