AppStore gekraakt: Is de fun nu al voorbij?

Door: Robert de Groot - 67 reacties

Wanneer producten in de schappen van een winkel liggen en vergezeld zijn van een prijskaartje, dan snapt de overgrote meerderheid van de burgers dat het getoonde product geruild kan worden tegen de gevraagde hoeveelheid liquide middelen. Leggen we nu een software product in de schappen dan veranderen plots de verhoudingen. Immers, waarom 7 euro en 99 cent afrekenen voor een spelletje op de iPhone? Dat kan toch ook gratis!.

Het is sneller realiteit geworden dan verwacht, want we zijn zover gekomen dat de beveiliging in de AppStore gekraakt is. Daarmee is het enkel een kwestie van tijd totdat een kleine ‘crimineel’ een handige tool creëert waarmee ook Jan de Buurman helemaal gratis de AppStore leeg kan trekken.

Met deze ontwikkeling wordt een nieuw economisch model onderuit geschoffeld. Even leek het allemaal te mooi voor woorden: Games voor slechts 7,99 of minder, geschikt voor een te gekke gadget. Daar kunnen de Nintendo DS en Sony PSP toch niet tegenop? Toch kunnen de fanatieke hackers de lust niet onderdrukken om de AppStore’s beveiliging open te breken. Het is immers een sport en uitdaging om de beveiliging op de proef te stellen. Dat zij daarmee het vertrouwen en de toekomst in de AppStore bij ontwikkelaars wegnemen, zal de nerds weinig bekommeren. Buiten het eigen spectrum denken lijkt dan ook erg moeilijk voor deze mensen. Met een beetje pech gaan de prijzen van games omhoog en moeten ze voorzien worden van serial en activeringscodes. Met een beetje geluk bedenkt Apple iets beters.

Maar toch moet de hoop vooral niet verloren worden. Ook consumenten zijn mensen met gevoel en een moraal. Ondanks het feit dat het illegaal downloaden van films en cd’s nog steeds ‘normaal’ blijkt is de iTunes Store toch ook een succes? Tegen een superieure prijs van 99 cent per liedje is omslachtig downloaden pas echt omslachtig geworden. Dat kan ook gezegd worden wanneer de miljardairs in de games-industrie hun spelletjes voor een paar magere euro’s in de Store plakken. We weten immers maar al te goed wat de games tegenwoordig kosten.

Reacties

67 reacties
 • Anoniem

  Pff, kinderachtig meer kan ik er niet over zeggen

 • Profielfoto
  Lexis

  Dit vind ik heel jammer. Heel heel heeeeelll jammer.

 • Profielfoto
  Lexis

  Deze Gizmodo reactie zegt het eigenlijk al:

  Guys, this might not be as good of news as you might think…

  Consider this…

  – If all apps are hackable, and app developers cannot make money, would they be interested in developing on the iPhone platform?

  – If Apple is pissed off, do you think they will stand still? You think their legal department isn’t going to go ape shit over this?

  – If they start suing people, the easiest target will be the jailbroken app developers as they are the most visible.

  So in summary, while you can hack a few games now for free, good job pissing off both the official and unofficial developers. Don’t get me wrong, jailbreak is great as it enables features that Apple won’t allow. But breaking app store is freaking counter productive to providing the best possible apps to the iPhone users.

  Way to go guys, piss off the developers, piss off Apple, way to ruin everything this great community has build over the past year.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Normale apps zijn ook al jaren te kraken. En dat heeft ontwikkelaars er niet van weerhouden programma’s te maken.

 • Profielfoto
  Maced.2

  juist Lucas… het was alleen weer een kwestie van tijd ,dat dit zou gaan gebeuren.
  en ik zag ook ergens op de piraten boot ook al een heleboel van die “Gratis” apps staan

  ;)

 • Profielfoto
  maclover111

  misschien toch maar weer Jailbreak …?
  maar wil toch liever alles legaal houden:P

 • Profielfoto
  CasaMan

  Jeetje, jullie doen net alsof jullie hele wereld instort met dit nieuws. Patchje erop en toekomstige apps zijn weer veilig. Kunnen de ontwikkelaars weer piekies verdienen.

