iPhone DevTeam does it again

Door: Jan David Hanrath - 38 reacties

Negen dagen na het uitkomen van de iPhone 3G is het de vrijwilligers van het iPhone dev team wederom gelukt. De nieuwste versie van de iPhone software is gekraakt.

Voor de eerste generatie iPhones betekent dit dat je de nieuwste software kunt draaien, met installer.app de extraatjes buiten de App Store kunt downloaden en zelf je provider kunt uitkiezen. Voor de iPhone 3G zit er een addertje onder het gras: Omdat de 3G voorzien is van een nieuwe baseband, is er voor de iPhone 3G nog geen sim-unlock beschikbaar, maar voor Nederlanders met Belgische of Zwitserse vrienden is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Je unlock ervaringen kun je hier kwijt.

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  Yannes

  Kan iemand uitleggen wat Baseband inhoudt?

 • Profielfoto
  yvinhei

  Een baseband kun je het best vergelijken met een modem, maar dan voor mobiele telecommunicatie… In de iPhone 3G zit dus een nieuw type ‘modem’…

 • Profielfoto
  Etiennetje

  Oeh gaaf ^^ maar is het nog wel nuttig na de SDK?

 • Profielfoto
  Chester2

  [maar voor Nederlanders met Belgische]

  hoezo? De Belgische iPhone 3G hoeft toch gelemaal niet gejailbreakt te worden?

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Installer.app is vervangen door Cydia in deze versie.

  De hack werkt prima trouwens!

 • Profielfoto
  W0utR

  @Chester2, je moet wel het hele zinnetje lezen.

  Ze bedoelen dat als je Belgische of Zwitserse vrienden hebt je een Iphone kan laten overkomen vanuit België of Zwitserland.

 • Profielfoto
  Chester2

  @W0outR:Ahum… Zondag morgen… ;)
  Veel plezier!

 • Profielfoto
  Aidovive

  Jailbraken is wel iets anders dan simlockvrij maken. Jailbreak is het openen van het bestandssysteem van de iPhone zodat je er custom applicaties op kunt installeren zonder gebruik te maken van de AppStore.

  PS:
  Mijn 1st gen iPhone werkt nu prima met 2.0 (jailbreak + simlock)

 • Profielfoto
  Bor

  Okee, dus stel ik koop een iPhone 1st gen, waar ik naar op zoek ben, dan kan ik ermee bellen in versie 2.0?

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Bor: Ja, je kunt ermee bellen (simlockvrij) en eventueel custom software draaien (en natuurlijk via de officiële AppStore kopen/downloaden)

  Ik snap alleen niet waarom je een 1st gen zou willen nu er een 3G te krijgen is:)

 • Profielfoto
  inod3

  “Ik snap alleen niet waarom je een 1st gen zou willen nu er een 3G te krijgen is”

  Misschien omdat deze nu stukken goedkoper worden? En imo zo heel erg veel verschil zit er nu ook weer niet tussen beide uitvoeringen.
  General consensus is, als je al een iPhone hebt dan is het niet echt nodig om te upgraden naar een 3G.

 • Profielfoto
  Aidovive

  “General consensus is, als je al een iPhone hebt dan is het niet echt nodig om te upgraden naar een 3G”

  Inderdaad, als je er al een hebt ja.

 • Profielfoto
  wouwout

  volgens mij gaat de prijs van de originele iphone niet zo dalen. Omdat de 3G niet meer zonder abo te kopen is.

 • Profielfoto
  oferinga

  Ik heb begrepen dat iig de Belgische 3G iPhone alleen ‘open’ is voor SIM-kaarten van Belgische operators. Deze moet dus ook worden unlocked voor gebruik met een nederlandse SIM.

 • Profielfoto
  Chester2

  @n2o2: dat schijnt dus alweer achterhaald te zijn en alleen verzonnen door de belgen die een stroom van NL FR en DU willen voorkomen… werkt schijnbaar wel!
  Alleen schijn je een Belg nodig hebben om er een te kopen o.i.d.

  Ga maar eens graven dan vind je meer

 • Profielfoto
  Erikaatje

  Ik heb een iPhone 3g. Kan ik met deze software custom appz installeren? Dus programma’s die niet in de app store staan of is dit alleen leuk voor 1 gen. iPhones ?

