Zijn dit de abonnementsprijzen van T-Mobile?

Door: Lucas Raggers - 55 reacties

T-Mobile heeft in Duitsland de prijzen en specificaties bekendgemaakt van de iPhone en bijbehorende abonnementen. De prijzen van de abonnementen lopen uiteen van 29 tot 89 euro. De iPhone kost afhankelijk van je abonnement 1 tot 249 euro. Het is nog afwachten of T-Mobile Nederland dezelfde prijzen gaat hanteren.

Over de Duitse prijzen van de abonnementen kunnen de meningen verschillen. Wie goedkoop wil bellen kan beter geen iPhone kopen. Maar wie goed naar de cijfertjes kijkt, vindt een potentieel addertje onder het gras.

Ga je namelijk voor het ‘Complete M’ abonnement (49 euro), dan heb je géén datalimiet maar als je boven de 300 Mb uitkomt, dan wordt de UMTS-snelheid beperkt tot 64 Kbit/s. Bij het Complete L abonnement (69 euro) wordt de snelheid afgeknepen na 1 Gb en bij het Complete XL abonnement (89 euro) ligt de grens bij 5 Gb. Ga je voor het goedkoopste abonnement, dan moet je oppassen. Hier wordt de snelheid niet afgeknepen, maar betaal je 45 cent voor iedere gedownloade Megabyte.

In der beschränkung zeigt sich erst der Meister. Jaja…

Reacties

55 reacties
 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Beetje oud nieuws? Dit wordt alweer een week in het forum besproken.

 • Profielfoto
  MichMich

  Met andere woorden, voor een 16GB versie ben je bij het goedkoopste abonnement € 622,95 kwijt…

 • Profielfoto
  elsheepo

  Vind de prijzen erg hoog.. Ik snap ook niet dat in die keynote de nadruk word gelegd op de bereikebaarheid van de Iphone m.b.t de prijs. En dat dat in werkelijkheid er honderden euro’s voor het toestel betaald moeten worden.

  Hoe kan het dat er over 199 tot 299 dollar word gesproken, terwijl dit in werkelijkheid helemaal niet zo is. Worden wij hier voor gelogen?

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @elsheepo

  nee, je wordt niet voorgelogen. De eerste iPhone kostte 399 en dan nog je abonnementskosten. Nu is dat gemiddeld dus 199 inkl abonnementskosten. Het klopt dat het nog steeds een hoop geld is, maar je hebt dan wel een telefoon met A-GPS, goede camera, het beste UI etc. Als je minder wilt betalen kun je een blackberry nemen. Die heeft vergelijkbare functies, maar slechtere UI en de functies zijn slechter geintegreerd.

  Kwaliteit heeft zijn prijs…

 • Profielfoto
  VincentBaas

  Hmm, roepen dat de iPhone goedkoop wordt en dan mensen naaien met het abonnement. Prijzen liggen wel erg hoog als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  Sated...

  hoe snel ben je aan de 500 mb?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik zit maandelijks zo rond de 500 Mb.

 • Profielfoto
  petethefreeze

  @VincentBaas

  Er werd niet geroepen dat de iPhone goedkoop wordt, maar goedkoper. Dat is een verschil.

  Dat de kosten voor een telefoon dmv abonnementskosten worden teruggehaald is niets nieuws en wordt met alle apparaten zo gedaan.

  Een apparaat met Touchscreen, GPS, UMTS telefoon, 8 Gb opslag, Camera etc etc kost nou eenmaal een hoop geld.

  Ik wil ook wel graag een iPhone voor 1 euro en met prepaid abonnement, maar dit is onrealistisch.

 • Profielfoto
  AAPL

  Kan je bijhouden op je iPhone hoeveel data je al verbruikt hebt die maand? Of blijft dat gokwerk, en wachten dat de factuur binnenkomt..

 • Profielfoto
  dnhems

  inderdaad dit zou echt belachelijk zijn.