 • Profielfoto
  fidelio

  Het hele artikel is weer eentonig van aard: alle apple gebruikers zijn fatsoensrakkers en de buitenwereld is een hacken tuig zonder fatsoen en moraal.

  Wanneer gaan we nu eens artikelen hier lezen die onpartijdig zijn?

  Alle applicaties op windows zijn al jaren gehacked, iedereen spreekt schande van windows & software. Nu is apple aan de beurt en nu is het dikke boehoe.

  Dit is hetzelfde als een bank zijn kluis beschermt tegen inbraak, het is een kat en muis spel dat eeuwig doorgaat. Apple is nu gewoon op de vingers getikt dat ze de beveiliging beter moeten maken. Meer niet. Apple is niet heilig meer wat betreft antivirus/anti inbraak etc.

  Ik wil graag een bijdrage leveren aan het schrijven van artikelen op omt.nl, want deze teksten worden hard minder.

 • Profielfoto
  dwerf

  Tja ach … heel algemeen gesproken vind ik het soms gek dat software developers, film- en muziekmaatschappijen en zo denken dingen tegelijkertijd groots te kunnen publiceren én strak te kunnen beschermen.

  If it’s out there, it’s out there!

  Oh leefden we toch maar in een wereld van samen alles delen, doe mijn best in ieder geval mijn kind dat bij te brengen;-)

 • Profielfoto
  dwerf

  Oh en Fidelio,

  Lijkt me heerlijk om een kritische schrijver op OMT te hebben! Al het Apple-geplak ben ik meer dan zat!

  Blugh…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  En ondertussen mag wel vrolijk bsproken hoe een iphone te kraken en noem maar op.
  Ik heb er geen moiete mee,moet kunnen,maar dan is dit wel een beetje overbodig bericht,althans,wel als je het wil doen voorkomen alsof het een ramp is.

 • Profielfoto
  fidelio

  Ik wil graag artikelen schrijven voor OMT.nl, neutrale en (licht) kritische zaken bespreken, zoals programmeren voor de mac….waar blijft de .net visual studio omgeving van apple!!??

  Bij wie moet ik zijn? Misschien dat de moderator mij een pb kan sturen?

 • Profielfoto
  Marius1976

  Het nadeel is dat hogere beveiliging, cracks, serials en ander gedoe soms tot resultaat heeft dat het originele programma minder goed loopt dan de crack.

  Ik had op mijn Atari destijds een origineel aangeschafte cubase. Maar ik gebruikte de gekraakte versie, omdat die stabieler liep dan de originele.

  Dus ik hoop wel dat ze bij apple met een goede oplossing komen.

 • Profielfoto
  error

  Inderdaad Pete.Z, vele Mac sites (waaronder OMT) publiceren zonder enig probleem artikelen over het kraken van de iPhone, de iPhone G3, het kraken van de 2.0 software voor iPhone (en soms ook voor iPod touch)… Als dat allemaal mag… waarom dan ineens boehoe doen over het kraken van de DRM techniek in de App Store waren?

  Apple zal het mogelijke gat vast snel dichten.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Dit is heel slecht nieuws. Ontwikkelaars die zich terugtrekken… en wat gaat Apple zeggen tegen al die ontwikkelaars die met hun Apps al in de AppStore zitten.

  Enige wat ze kunnen doen is de AppStore offline halen (denk ik).

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Hej Hallo, Fidello en Dwerf
  Gelukkig is dit een forum met hart en ziel.
  Daarom ben ik er fan van.

  Ik gebruik deze site niet om mijn onafhangelijk informatie te vergaren.
  Daarvoor geldt nog steeds: zoek het niet bij 1 maar bij allemaal.

  Overigens: neutrale media bestaat niet. Maar dat is een totaal andere discussie.