 • Profielfoto
  wout3r

  Kan ik ergens een readme ofzo vinden hoe ik dit moet installeren?

 • Profielfoto
  iJoost

  “General consensus is, als je al een iPhone hebt dan is het niet echt nodig om te upgraden naar een 3G.”

  Dat was de algemene mening in Amerika, waar 3G netwerken schaars zijn en/of een slechte dekking hebben. Ik kan me voorstellen dat dat hier toch wat anders ligt.

 • Profielfoto
  B-Mac

  Ik vind het belachelijk dat jullie dit soort “nieuws” berichten hier toestaan. Het is, in tegenstelling tot vorig jaar, nu voor iedereen mogelijk om gewoon een iPhone te kopen in Nederland zonder de hele boel te hacken. Stelletje cheap-ass-Hollanders. Er heerst hier een panische angst voor illegale software, ik mag hier geen iPod of Mac te koop zetten en adverteren is al helemaal niet mogelijk maar whoppa, een illegale handeling uitvoeren op een iPhone om een paar centen uit te sparen wordt hier toegestaan. BELACHELIJK!

 • Profielfoto
  CMD-Z

  oh oh een moraalridder.

  Goed werk onemorething, dit soort nieuws doet er wel toe: en het is aan iedereen wat ze er zelf mee doen.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Weet je wat BELACHELIJK is? Dat je met je gekochte apparaat niet mag doen wat je wil. Dus dat er restricties op zo’n ding zitten. Daarom kijk ik uit naar de concurrentie en dit soort hacks. Lekker boeiuh, je mag zelf kijken wat je er mee doet. Wel eigen risico uiteraard:D

 • Profielfoto
  B-Mac

  Oh, tuurlijk. Ik ben de boosdoener omdat er nu 300 sms-jes in je belbundel zitten voor maar € 3,50 euro per maand en je daarmee veel meer hebt voor minder. Nou, prima. Dan maar een moraalridder.

  In dat geval: heeft nog iemand een Quicktime 7 Pro licensie voor me? Ik wil ook graag geld uitsparen. En gratis de nieuwe Adobe Suite hebben. Licensies kunnen via PB. En ik heb nog een oude 20″ inch witte iMac hier staan. Af te halen voor 300 euro. En voor alle boeken kun je naar bol.com. Dat is dus http://www.bol.com.

  Nu eens kijken hoe lang het duurt voordat ik op mijn vingers getikt wordt…

 • Profielfoto
  B-Mac

  Het verschil is, PretPedKadet, dat je dat WEET voordat je hem koopt. Het is niet zo dat ’t een verrassing is als je de doos open maakt. Maar nogmaals, blaim me. Blaim the succer die 30 euro (30 euro!!!!!) per maand betaald voor een abonnement met maar 150 minuten en maar 150 sms-jes en ook nog eens 170 euro heeft betaald voor zijn iPhone. Wat een loser ben ik eigenlijk. En ik heb niet eens toegang tot jailbreak applicaties… Tsss. Alsof ik het kan doen met de AppStore, daar zit toch niets in!

 • Profielfoto
  fvdveen

  Leuk detail: zelfs Visual Voice Mail werkt op een 1e generatie iPhone met het juiste T-Mobile abonnement!

 • Profielfoto
  dgroten

  B-Mac: Er is een groot verschil tussen ‘illegaal’ en ‘niet toegestaan volgens de voorwaarden’. Illegaal betekent volgens de wetgever niet toegestaan, waar je dus rechtelijk gestraft kunt worden. Illegaal software kopiëren valt daaronder. Je pleegt inbreuk op rechten van auteurs en daar kan de wetgever tegen optreden.

  Een iphone hacken betekent alleen dat je je contract met Apple nietig maakt. Niets illegaals aan. Als je dan keurig de software die je erop installeert betaalt (indien het om betaalde software gaat) of gratis software erop zet (de auteur geeft aan dat je dat gratis mag doen), ben je gewoon aan het hacken en daar is niets op tegen. Behalve dan dat je geen garantie meer hebt van Apple. So what?

