EA onthult nieuwe games voor iPhone, maar niet voor Nederland?

Door: Koen van Tongeren - 17 reacties

De computerspellenbouwer Electronic Arts heeft nieuwe spellen voor de iPhone aangekondigd op E3, het grootste jaarlijks terugkerende evenement voor game developers. In eerste instantie lijkt het nieuws te mooi om waar te zijn voor echte spelfanaten. Travis Boatman van EA’s mobiele game divisie kondigde aan dat men bezig is de spellen Need For Speed en Tiger Woods te ‘porten’ naar de iPhone. Volgens Boatman biedt de iPhone processor veel meer mogelijkheden dan de spellen die er op dit moment voor te koop zijn. Tegelijkertijd wist Boatman te melden dat bestaande en toekomstige iPhone games van EA een multi-player mogelijkheid krijgen via WiFi.

Hier houdt het goede nieuws echter op en beginnen voor ons Nederlandse en Belgische iPhone gamers donkere wolken op te doemen. Boatman sprak namelijk ook over de drie bestaande EA spellen in de App Store: Sudoku, Tetris en Scrabble. Geen van deze games is te vinden in de Nederlandse of Belgische iPhone programmawinkel.

Betekent dit de voortzetting van een trend die ingezet is met de verkoop en verhuur van films in iTunes (waarbij slechte enkele landen van het aanbod mogen genieten) of moeten we simpelweg nog wat geduld hebben en kunnen we binnenkort ook in de lage landen genieten van de verpozing die EA de iphone bezitter pleegt te bieden?

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  EmuuuH

  ik denk even wachten..
  net als met de activatie van de abbonomenten, bij mij nog steeds niet gebeurd

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Ik denk dat je heel erg lang kunt wachten tot een ‘abbonoment’ geactiveerd wordt…

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  Het programma van last.fm is ook (nog) niet in nederland te downloaden ???

 • Profielfoto
  Jordan_D

  Dit zuigt wel van Apple. Region based distribution. Maar ik kan inkomen dat Apple niet 50% meer mailtjes of helpdesk verkeer wil creeren met vragen van consumenten of die ene film of TV serie ondertiteld kan worden in hun taal. Of waarom alles in het engels is in dat ene spelletje.

  Maar dit brengt wel weer de verleiding om je legaal gekochte iPhone te hacken om toch dat ene programma er op te zetten.

 • Profielfoto
  cles

  Kan dit niet betaald worden met een USA Itunes gift card. Als je nummers kunt kopen in de USA dan moet je toch ook Iphone apps kunnen kopen.
  Begrijp dat je binnen 24 uur de code binnen hebt.
  Ook nog eens een koersvoordeel

  cles

 • Profielfoto
  Bumba86

  Ik heb twee accounts, een belgische en een amerikaanse … het meeste zit ik op de amerikaanse omdat het aanbod daar veel ruimer is.

 • Profielfoto
  heldopslippers

  nee… mijn abbo is ook nog niet geactiveerd….
  ik kan nu zelfs niet meer bellen….!

  en 0900 nummer mag je ook al niet naar bellen (en nee dit is niet voor mijn vriendinnen in de late avonden.. maar voor onderandere enkele bedrijven waar ik zaken mee doe)..

 • Profielfoto
  jeroenth

  tuurlijk komt dit ook in Nederland, het duurt alleen een tijdje

 • Profielfoto
  sandman4sure

  Kan je als je twee accounts hebt (een Nederlandse voor normaal gebruik en een Amerikaanse voor dit soort zaken) ze beiden op 1 iPod Touch gebruiken? Kan ik dus apps van verschillende accounts naar mijn iPod syncen?

 • Profielfoto
  Regex

  Hahaha en je accu gaat nu al niet al te lang mee, wel coole games maar om nou precies 5 minuten te kunnen racen omdat dan je “benzine” op is schiet ook niet echt op. :p

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Beetje vreemd is ’t wel. Zo lijkt Loopt me een hele coole app. Hier wordt zelfs voor geadverteerd op de *nederlandstalige* iPhone pagina op de Apple website. Maar mooi dat ’t niet in de NL AppStore zit :(.

 • Profielfoto
  niels

  beetje raar, maar wtf. zo lastig is het toch niet om op eBay met je creditcard wat iTunes Gift Cards te kopen en daarmee in de VS Store te gaan shoppen? Hell, tis nog goedkoper vaak ook!

 • Profielfoto
  niels

  @Mandarijntje;

  het last.fm programma in de App Store kan, in tegenstelling tot MobileScrobbler voor de jailbroken iPhones, NIET scrobblen. Dat maakt het in mijn ogen pretty useless

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  EA is een kutdeveloper. Ze laten kwaliteit altijd varen in ruil voor kwantiteit. EA is een massaproducent en daar schamen ze zich totaal niet voor.

 • Profielfoto
  dropshot

  ik heb al mijn aps via een amerikaans account gekocht en werkt altijd op de Touch. Ook als ik switch van accounts. Simpel, meer aanbod en veel voordeliger!

 • Profielfoto
  Monsta

  Screenshots? Demo filmpjes? Heb nog geen iPhone, wacht rustig tot m’n t-mobile abbo verlopen is. Maar ben wel benieuwd naar die nieuwe games enzo..