 • Profielfoto
  lEl

  het is idd slecht nieuws, maar Apple zal dit met firmware 2.1 die er snel aankomt wel dichten, dan is alles opgelost
  AppStore ofline hale is geen goed idee, dan gaan de developers niet zo blij zijn denk ik…

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik vind het ook erg eenzijdig allemaal. Ja, dit levert voor de handige jongens gratis software op. Ik had ook niet anders verwacht met de introductie van de Appstore. DRM op iTunes-liedjes zijn ook gekraakt.

  Bovendien moet je niet alles stelen, maar de grote jongens ‘Apple, Microsoft’ of telecom-boeren kunnen er ook wat van.

 • Profielfoto
  Mart49

  Ach Apple is ook niet gek en heeft dit vast al zien aankomen gezien het berichtje gister hier op OMT “Apple zoekt hackers”

  http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=3423

  Leuk, wanneer hackers elkaar gaan bestrijden. Misschien een idee voor een nieuwe online game? De ene helft probeert ergens de zaak te kraken en de andere helft probeert dat te voorkomen.

 • Profielfoto
  error

  Overigens…

  “Daarmee is het enkel een kwestie van tijd totdat een kleine ‘crimineel’ een handige tool creëert waarmee ook Jan de Buurman helemaal gratis de AppStore leeg kan trekken.”

  Dit slaat natuurlijk nergens op: (a) de DRM in een programma waarvoor betaald is is gehacked, het programma is niet ‘gratis’ uit de App Store gestolen, dus eerst kopen, dan kraken en (b) zo’n tool om alle betaal-programma’s gratis uit de App Store te halen lijkt mij onmogelijk… als dit zou kunnen was er al lang een tool om dit met muziek en films te doen. Plus: mocht een dergelijke tool ooit ontwikkeld worden dan spreken we hier over een hele grote crimineel!

  Bestaat de OMT-redactie momenteel uit tijdelijke vakantiewerkers?

 • Profielfoto
  sturb

  artikelen die onpartijdig zijn bestaan niet!

 • Profielfoto
  AppleOD

  Ik zie dit alleen als een leuke uitdaging voor de mensen @ Apple om hun product nog beter en meer waterdicht te timmeren.

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Was te verwachten. Is niet meer dan een slagje in de voortgaande strijd tussen de kluizenmakers en de krakers.

  Veel belangrijker is de DNS-fout die Apple nog steeds niet gepatcht heeft. Dat begint Apple nu op te breken. Ik hoop dat dat alle aandacht van Apple heeft……..

 • Profielfoto
  frankuh

  Goh eerst pakt MobileMe verkeerd uit en nu AppStore, whats next?

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Allemaal boe roepen maar wel een iPhone uit amerika meenemen en unlocken???

 • Profielfoto
  Aardsengel

  Vreemd dat een forum een jaar lang topics over het jailbreaken van je iphone gedoogd en vervolgens gaan (diezelfde?) gebruikers op de achterste poten staan als een appstore wordt gekraakt. Beide praktijken zijn net zo illegaal.

 • Profielfoto
  thijs_ganger

  Ik keur het af natuurlijk maar het is misschien niet zo erg.
  On-line winkels moet gewoon helemaal 100% waterdicht zijn.
  Er is dus letterlijk werk aan de winkel. :)

 • Profielfoto
  NTG

  het is bijna geen nieuws meer…

 • Profielfoto
  JWB

  @Aardsengel: zoooo waar! En als er over torrents wordt gesproken enz enz….

 • Profielfoto
  Xenophon

  Dat die DNS-fout nog niet gefixed is, is inderdaad belachelijk. Het duurt de laatste tijd veel te lang voordat Apple patched, en ik vind Leopard nog alles behalve bug-vrij: TimeMachine + Airport doen erg lastig sinds 10.5.4.

  En anti-Phising-filter in Safari? Een verbeterde versie van FileVault die wel werkt met TimeMachine?