 • Profielfoto
  elsheepo

  @petethefreeze

  Mijn huidige 16gb iphone had ik voor 305 euro uit Amerika.. Dan vind de prijzen die nu betaald moeten, toch alles behalve goedkoper geworden.

  Nu zijn de specs wel beter geworden, maar dat is iets wat de concurentie ook doet.

  Maar goed, eerst maar wachten op de officiele Nederlandse prijzen..

 • Profielfoto
  dwerf

  Oooooh, waarom grijpt Neelie Smit Kroes hier niet in, zoals ze ook bij Microsoft heeft gedaan? Gaat het hier niet om een onwettige monopoliepositie voor T-Mobile? het zou erg fijn (en bovendien heel redelijk) nzijn als er wordt afgedwongen dat de iPhones ook SIM-vrij verkocht moeten worden. Natuurlijk heeft T-Mobile investeringen moeten doen om Mobile Me (wat een vreselijke naam en logo trouwens – maar da’s weer een ander onderwerp) werkend te krijgen, maar daar hebben wij als gebruikers natuurlijk helemaal niets mee te maken.

  Mijn voorspelling is dat dat uiteindelijk ook zal gebeuren. Wat denken jullie?

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Natuurlijk is Nederland weer duurder als Duitsland.
  Goedkoper vindt ik een overdreven, een term die niet realistisch is.
  Valt altijd weer tegen als je de Keynote achter de rug hebt komen de katers.

 • Profielfoto
  ollebolle

  en vooral de belgische :angry:

 • Profielfoto
  Trizan

  Steve zei dat de iPhone ‘bijna’ voor iedereen betaalbaar wordt. Nou, ik vind dit wel heel veel geld. :sealed:

 • Profielfoto
  awi

  dat wordt niks met de iphone verkoop hier, ik wacht wel

 • Profielfoto
  Willemse

  In duitsland zijn de T-Mobile prijzen nou eenmaal hoog!
  19,95 voor een relax 50 abonnement, wel in het weekend gratis bellen.

  Dus of je de prijzen kan vergelijken?
  De prijzen ongetwijfeld wel, alleen de specs niet!
  Voor 19,95 hebben wij al meer belminuten dus dat is bij het goedkoopste abbo al aan de hand

 • Profielfoto
  tjetta

  dwerf: daar hebben wij wel mee te maken. De iPhone is gewoon een compleet productpakket met een toestel, abonnement en aanvullende service. Dat heeft zijn prijs en daar zijn veel mensen (waaronder ik) bereid voor te betalen. Helaas kan ik geen medelijden hebben met een 15-jarige scholier die ook een pimpin’ iPhone wil hebben met een pre-paid simkaartje. In dat geval heb je de iPhone gewoon voor de looks en feel, maar heb je niets aan de aanvullende diensten (e-mail, umts, etc). Apple kiest ervoor om zich te positioneren in een hoger segment (m.a.w.: mensen die daar wel gebruik van maken en bedrijven die winst/efficientie boeken met behulp van een abo dat de 15-jarige van net duur vind). Apple is toch niet verplicht om een product op de markt te brengen dat voor iedereen betaalbaar is?

 • Profielfoto
  Thomassss

  Iedereen die hier nog zit te zeggen van “het valt allemaal wel mee”, ben benieuwd of dat nog allemaal gezegd zou worden moest je de prijzen ‘ns omrekenen in de oude belgische frank/gulden. Stel nu nog dat de iPhone unlocked 400 euro kost, dat zijn 16 000 oude belgische franken voor een telefoontoestel !? Je werd gek verklaard…

 • Profielfoto
  inod3

  Dat dat nog van deze tijd is dat je perse een abbo bij een iPhone/toestel moet kopen.
  Het is een van de redenen dat ik juist geen iPhone koop. Ik krijg via mn werk namelijk een simkaartje. Wat moet ik dan met een extra abbo.
  Jammer hoor Apple, weer klant die aan je neus voorbij gaat.

