Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 15 juli 2008

EA onthult nieuwe games voor iPhone, maar niet voor Nederland?

De computerspellenbouwer Electronic Arts heeft nieuwe spellen voor de iPhone aangekondigd op E3, het grootste jaarlijks terugkerende evenement voor game developers. In eerste instantie lijkt het nieuws te mooi om waar te zijn voor echte spelfanaten. Travis Boatman van EA’s mobiele game divisie kondigde aan dat men bezig is de spellen Need For Speed en Tiger Woods te ‘porten’ naar de iPhone. Volgens Boatman biedt de iPhone processor veel meer mogelijkheden dan de spellen die er op dit moment voor te koop zijn. Tegelijkertijd wist Boatman te melden dat bestaande en toekomstige iPhone games van EA een multi-player mogelijkheid krijgen via WiFi.

Hier houdt het goede nieuws echter op en beginnen voor ons Nederlandse en Belgische iPhone gamers donkere wolken op te doemen. Boatman sprak namelijk ook over de drie bestaande EA spellen in de App Store: Sudoku, Tetris en Scrabble. Geen van deze games is te vinden in de Nederlandse of Belgische iPhone programmawinkel.

Betekent dit de voortzetting van een trend die ingezet is met de verkoop en verhuur van films in iTunes (waarbij slechte enkele landen van het aanbod mogen genieten) of moeten we simpelweg nog wat geduld hebben en kunnen we binnenkort ook in de lage landen genieten van de verpozing die EA de iphone bezitter pleegt te bieden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EA onthult nieuwe games voor iPhone, maar niet voor Nederland?
Sluiten