  Qua veiligheid laat Apple behoorlijke steken vallen.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ja trieste ontwikkeling dat iedereen tegenwoordig denkt dat wanneer iets te stelen is, dat het dan ook normaal is om dat te doen. Je kijkt de eigenaar niet recht in het gezicht en dan is stelen zo makkelijk.. Je blijft een dief.
  Opmerkingen als: On-Line winkels MOET 100% waterdicht zijn … HOEZO? Het is duidelijk dat je het niet mag jatten. dus dan moet je het niet doen. Als je het dan toch doet dan is het je eigen verantwoording en gebrek aan moraal. Als je buurman zijn deur open laat staan dan betekent dat toch ook niet automatisch dat je zijn iMac mag jatten?
  Enfin, dat gezegd hebbende… of het slim is om de deur open laten staan met een wereld vol gewetensloze op je deurmat.. tsja..

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ach jatten. Weet je wat jatten is? De accijns op de benzine, de milieu-tax, de belasting tax en noem ze allemaal maar op. En vergeet vooral de BAF, Thuiskopie-heffing en etc. Of de bierbrouwers met hun jarenlange prijsafspraken. PvdA-er’s die tonnen belastinggeld meeplukken

  Wat mij betreft heb ik de ‘brave ethiek’ allang opgegeven. Iedereen graait wat hij kan.

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  spijtig..

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Prima reden voor TomTom om de iPhone links te laten liggen. Bedankt jongens.

 • Profielfoto
  Jeordy

  Suggestief stukje, erg jammer en triest. Dat de beveiliging gekraakt is, zet Apple in haar hemd. En gezien de miljarden die het bedrijf verdient, vind ik het triest dat ze geen fatsoenlijke beveiliging kunnen opzetten. Dat er dan iemand vanaf een zolderkamer zo’n bedrijf in haar hemd zet, maakt het nog erger…

 • Profielfoto
  Jeordy

  @Xenophon op dinsdag 29 juli 2008 13:06

  En gelijk heb je.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @Xenophon : De conclusie van je dat andere instanties en bedrijven nog meer stelen legitimeert je nog niet om er ook maar op los te jatten en dit vervolgens te bagatelliseren.

  Jat morgen de computer van je buurman en zeg hem maar dat het niet zo erg is want je betaalt al zo veel accijns op benzine… Misschien is ie het met je eens maar misschien wel niet.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @ gijsraggers , zelfs al zou de app store beveiligd zijn tegen hackers, dan nog zou TomTom geen app schrijven voor de iPhone, aangezien ze anders hun GPS toestellen niet meer verkocht krijgen
  Het is zoals OSX dat alleen mag werken op een Mac

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Beetje vreemd, al jaren is er een vrij grote groep die denkt piraterij te kunnen indammen door de software /muziek /films een stuk goedkoper te maken.
  Kunnen we eindelijk voor echt spotprijzen software (games) aanschaffen en toch staan de nieuwsgroepen / torrent site’s nu al vol met de programma’s uit de app store.
  Degene die altijd riepen dat het goedkoper moest worden zullen vast wel alles legaal blijven kopen , want nu horen we ze niet. :)

  Het was te verwachten… jammer is het wel want ik vind de wijze waarop Apple met de app store juist de kleinere ontwikkelaars een kans geeft om ook eens wat te verdienen gewoon een grote pluim waard

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @ k-the-ripper: Goede opmerkingen :)

 • Profielfoto
  error

  En de media (in dit geval SpitsNieuws.nl, een dochter/zoon van GeenStijl) neemt het rustig over:

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2008/07/iphone_appstore_gekraakt.html

  “iPhone App Store gekraakt” + “Nu zijn vrijwel alle downloadbare programma’s voor Apple’s razendpopulaire gadget gekraakt, zo meldt OneMoreThing”

  OMT helpt een vaag (klets)verhaal de wereld in. Morgen waarschijnlijk in de Volkskrant, Peter van Ammelrooy moet natuurlijk ook iets te doen hebben deze komkommertijd.

