Apple is derde computerbouwer (in de VS)

Door: Koen van Tongeren - 12 reacties

Onderzoeksbureau Gartner heeft een lijst opgesteld van de best presterende computermerken binnen de Verenigde Staten. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid verkochte computers in het tweede kwartaal van 2008. Nummer één en twee zijn geen verrassing: Dell en HP hebben deze posities al jaren geleden ingenomen en lijken onverslaanbaar… of niet? Na jaren is het Apple in ieder geval al gelukt om door te stoten naar de top 3, Acer voorbijstrevend.

Met bijna 1,4 miljoen Macs die over de toonbank zijn gegaan is het marktaandeel van Apple in het tweede kwartaal gestegen naar 8,5%. Apple heeft een groei doorgemaakt van maar liefst 38,1% ten opzichte van vorig jaar en dat is best opmerkelijk als je dit naast het gemiddelde groeicijfer van de Amerikaanse computermarkt legt: 4,2%.

Buiten de landsgrenzen van de VS doet Apple minder mee volgens Gartner. De top 5 voor de wereldwijde computermarkt zal voorlopig nog een brug te ver zijn voor de dames en heren uit Cupertino.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  iAlwin

  Apple zal zich eerst gaan concentreren op de Amerikaanse markt. Ik denk dat de situatie over 5 jaar heel anders zal zijn… We moeten er dan nog maar eens naar kijken.

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de Nederlandse cijfers. Het zal wel een nog kleiner aandeel zijn.

 • Profielfoto
  maxim22

  ja zeker in belgie zijn de mensen nog sceptisch over apple. Bang van het nieuwe, ze denken dat ze er niet aan uit zullen kunnen gaan, dit ondervind ik zeker bij mijn vrienden.
  binnen 5 jaar zal er inderdaad veel veranderen, ook voor de maccers, misschien dan tijd voor een mac os 11?

 • Profielfoto
  kleini

  @maxke22: OS 11 klinkt zo… voorbijgestreefd…

  Tegen dan zouden ze met een hele nieuwe naam moeten komen, Lisa ofzo?:D

 • Profielfoto
  Stewie

  Ik ben net in Californie geweest ook even in Cupertino maar daar is de verhouding mac:andere computers in de lunchrooms fifty-fifty. Maar dat is dan natuurlijk ook de thuisbasis…

 • Profielfoto
  ctxppc

  Dat komt allemaal door Windows Vista, het meest ongeslaagde OS op de wereld en Leopard, het beste systeem ter galaxie!!! denk ik… ??? :D

 • Profielfoto
  Darth Anaxes

  @Maxke22 Wij in belgie zijn niet bang voor het nieuwe hoor, 9/10 mensen in mijn vriendenkring hebben of kennen Mac. maar ook de gene die mac hebben zeggen dat Mac het in Europa nooit meer zo goed zal doen als in de VS.
  en Mac OS 11 klinkt net zoals Kleini zegt nogal voorbijstrevend. Laten we eerst wachten tot Snow Leopard uit is en dan zien we el of Jobs nog Mac OS 11 aankondigd (hopelijk weer met zon begrafenis van het vorige os (x dus) net zoals die deed met Os 9 -> 10)
  Tja, ik ben en blijf ewig Applefan!

 • Profielfoto
  gjvo

  De laatste tijd zie ik wel steeds meer MacBookjes in de trein – de tijden van exclusiviteit zijn daar helaas voorbij.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Sja, zolang ze in Bunnik liggen te maffen… Ooit reclame voor een Apple product gezien in Nederland behalve de iPod en nu de iPhone? Op TV? Nee, ik ook niet nee.

  Knal ondertiteling onder de Get a Mac reclames, en zend ze uit op primetime. Weg met die domme vooroordelen die ik nog bijna wekelijks moet aanhoren (je kunt dan toch geen word bestanden lezen en ’t is toch nergens compatible mee en meer van dit soort bull****. Ook een gouwe ouwe: Apple is toch alleen voor de grafische sector?).

  Apple timmert in de VS al jaren aan de weg met hele mooie en slimme reclames op TV op *prime time* en tijdens de pauze van de SuperBowl etc. Dat moet hier dus ook! Switch reclames (Ellen Feiss yeah!). Get a Mac! Die laatsten hoef je dus echt alleen maar te ondertitelen en je kunt ze integraal uitzenden.

  Joehoe Apple NL? Doe dit nou eens! Verdubbelt je marktaandeel, wedden?

 • Profielfoto
  fje89

  mogen ze eerst even goede imac schermen maken!

 • Profielfoto
  Melle

  Goede iMac schermen? Die zijn eral. Superfantantastische professionele, ultra zotte, perfecte schermen, die zitten er wel niet in. Mijn iMac scherm is wel beter dan ieder ander dat ik thuis heb. Ook mijn beter dan mijn Dell ultrasharp 19inch model van 550 euro…

  tja u zal een beetje van de wereld zijn zeker om dit te blijven zeggen.

 • Profielfoto
  iSneaker

  Ik hoop dat Apple niet al te grote waan ideeën gaat krijgen op een gegeven moment en dat ze net zo verrot gaan worden als Microsoft. Hoop dat Apple producten een beetje exclusief blijven & kostbaar..dan heeft niet iedereen hetzelfde..