Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 juli 2008

Geestelijk vader Windows ’95 is Mac gek

Op de website The Cult of Mac (de Apple afdeling van Wired) staat een interessant interview te lezen met Satoshi Nakajima, een ontwikkelaar voor iPhone applicaties. Twee jaar geleden kocht Nakajima zijn eerste Mac en sindsdien is hij verliefd op alles dat met Apple te maken heeft. Geen schokkende uitspraken zou je zeggen, totdat je je realiseert dat dit de zelfde Satoshi Nakajima is die verantwoordelijk is voor Microsoft Windows ’95 en ’98.

In het interview vertelt Nakajima kort over zijn tijd bij Microsoft waar men Apple hard- en software uitgebreid onderzocht. Ze wilden er in Redmond achter komen waarom mensen zo verliefd kunnen worden op een computer. De verwondering is nooit verdwenen bij Satoshi en zo heeft hij uit nieuwsgierigheid zelf een Mac gekocht na zijn vertrek bij Microsoft. Vandaag de dag wil de geestelijk vader van Windows ’95 nooit meer iets anders dan Mac OS X.

Tegenwoordig werkt Satoshi Nakajima als ontwikkelaar van iPhone software. Zijn bedrijf Big Canvas heeft vooralsnog één (gratis) applicatie in de App Store: PhotoShare maar we kunnen binnenkort meer iPhone programma’s van Big Canvas verwachten.

Lees het volledige interview op de COM site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geestelijk vader Windows ’95 is Mac gek
Sluiten