 • Profielfoto
  RowanW

  Nu weet ik het zeker: ik wil Hi. KPN, kop die deal er is in.

 • Profielfoto
  Ce

  @ cloudsurfer..

  dat dit al een week besproken wordt is niet waar. Vandaag zijn deze prijzen door T-Mobile bekend gemaakt. Eerdere schema’s hadden betrekking op het huidige toestel.

 • Profielfoto
  Ce

  @ Tjetta,

  jij bent bereid te betalen voor een merk…..het productpakket het abonnement en de service verschillen helemaal niets van wat al verkrijgbaar is op de markt…alleen de prijs datzelfde pakket is vele…vele malen hoger van wat hier gangbaar is (als de duitse prijzen een indicatie zijn..) Bedrijven zullen echt geen iPhone abonnement kiezen uit kostenoverwegingen hooguit om de de reden dat ze de status van Apple willen koppelen aan hun eigen bedrijf (of heb ik je op dit punt verkeerd begrepen?)

 • Profielfoto
  Kamar

  Ik vind de prijzen niet echt hoog hoor,
  Ik heb nu een LG Prada bij een T-Mobile Flex 25.

  De iPhone is dan net iets duurder,
  maar je krijgt er wel een hele hoop meer voor!

  @ Tjetta, Ik ben trouwens 16 en sloot het abonnement af toen ik 15 was. (via mijn ouders) Er zijn dus ook 15 jarigen die wel wat voor een mooi mobieltje over hebben!

 • Profielfoto
  Kobes

  Wat ik vooral jammer vind is dat je niet echt zelf kunt kiezen hoe duur het abo wordt en hoe duur het toestel. Ik vind 1 euro voor een iPhone een belachelijke prijs. Ik betaal liever 300 euro en dan een normaal abonnement met veel belminuten en een redelijke data overeenkomst. Dus zeg 1 gig per maand onbeperkt. Als dat abo 30 euro/maand is doe ik het ervoor.

  Dus eigenlijk wil ik meer een opzet zoals met alle mobiele telefoons nu. Losgekoppelde telefoon en abonnement bij T-Mobile en dat de prijs van het toestel door mij wordt bepaald adhv mijn abo keuze. Simlockvrij enzo hoeft van mij niet en bij alle aanbieders beschikbaar ook niet. Als ik maar gewoon mijn huidige abo kan behouden en tegen x honderd euro een iPhone krijg, dat zou mooi zijn.

  Het zou overigens verschikkelijk zijn als T-Mobile ergens op de cover van het toestel een logo zou drukken (zoals ze nu vaak doen), maar dat zal Apple wel niet goed vinden, dus dat zal niet gebeuren vermoed ik.

 • Profielfoto
  error

  Ik stuur T-Mobile momenteel gemiddels 20 euro per maand om te kunnen bellen met een ‘gratis’ Sony-Ericsson toestel (elk jaar een nieuw model als ik zin heb). Die iPhone 3G is een mooi ding… maar of het mij de overstap waard is?

  De combinatie van mijn huidige GSM + mijn iPod touch is ook heel bruikbaar. Ja, geen GPS en niet overal online… maar het is best fijn om zo nu en dan eens offline te zijn.

  Vooralsnog ben ik nog blij met mijn gsm-toestel en m’n iPod touch. Eerst maar eens wat reacties volgen van gebruikers na 11 juli a.s.

  Ben wel benieuwd naar de Nederlandse T-Mobile prijzen… zal vast niet goedkoper worden dan 29 euro per maand.

 • Profielfoto
  Willemse

  @Kobes
  Of een roze achtergrond :sealed:

 • Profielfoto
  dukaaterik

  Pffff, wat een prijzen.
  Apple, i’ll pass.

  :(

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  de keynote klopt nogsteeds

  de iphone zelf is goed koper betaalbaarder geworden

  maar de abonnementen zijn duurder geworden
  daar hebben ze in de keynote alleen niks over gezegd.;)

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Achterlijk duur. Hou mooi mijn 3310 ???

