Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 21 juli 2008

Doet u maar 324 Mac Pro’s. Alstublieft.

In 2004 kwam de Virginia Tech universiteit in het nieuws vanwege haar supercomputer die bestond uit 1100 XServes. ‘Systems X‘ behaalde met deze setup de top tien van snelste computer clusters van de wereld.

In 2007 kwam Virginia Tech wederom in het nieuws vanwege een ander akkefietje, maar nu weet Virginia Tech weer positief op te vallen met een nieuwe supercomputer. Het cluster bestaat dit keer uit 324 Mac Pro’s (2592 cores) die als servers fungeren. Deze setup is niet bijster snel, maar weet toch nog de top 100 te halen van supercomputers.

Srinidhi Varadarajan is wederom verantwoordelijk voor dit project: “Our mission is to build computing systems and environments that can efficiently and usably span the scale from department-sized machines to national-scale resources, and will meet the day-to-day needs of computational scientists.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doet u maar 324 Mac Pro’s. Alstublieft.
Sluiten