 • Profielfoto
  Regex

  Apple en security was nooit echt iets wat samenging.

  De hele toonaard in het bericht is te bizar voor woorden, de stoute jongentjes hebben de applestore bekeken en laten zien dat het aan de veiligheid schort.
  Maar nee, beseffen ze wel wat ze gedaan hebben?!!?

  Als er een willekeurige andere Ms of niet iPhone site/store gehacked zou zijn zou het te grappig gevonden worden voor woorden.

  Hou nou toch op, OMT zou OMG moeten heten, waar is Aad… toen OMG gewoon macosx.nl heete, en een apple nog gewoon leuk was…..

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ik zie ook wel wat nieuwswaarde van dit artikel, maar om het maar weer eens wat illustreren met een voorbeeld. Hoe zou het zijn als nu.nl (of wie dan ook) gaat schrijven dat de Bijenkorf niet al te best beveiligd is, want als je aan de achterkant over dat hekje klimt en dan dat ene slotje forceert, vervolgens bij het alarmsysteem het blauwe draadje doorknipt en een plakkertje plakt over die camera links en let op er hangt er ook nog eentje boven je… etc…

  Ik zal wel weer een moraalridder zijn, maar dit soort nieuws kun je toch ook brengen zonder bronvermelding en/of manual of link naar een ‘How To” ?

 • Profielfoto
  garenor

  Jammer maar was te verwachten.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Tja, die dingen gebeuren.
  Niet echt groot nieuws en om daarover nou zo’n “normen en waarden” verhaal te houden ?

 • Profielfoto
  SebastienK

  @ Lucas: Hoe weet je dat het developers niet weerhoudt meer effort te steken in de software zelf wegens teveel aandacht te moeten besteden aan de beveiliging van de software?

 • Profielfoto
  ibart84

  Ik heb wel eens objectievere berichten gelezen eerlijk gezegd. Het moraal staat nogal centraal heb ik het idee. We kunnen er wel heel lang over blijven zeuren, maar het is nou eenmaal zo, een gedeelte van de mensen doen hier aan mee, de rest niet. Zo is het nu en zo zal het ook altijd blijven.

  Al het digitale is kraakbaar en dit zal ook zo blijven, of het nou een iPhone, PSP, OSX, Vista is…er zal altijd een groep blijven die het wil kraken en hier gebruik van willen maken. Het stoort de software ontwikkeling nog lang niet voldoende voor serieus maatregelen want de software ontwikkeling blijft aanhouden en fabrikanten gaan niet failliet eraan.

  Dus wat mij betreft had dit artikel net zoveel waarde gehad als het enkel de titel had “Applestore gekraakt”….PUNT!

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @EagerB0bNerd … Je hebt gelijk.

  Maar… Het is gewoon frappant hoe sommige mensen kromme dingen recht proberen te praten als ze zich er zelf schuldig aan maken en dan dingen roepen van : “Iedereen doet het toch” … in de hoop daarmee de eigen verantwoordelijkheid af te kunnen schuiven. Zelf jatten is ook zelf verantwoordelijk en dat geldt ook voor mij als ik iets jat.

  Enfin.. I rest my case. Mijn punt is gemaakt.

 • Profielfoto
  Tuvok

  @ibart84. Je hebt helemaal gelijk jou stuk.

  Vind het jammer dat er wellicht straks weer maatregelen genomen worden zoals activatie of zo waardoor de eerlijke gebruiker straks ook weer de dupe is. Ik vind een hacker een zielig stukje mens die waarschijnlijk het hardst brult wanneer er iets van hem gestolen is. Voor veel mensen is software ontwikkeling brood op de plank.

 • Profielfoto
  iHubie

  Ik ben nou echt niet 100% zeker,
  maar is het niet “schabben” ipv. “…ppen” ?

