Een simpel koutje en een emmer slijm

Door: Rene Bouwmeester - 4 reacties

Dat Steve Jobs graag tegen de stroom in zwemt, is geen groot geheim. In eerste instantie keek dan ook niemand vreemd op dat terwijl de doorsnee Amerikaan steeds verder opzwelt, de ongrijpbare leidsman van Apple de ontwikkeling van een iPod doormaakte en elk jaar 10% dunner werd.

Tot na de Stevenote van dit jaar het geruchtencircus weer op gang kwam: Jobs zou opnieuw zijn geopereerd, de kwaadwillende cellen rond de alvleesklier zouden opnieuw de kop op hebben gestoken of een tragische combinatie van beide. De New York Times ging zich ermee bemoeien, aandeelhouders raakten in milde paniek en zelfs jullie eigen One More Thing wijdde er enige stichtelijke woorden aan.

De hardwerkende jongens en meisjes van de persdienst van Apple die moesten blijven volhouden dat het ‘een simpel koutje’ betrof werden echter langzamerhand in hun gezicht uitgelachen. Tijd om in te grijpen, moet Jobs hebben gedacht – en hij klom in zijn iPhone voor een kraakhelder 3G-gesprek met NYT journalist Joe Nocera, die een stuk schreef over de relatie tussen de openheid over de gezondheid van CEO’s en de belangen van de aandeelhouders. Het gesprek was ‘off the record’, maar we willen je het begin van het gesprek niet onthouden:

“This is Steve Jobs”, begon hij. “You think I’m an arrogant [pliep] who thinks he’s above the law, and I think you’re a slime bucket who gets most of his facts wrong.”

Waaraan nog wordt toegevoegd dat de recente gezondheidsproblemen van Jobs niet van levensbedreigende aard zijn en dat de kankercellen niet zijn teruggekeerd. Maar dat ‘een normale verkoudheid’ toch wel het understatement van het jaar genoemd mag worden. Het hele verhaal uit het toetsenbord van Nocera zelf lees je hier.

Tot zover OMT Medisch – terug naar Studio Statensingel.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  BenDover

  Schiet nogal op om een foto van 2003 (voor de operatie) te vergelijken met 2008.

 • Profielfoto
  mac lover

  komt wel goed met die beer… maak me niet zo druk

 • Profielfoto
  wjzijderveld

  @BenDover: Ja, lijkt me wel. Een verschil tussen foto’s waar maar 2 weken tussen zit schiet ook niet echt op lijkt me…

  Fijn dat we weer ingelicht zijn! Om nu te zeggen dat ik me zorgen maakte gaat iets te ver, maar ben wel blij te weten dat het goed gaat met onze Steve.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Hoewel Steve een held is van me, voel ik me toch schuldig bij het lezen van dit soort artikelen. Het blijft een prive-persoon – ongeacht hoeveel “industrie” er dan ook aanhangt..

  Hij vecht voor privacy. Of hij ook vecht voor z’n gezondheid, zullen we nooit ECHT weten, tenzij achteraf.