Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 juli 2008
Leestijd: 1 minuut

Apple is derde computerbouwer (in de VS)

Onderzoeksbureau Gartner heeft een lijst opgesteld van de best presterende computermerken binnen de Verenigde Staten. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid verkochte computers in het tweede kwartaal van 2008. Nummer één en twee zijn geen verrassing: Dell en HP hebben deze posities al jaren geleden ingenomen en lijken onverslaanbaar… of niet? Na jaren is het Apple in ieder geval al gelukt om door te stoten naar de top 3, Acer voorbijstrevend.

Met bijna 1,4 miljoen Macs die over de toonbank zijn gegaan is het marktaandeel van Apple in het tweede kwartaal gestegen naar 8,5%. Apple heeft een groei doorgemaakt van maar liefst 38,1% ten opzichte van vorig jaar en dat is best opmerkelijk als je dit naast het gemiddelde groeicijfer van de Amerikaanse computermarkt legt: 4,2%.

Buiten de landsgrenzen van de VS doet Apple minder mee volgens Gartner. De top 5 voor de wereldwijde computermarkt zal voorlopig nog een brug te ver zijn voor de dames en heren uit Cupertino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.