Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 juli 2008

Apple heeft genoeg van Psystar

Dit is ’em dan, de man die Mac clone bouwer Psystar het pak rammel gaat geven dat al maanden in de lucht hing. Advocaat James G. Gilliland (junior) is door Apple verzocht een rechtzaak te starten tegen Psystar dat drie maanden geleden begon met de verkoop van goedkope computerkasten waar Mac OS X op gedraaid kon worden. Destijds deed dit veel stof opwaaien. Stond immers niet overduidelijk in Apple’s gebruiksvoorwaarden dat OS X alleen geïnstalleerd mag worden op computers die door Apple zelf gemaakt werden?

Bij Psystar vertelde men niet bang te zijn voor Apple. Met de oorvijg die Microsoft onlangs nog had gekregen zou het Apple immers nooit lukken om diens eigen OS monopolie overeind te houden in de rechtszaal. Weinigen geloofden in die theorie maar het bleef wel erg stil in Cupertino, tot gisteren dus.

Nu Apple eindelijk zijn papieren op orde heeft en een zaak durft aan te spannen zal het waarschijnlijk ook niet lang meer duren voor de boefjes van EFIX aan de beurt zijn. Hopelijk hebben ze een goede rechtsbijstandsverzekering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple heeft genoeg van Psystar
Sluiten