 • Profielfoto
  Golden Delicious

  Denk dat het toch een Blackberry bold wordt…meer functies in een vernieuwd, gebruiksvriendelijk UI.. waar voor je geld. iPhone = Merk

  http://host.notesboy.com/Notesboy.nsf/dx/3G-Blackberry-and-iPhone-comparison.htm

 • Profielfoto
  snipper

  Ook op de site van T-Mobile zie ik niet voor hoe lang je zo’n abonnement minimaal af moet sluiten.. een jaar? twee jaar? of kun je er gewoon per maand vanaf?

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  @ Ce: dat is niet waar. De prijzen gingen wel degelijk over de 3G. En zo niet is er niks veranderd, zo te zien.

 • Profielfoto
  Maik71

  Wat mij opvalt is dat er in Duitsland wel Visual Voice Mail bij zit. Hoop dat ze die techniek hier in Nederland ook gaan gebruiken. En die prijzen: in Duitsland zijn alle tarieven anders dus ook vast die van de iPhone.

  Ik heb de mijne al besteld… (oke in mijn hoofd dan).

  @snipper

  Het is voor ’24 monate’

  http://www.t-mobile.de/iphone/showTariffs.do

 • Profielfoto
  Grave

  Ik wacht de NL prijzen wel even af… waar blijven die btw? Waarop kan Duitsland al wel de prijzen laten zien en NL niet.

 • Profielfoto
  erwinh

  Als ik de mogelijkheden zie in de link die “Golden Delicious” geeft lees ik dat de iPhone niet kan MMS-en? Ook geen video’s opnemen? Hmmm spijtig…

 • Profielfoto
  willemvonr

  vind het 1000 min abbo niet eens belachelijk duur, sim-only’s zijn dan volgens mij ook rond de 80 euro..

 • Profielfoto
  Willemse

  Misschien is het wel net als met de aankondiging van de iPhone.
  HEEEL lang niets zeggen, en dan als klap op de vuurpijl staan we “vooraan”.

  Dus misschien krijgen wij dan wel de meest aantrekkelijke aanbieding in heel de wereld.
  > Ik droom nog even verder;) >

 • Profielfoto
  Neptunus

  Trouwens, bij T-Mobile Oostenrijk zijn de prijzen heel anders!

  Daar is het 40 euro per maand met onbeperkt internet, visual voicemail en bellen (1.000 minuten), met een iPhone van resp. 249 en 299 euro. De prijzen hoeven dus niet overal hetzelfde te zijn!

 • Profielfoto
  jimeh

  pff is er ook slimlock vrij te krijgen? ik kies zelf m’n abo wel liever nu wat meer kwijt dan op lange termijn 3x zo veel betalen ofzo

 • Profielfoto
  BearPig

  Iedereen die klaagt dat de abonnementsprijzen met iPhone duurder zouden zijn dan bij een normaal abonnement van T-Mobile Duitsland: dit is niet zo. Het lijkt zelfs behoorlijk wat goedkoper. Het gaat namelijk wel om een UMTS data-abonnement, met belbundel en SMS-bundel, en dit kun je dus niet vergelijken met een eenvoudige bel/SMS-bundel.

  Bijvoorbeeld het meest uitgebreide pakket dat je bij T-Mobile Duitsland kunt samenstellen:
  onbeperkt UMTS (web’n’walk L, geknepen bij 10 GB): € 34,95
  1000 belminuten: € 69,95
  300 SMSjes: € 24,95

  Totaal € 129,85 p.m. (zonder mobieltje!).

  Vergelijk dit met € 89,- p.m. voor het iPhone Complete XL abonnement (onbeperkt UMTS geknepen bij 5GB, 1000 belminuten, 300 SMSjes, met bijna gratis iPhone).