 • Profielfoto
  G-Force

  B-Mac, dus omdat mensen al een iPhone hadden VOOR de 3G iPhone kwam moeten ze van jou maar een nieuwe iPhone aanschaffen? Doe eens even normaal, serieus. Als het je niet boeit, dan lees je het toch lekker niet?

  Daarbij zullen sommige mensen nu nog voor een eerste generatie iPhone gaan om een ander abonnement te kunnen gebruiken, of om prepaid (mijn geval) te kunnen bellen met toch een fatsoenlijk toestel. Ik bel simpelweg te weinig om een abonnement van 30 euro goed te kunnen praten.

  Dan maar een cheap-ass, ik heb wel een behoorlijk bedrag moeten neertellen voor mijn iPhone eerste generatie…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  dgroten ben helemaal met je eens;). OneMoreThing mag wat mij betreft gewoon dit soort dingen blijven posten. Je mag in principe doen met je iPhone wat je wilt:P. Of ze het fijn vinden is iets anders maar het mag gewoon. Die kerel die die iPhone 3G blend magdat ook gewoon maar daar zal onze Steve ook niet blij mee zijn.

  Los daarvan heb ik een iPod touch en gewoon een candybar Nokia:). Ik vind dat relaxeder omdat ik dan mn iPod langer kan gebruiken ipv bij een iPhone waar je de batterij op kan bellen. En Nokia is een prima merk;). EN ik ben nog goedkoper uit ook:).

 • Profielfoto
  Marius1976

  @dgroten

  Dat bedoelt hij niet. Hij bedoelt -en ik ben het met hem eens- dat er op dit forum met minstens twee maten wordt gemeten. Enerzijds word je (terecht?) terecht gewezen als je iets plaatst over het draaien van OS X op een pc. Zelfs als je de PC en OS X netjes gekocht hebt (zoals jouw redenatie) dan is dat NOG STEEDS verboden, en mag dat niet hier op dit forum besproken worden.

  Maar……..

  Nu het jailbreak onderwerp wordt wel uit de doeken gedaan, zonder rem. Aanvankelijk werd er beweerd dat dit (oogluikend) werd toegestaan omdat de iPhone niet in NEderland officieel leverbaar was. Nu is dat wel zo, dus nou het OMT sieren als ze een eenduidig beleid zou voeren aangaande het al of niet verbieden van dit soort berichten hier.

  Dus OF al dit soort berichten (ook die over OS X op een PC!) zijn toegestaan; of het is gewoon niet toegestaan.

  Ik heb met beide standpunten vrede.

  Maar het inconsequente beleid (en dat is waar B-Mac het over heeft, verder niet!) siert OMT niet. En dat ben ik met B-Mac eens.

  Groet
  M.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Gaan we weer,die discussie is al veel en uitputtend,en ook nogal saai gevoerd…

  Laat lekker gaan,als het OMT team geen moeite heeft ermee,moet je als bezoeker niet zeiken,of ergens ander aan je gerief zien te komen qua Mac nieuws.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Pete.z

  Haha wat een ongelijk heb je nu zeg! De discussie is inderdaad al VEEL gevoerd. Maar de slotconclusie van al dat gezeur was dus zoals ik al schreef dat het oogluikend toegelaten werd, omdat de iPhone niet in Nederland officieel verkrijgbaar was toendertijd.

  Nu is dat anders. Dus nu moet het afgelopen zijn met de twee maten.

  En daar gaat het nu om. Verder is dit een apple DISCUSSIE-forum. Dus als je niet tegen discussie kunt, dan kun je misschien beter zelf je biezen pakken.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  B-Mac: get a life… Of argumenteer iets minder aggressief.. Niet nodig!

  Ik vind ’t geen dubbele moraal. En drgoten is de enige hier die dat rustig en helder verwoord.

  – illegale software verspreiden en cracks en serials –> illegaal bij WET
  – je iPhone jailbraken –> je garantie bij Apple verspelen. Op eigen risico. Big deal.

  Wanneer snappen mensen nou eens ’t verschil tussen hacken en cracken…?

