Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 juli 2008

AppStore zit al lekker vol

In een interview met de New York Times heeft Apple baas Steve Jobs een tipje van de sluier opgelicht over de AppStore. De online applicatiewinkel met programma’s en spelletjes voor de iPhone en iPod touch. Zodra de Store online gaat (via de AppStore applicatie op de iPhone/iPod touch en via iTunes) zal deze al gevuld zijn met maar liefst 500 applicaties en spelletjes. Een kwart van deze software zal gratis te downloaden zijn. 90% van alle applicaties kost $9,99 of minder.

Via de AppStore hoopt Apple het grootste en meest eenvoudige developer platform voor een mobiel OS te hebben gebouwd. Ontwikkelaars van gratis applicaties kunnen zonder kosten gebruik maken van het distributiekanaal. Wie meer commerciële plannen voor zijn software heeft mag in ruil voor 30% van de opbrengst gebruik maken van de AppStore. Apple neemt dan wel de kosten op zich voor data- en creditcardverkeer.

Volgens analisten zijn de vooruitzichten goed. Uitzonderlijk veel ontwikkelaars zijn bezig of van plan om applicaties te bouwen of te porten voor het mobiele OS van Apple. Hiermee zou het zomaar kunnen gebeuren dat Steve Jobs op de mobiele markt voor elkaar krijgt wat ‘em bij de personal computer nooit gelukt is: absolute world domination…

Reageer op artikel:
AppStore zit al lekker vol
Sluiten