 • Profielfoto
  ibart84

  @Tuvok

  Dat klopt, de mogelijke maatregelen verpesten het weer voor de “goede” gebruiker ja maar ik heb er wel begrip voor. Ik heb zelf als media designer tijdens mijn opleiding genoeg ervaring gehad met illigale software maar een leuke applicatie of game voor 7.99 euro gaat me een beetje te ver, zo een software ontwikkeling steun ik wel. Maar een heel Adobe pakket ligt wat gevoelig voor de portemonnee.

  Dus ik kan zelf wel moeilijk begrip opbrengen voor de mensen die zelfs dat perse willen kraken en misbruiken, maar het accepteren is de enige optie eerlijk gezegd. Misschien dat het ze een kik geeft.

  Mijn iPhone komt volgende week binnen en ik ga niets kraken en leuke apps uit de store kopen. Ik zag laatst in de mediaharkt iets van iTunes cards van 10, 25 en 50 euro. Zijn deze ook bruikbaar voor de app. store dat iemand weer?

 • Profielfoto
  BenDover

  Moet zeggen, de copies werken maar ze staan toch niet officieel in de iPhone.
  Worden volgens mij dan ook niet herkend met updates, kun je weer alles handmatig gaan updaten. En hoe ze er nu op moeten is ook niet voor iedereen weggelegd.

  De prijs van de meeste games/applicaties is te laag om via de gekraakte weg te gaan.

 • Profielfoto
  carpebios

  @fidelio in het begin.
  Ik ben het helemaal met je eens.
  Opeens zijn er ook heel veel moraalridders op het forum

 • Profielfoto
  ikke93

  triest dat mensen zich daarmee bezig houden.. hoe dan ook, ik blijf legaal apps kopen.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Terechte sneer naar hackers die zogenaamd idealistisch te werk gaan om de boel beter te maken door beveiligingsfouten aan het licht te brengen. ??? Fabrikanten moeten altijd een afweging maken tussen gemak en veiligheid. Deze hackers zijn gewoon uit op misbruik, waardoor Apple straks de beveiliging moet gaan aanscherpen met vervelende gevolgen voor de gebruikers.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  @ Xenophon

  Helemaal mee eens.

  Ik vind het jammer dat de AppStore gekraakt is. Het is een mooie oppertunity voor Apple.
  Aan de andere kant word ik flink genaaid door dit walgelijke kabinet met hun BTW-verhogingen, accijnzen op benzine, afschaffing no claim, verdubbeling collegegeld, niet roken waar het gezellig is en ga zo maar door.

  Ik zal het daarom ook niet laten om zoveel mogelijk te naaien waar het mogelijk is. Dit land gaat toch al naar de filistijnen.

 • Profielfoto
  Tuvok

  @Cosmopolitan

  Quote:” Ik zal het daarom ook niet laten om zoveel mogelijk te naaien waar het mogelijk is. Dit land gaat toch al naar de filistijnen.”

  Grappig je geeft te kennen dat het kabinet het land naar de klote helpt. Met die instelling van jou, zie quote, raad ik je aan ook in de politiek te gaan. Een baan naar je hart.

  Met zo een instelling wordt het ook niets in de wereld nee :angry:

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Slecht geschreven, zeer gekleurd.
  Verder wat mij betreft slecht nieuws. De AppStore is een goed systeem mijns inziens. Een developer kan zelf kiezen of er voor zijn app moet worden betaald. Jammer als dit gehackt wordt, maar wel weer beetje begrijpelijk.

  @Xenophon Open je ogen. Zonder belastingen had jij geen gratis lagere school, middelbare school enzovoort gehad. Ook al heb je er blijkbaar niet erg goed opgelet. Enneh, mensen zonder enige onderbouwingen of bewijs beschuldigen in de trant van ‘PvdA-er’s die tonnen belastinggeld meeplukken’ getuigt van grenzeloze domheid. Word een beetje heel erg moe van dat eeuwige PvdA-bashing van de Rechtse Kerk.

 • Profielfoto
  Aardsengel

  @Xenophon, toepasselijke naam in dit geval….
  @Cosmopolitan, en deze naam ook.

