iPhone 101

Door: Jan David Hanrath - 14 reacties

De iPhone is de makkelijkst bedienbare telefoon ooit. Er kan echter zoveel mee dat én Apple én College of MultiMedia denken aan de mensen die het niet in een keer snappen en extra hulp nodig hebben.

College of MultiMedia (CMM) verzorgt daarom op 17 augustus in Amsterdam een cursus voor verse iPhone-bezitters. De eendaagse cursus behandelt alle basisfunctionaliteiten als e-mailen, bellen, muziek en video afspelen, Google Maps, GPS, het adresboek, de kalender en andere applicaties. Ook komen vragen als ‘Hoe gebruik ik mijn iPhone op een Windows PC?’ en ‘Hoe synchroniseer ik mijn contacten en afspraken’ uitgebreid aan bod. De dag is verder vol van tips en trucs hoe je makkelijker en sneller het meeste haalt uit je iPhone.

In het najaar volgt een cursus iPhone voor Business, waarin Exchange en de SDK aan de orde komen.

Vind je € 150,- te duur om achter alle geheimen van je iPhone te komen? sla dan de url help.apple.com/iphone/guide op bij de bookmarks van je iPhone. Speciaal voor jou heeft Apple deze uitleg volledig voor de iPhone geoptimaliseerd.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  JTD

  Leuke club: CMM. Heb ik nog eens een 4 daagse curcus Final Cut Pro gevolgt.
  Heb geen iPhone, koop geen iPhone (op de korte termijn) dus ik laat deze cursus aan me voorbij gaan.

  Joris

 • Profielfoto
  Tomac5

  Heb er ook een half jaar cursus gevolgd via mijn toenmalige werkgever. Docenten die de SAE niet voldoende vonden zijn deze toko begonnen. Maar wel een hoop geld, 150 euro.

 • Profielfoto
  AppleOD

  overal springen ze er bovenop om er ook een stuk van mee te profiteren…

 • Profielfoto
  japser909

  waarom cursus als het de meest gebruiksvriendelijk spreek ijzer is ??? ??? ???

 • Profielfoto
  DutchClick

  @AppleOD: En gelijk hebben ze!
  Er zullen best mensen zijn die er behoefte aan hebben en er zo’n bedrag voor over hebben om er heel snel doorheen doorheen te lopen.
  Ben het wel met de sprekers eens dat ik de kosten wat hoog vind voor een cursus/workshop op dit niveau, maar dat is mijn mening.

 • Profielfoto
  prullenbak

  De makkelijkste telefoon ooit? Nee niet dus. Het is mss de gemakkelijkste smartphone (of de gemakkelijkste telefoon met email internet, mp3speler, etc etc)…maar duidelijk niet de gemakkelijkst bedienbare telefoon. Dat is namelijk een telefoon waarbij je t nummer intypt en op de groene knop drukt om te bellen zo’n oude.

 • Profielfoto
  LuuQ

  NL KPN??!

  Voor 150 euro heb je bijna een 16gb-iphone extra (zonder abo dan :P)

 • Profielfoto
  Joid

  @ prullenbak

  dat kan ‘ie ook hoor!

 • Profielfoto
  dinck

  maar ja, de uitleg op …/phone/guide behandelt nou net niet het synchroniseren van adressen en agenda met je pc. ik ben er nog steeds niet achter of dat kan via activesync (de enige manier die mogelijk is bij mijn werkgever).
  en zou hij ook overweg kunnen met entourage of met now software op mijn mac?
  voor mij nog altijd veel interessanter dan de ipod functionaliteit of gaming ability.

 • Profielfoto
  www.project-euh.com

  Url is offline???

 • Profielfoto
  Tolzzz

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha aaaaarrrgghhhh

 • Profielfoto
  iSponge

  Als iets zoooo gebruiksvriendelijk is, wat is het nut van een 150 euri kostende cursus dan? ff dat filmpje op de Apple site kijken en je kent een hoop van de functies ook.. kost nix en duurt niet de hele dag.

 • Profielfoto
  me.com

  Waarom werkt de URL niet meer?

 • Profielfoto
  Polle

  Allereerst heel erg bedankt voor jullie reacties, positieve verhalen en ook kritische noten. Mocht je persoonlijk willen reageren, je kunt me ook bereiken op polle [at] cmm.nl

  De course is inderdaad gericht op gebruikers voor wie Smartphones/iPhones nieuw zijn en die het prettig vinden om in een dag volledig de functionaliteiten door te lopen.

  Voor heel veel users is de interface vanzelfsprekend of is help.apple.com/iphone/guide (of de uitgelekte pdf voor de Tmobile employees) inderdaad ruim voldoende. Voor veel (vaak) switchers, ouderen of non-smartphone-gebruikers zijn de functionaliteiten echter nog behoorlijk overweldigend. Vandaar deze course.

  Voor wat betreft de kosten: wij hebben het idee dat we 150 euro aan waarde toevoegen door je in een dag volledig bij te praten over de iPhone. Geen onredelijke prijs als je ziet wat het je aan gemak en kennis oplevert of als het vergelijkt met andere trainingen, congressen of workshops.

  Groet,

  Polle (CMM).