AppStore zit al lekker vol

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

In een interview met de New York Times heeft Apple baas Steve Jobs een tipje van de sluier opgelicht over de AppStore. De online applicatiewinkel met programma’s en spelletjes voor de iPhone en iPod touch. Zodra de Store online gaat (via de AppStore applicatie op de iPhone/iPod touch en via iTunes) zal deze al gevuld zijn met maar liefst 500 applicaties en spelletjes. Een kwart van deze software zal gratis te downloaden zijn. 90% van alle applicaties kost $9,99 of minder.

Via de AppStore hoopt Apple het grootste en meest eenvoudige developer platform voor een mobiel OS te hebben gebouwd. Ontwikkelaars van gratis applicaties kunnen zonder kosten gebruik maken van het distributiekanaal. Wie meer commerciële plannen voor zijn software heeft mag in ruil voor 30% van de opbrengst gebruik maken van de AppStore. Apple neemt dan wel de kosten op zich voor data- en creditcardverkeer.

Volgens analisten zijn de vooruitzichten goed. Uitzonderlijk veel ontwikkelaars zijn bezig of van plan om applicaties te bouwen of te porten voor het mobiele OS van Apple. Hiermee zou het zomaar kunnen gebeuren dat Steve Jobs op de mobiele markt voor elkaar krijgt wat ‘em bij de personal computer nooit gelukt is: absolute world domination…

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  aaa

  Klinkt heel goed, wat ik nu ineens niet begrijp.
  – $99 was de SDK/ontwikkelpakket ? (ook al maak je gratis software)

  Klopt dit nog ?

 • Profielfoto
  kontheur

  Hoe koop je die programma’s eigenlijk? Via een iTunes account toch? Hoe kun je die iTunes account betalen eigenlijk?

 • Profielfoto
  Sijmen

  iNanc, de SDK zelf is gratis. Voor die $99 krijg je een iPhone developer acount waarmee je ook je progrmama’s op een echt iPhone OS apparaat kunt draaien (iPhone, iPod touch) en apps kunt publiceren op de AppStore. Ook voor gratis apps heb je dat nodig ja.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  geniaal

 • Profielfoto
  Tafkapixies4ever

  Je kunt de apps nu al zien in itunes

 • Profielfoto
  frosty

  Hoe kan je die apps zien? ik ben wel benieuwd

 • Profielfoto
  Tafkapixies4ever

  Zoek in itunes op AIM en dan via die tabjes bovenin, kijk maar bij macrumors

 • Profielfoto
  Tafkapixies4ever

  Zitten echt goede dingen bij hoor:D

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  De Appstore is WAANZINNIG belangrijk. Briljante Apple-eenvoud. Absolute killer-app. Moet je eens proberen op je Windows of Symbian bakkie een appje te installeren/updaten. Ik spreek helaas uit ervaring. Dit is goud.

 • Profielfoto
  jaapwijnstok

  @kontheur (wat een naam zeg:P)

  Je kunt prepaid tegoed kopen voor iTunes (Muziek, Games & Apps) bij winkels als Dixons en Mediamarkt. Daarmee heb je automatisch een iTunes account waarmee je spullen kunt aanschaffen.