  Wat hebben jullie opmerkingen in hemelsnaam te maken met dit nieuwsbericht?

  Schreeuwen heeft weinig zin in wat ook een aardige discussie over het onderwerp software hacken kan zijn.

  “Iedereen graait wat hij kan”
  “We worden genaaid”

  Kan het nog algemener en minder gefundeerd?

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  De overheid wil gewoon alles zelf regelen. Daar krijg je dit jatgedrag van.
  Kinderen van hele strenge bemoeizuchtige ouders zijn meestal de vervelendste.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  @cosmopolitan: ‘de overheid wil gewoon alles zelf regelen’… Waar haal je deze idoterie vandaan joh? De overheid, dat zijn wij allemaal. Dit is een democratie, weet je nog? Je kunt stemmen hoor!

  Los daarvan heeft dit soort gezever niets maar dan ook niets met het topic te maken.

 • Profielfoto
  sidartha

  Let er maar niet op, uit dat Cosmo/Juniording is nog nooit iets zinnigs gekomen.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Sidartha: laat ie gezellig met xenophoobje op Geenstijl gaan zitten zieken… lijkt me beter bij ze passen…

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Ik vind het helemaal niet zo voor de hand liggend. Op de spelletjes voor de iPod zit ook een beveiliging, die is voor zover ik weet nog niet gekraakt. Tijdens de presentatie werd beloofd dat de AppStore een soortgelijke beveiliging zou hebben.

  Het artikel is nogal vaag met wat er nou eigenlijk aan de hand is, maar als de beveiliging alleen maar bestaat uit iTunes die beslist waar hij de apps naar toe wil schrijven, dan heeft Apple een behoorlijk probleem, en dat is hun eigen schuld.

  O, en een goede reden voor het wel discussieren van simlock hacks en niet van andere hacks, is dat het verwijderen van simlocks niet per se strafbaar is. Zie ook: http://www.iusmentis.com/beveiliging/simlock-verwijderen/
  en de link naar de zaak op die pagina.

 • Profielfoto
  mr_owen

  jongens waar maken jullie je druk om.
  De mensen die het normaal zouden kopen kopen het nog altijd (of toch het overgrote deel hiervan) en mensen die het niet zouden kopen kunnen het nu gratis krijgen, want de bekendheid van de ontwikkelaars ook alleen maar ten goede komt.

  doe toch eens allemaal niet of de wereld is vergaan bij iedere hack die er is.

  alles is te hacken, want het is gemaakt door mensen, en er zijn altijd andere mensen slimmer dan andere mensen, dus tenzij een er een hogere entiteit is die een intelligentie heeft waar wij als mens gewoon niet bij komen zal altijd alles hackbaar, inbreekbaar en inneembaar zijn

 • Profielfoto
  jakeh

  Boeien, inderdaad. Alles valt te hacken, en ook als het op grote schaal gebeurt (PC, Wii, etc) dan worden er nog zal programma’s gemaakt. De toon van het artikel is ook weer van een echte apple-gelovige. Een kritische columnist, magdat?

 • Profielfoto
  MacBooky

  Volgens mij is de Appstore helemaal niet gekraakt, maar is de beveiliging van de app’s gekraakt, lijkt me toch wel een wezenlijk verschil, wat dit artikel natuurlijk al te kansloos voor woorden maakt.

  Net zo kansloos als diverse personen die hun eigen hebzucht menen te moeten legitimeren met niet terzake doende voorbeelden…

  Mijn inzicht: met de ontwikkeling van het iPhone platform en het ‘hacken’ daarvan is een goedbedoelde stimulans gegeven aan de softwareontwikkeling. De hackers zouden ook liever geld zien van hun werk en dat is door de gang van zaken dus nu mogelijk. Symbiose zeg maar, een mooi systeem.
  Als je dan daardoor uiteindelijk in NL een legale iPhone kan kopen en apps kan kopen in een store, ljjkt mij het fundament onder het hacken weggeslagen en is hier sprake van ordinaire diefstal.