  P.S. ik vind de vergelijking met OS X op je PC hier niet in thuis horen, in deze discussie. Overigens snap ik wel dat dat wordt geband. Niet omdat ’t illegaal is, maar omdat ’t over PC’s gaat. Het gaat hier over MACS. Ik vind Tweakers.net publiek dat hun PC’tje van OS X probeert te voorzien niet zo boeiend.. Denk eerlijk gezegd dat de redactie ook zo’n dergelijke motivatie heeft;)

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  P.S. overigens is Leopard op een PC zetten legaal als je Leopard maar netjes hebt aangeschaft..

 • Profielfoto
  Joid

  Volgens TUAW

  “If you’re a casual jailbreaker, or looking to simply unlock your iPhone, you probably want to wait for another week for the bugs to be ironed out of the system and the software to become more stable. The iPhone dev team have done a fabulous job as a first approach — especially under the huge pressure and time constraints they’ve been subjected to — but it’s still not “ready for Grandma”.”

  Kortom; het is gelukt, maar eenvoudig is het dus nog niet.
  Dit mag OMT IMHO wel onder het artikel plaatsen, dit om enthousiastelingen die iets eenvoudigs verwachten alvast voor te bereiden.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Zaphod

  zucht… het is illegaal omdat apple zegt dat het niet mag. Ook leopard kopen en daarna op een PC zetten mag niet van apple. dus illegaal.

  Tot zeer voor kort heette dit forum MACOSX.nl. Dus zo raar zou het helemaal niet zijn dat het hier wel besproken kon worden. OS X op een pc heeft niets met een PC te maken, maar gewoon net als op een apple … heeft het met os x te maken.

  Maar goed. Laat maar. We worden het hierover duidelijk niet eens.

  Mij boeit het sowieso niet of iets nu wel of niet mag (dat schreef ik al eerder) alleen vind ik het allemaal erg dubbelzinnig, en dat stoort me wel.

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Grappig! Al mijn collega’s kijken raar als ik met mijn HTC Touch Diamond zeg dat ik weer een tweakje hier doe en een nieuw progje daar haal. Dan zeggen ze: “Koop dan ook een telefoon die meteen goed doet!” En dan bedoelen ze de iPhone.

  Maar met dit bericht worden de vooroordelen weer bevestigd. Zelf vinden al die iPhone users het ook leuk om te tweaken en programma’s er op te draaien die mogelijk zijn gemaakt buiten Apple’s goedkeuring om.

  Geef nu toe: als er een tweak is om je camera ook video-geschikt te maken, dan installeer je die als iPhone gebruiker toch ook meteen!? Nou? Nou?

  Ach laat ook maar, als Apple gebruiker weet ik hoe vastgeroest je kan zitten in een bepaalde overtuiging. Laat reacties ook maar achterwege. Ik weet toch dat ik gelijk heb ;)

 • Profielfoto
  snipper

  Marius1976:
  zucht… het is illegaal omdat apple zegt dat het niet mag. Ook leopard kopen en daarna op een PC zetten mag niet van apple. dus illegaal.

  Dat is wat Apple je wil doen geloven, maar Apple maakt de wetten niet in Nederland. Als Apple in zijn voorwaarden zet dat je maar 6 maanden garantie hebt op je hardware, ontkomen ze daarmee nog niet aan hun – in Nederland wettelijke – verplichting, die eist dat leveranciers minstens een jaar garantie geven.

  Apple kan zoveel in zijn voorwaarden zetten, maar daarom is het nog niet wettelijk. Daarom is het breken van voorwaarden wat anders dan het breken van de wet.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @snipper

  Ja maar het gaat om de uitgangspunten van OMT. Het jailbreaken van de iPhone of het installeren van een legaal gekochte Leopard op een PC, is beiden schending van Apples voorwaarden. De discussie gaat nu al vanaf het begin erom dat OMT het iPhone verhaal wel (oogluikend) toestaat en het andere niet.

  Dat is het complete verhaal. NIets meer, niets minder.

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  Ik ben blij met de pwnage tool, want nu heb ik op een legaal gekochte iphone uit Amerika de update die voor die telefoon ook legaal is. Klaar!

  We moeten ons niet te veel naar de wil van de grote bedrijven laten zetten. Ze kunnen het allemaal wel niet eerlijk vinden, maar tegelijkertijd hebben ze wel een bankrekening en winstmarge waar je U tegen zegt……zo zielig zijn ze niet.