  Wel een hoop geld natuurlijk…. na 24 maanden ben je € 2.162,- armer.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Laten we er niet vanuit gaan, in Duitsland is het heel normaal dat je voor 200 belminuten per maand 40euro betaald. Die prijzen zijn daar compleet anders!

  Dat is letterlijk 2x zo duur als in Nederland. Dus met een beetje geluk hebben wij voor €30,- in de maand wel een degelijk abonnement.
  http://www.t-mobile.de/tarife/0,10821,17773-_1147,00.html

 • Profielfoto
  fin

  Beschränkung is met een hoofdletter… Im kleinen zeigt sich das Feine.

 • Profielfoto
  Toinef

  Is dit voor 1 of 2 jaar?
  Oja de prijs valt best mee voor een normale mobiel betaal je 20 p/m Je hoeft niet extra bij te betalen dan. Maar dan betaal je als nog 9 euro voor internet, en dan kom je als nog uit bij 29 euro per maand, en dan vaak ook 2 jaar (wel voor htc)

 • Profielfoto
  barto7

  Ik vind ’t niet extreem duur. Je krijgt een mooiere telefoon dan die de concurrentie kan bieden (goed geïntegreerd, prettig in het gebruik, geen rare instellingen die niemand snapt). Een abonnement met flink wat minuten en (bijna) unlimited HSDPA/UMTS kost nu ook gewoon behoorlijk wat geld in de maand.
  En het is net als bij de computers van Apple: ze kosten meer geld, maar je krijgt daar ook veel voor terug (tenminste, dat vind ik dan)

 • Profielfoto
  Man on Fire

  Ik heb het idee dat hier niet in de berekening wordt meegenomen dat normale sim-only abbo’s in Duitsland altijd al heel duur zijn. Laat ik het zo zeggen; als T-mobile wil concurreren met andere telco’s – al hebben ze de iPhone exclusief – zullen ze echt VER onder de genoemde prijzen moeten gaan zitten. Nederland heeft de hoogste datatransport dichtheid ter wereld, mogelijk ook wel de laagste inet/telecommunicatie tarieven ter wereld, en daar moet de markt gewoon mee leven. Ook T-mobile met zijn iPhone

 • Profielfoto
  Koen K

  Asociaal wat je voor 29 euro krijgt. Echt een tegenvaller.

 • Profielfoto
  leovanh

  och gewoon kwestie van eerst zien, dan geloven..
  ik wacht rustig af… en ondertussen deel ik de mening dat Apple niet verplicht is om voor elk marktsegment een aanbod te doen. Dus jongens/meisjes van 15 of koopjesjagers… jullie tijd komt nog wel.

 • Profielfoto
  hennep

  wat kost het simlock vrij? $499 voor 8gb?

 • Profielfoto
  LEXY

  Als iedereen die iPhone 3G nou boycot, moet je kijken hoe snel de prijzen gaan dalen/er een betaalbare simlockvrije versie komt.
  Dus aan allen: “NIET KOPEN DIE IPHONE!!!” :angry: :angry: :angry:

 • Profielfoto
  thijs_ganger

  Laten we de nederlandse prijzen afwachten.

  Als hij zoveel gaat kosten als in Duitsland dan wordt de iPhone echt geen hit in Nederland.

  Daar zijn we te zuinig voor (okay – ik dan).

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Effe kijken of ik hij niet ergens naast een vrachtwagen ligt…

 • Profielfoto
  Rinkert

  Eerste mail vanuit T-Mobile…

  Beste meneer Oosterbeek,

  Zoals u weet is binnenkort de iPhone exclusief bij T-Mobile beschikbaar. U heeft zich ingeschreven voor onze iPhone nieuwsbrief, waarin wij u op de hoogte houden van de introductie van de iPhone 3G in Nederland.

  Met de iPhone kunt u supersnel internetten en gebruikmaken van WiFi via T-Mobile Hotspots. Bovendien is het gebruik van Visual Voicemail inclusief.

  De iPhone zal verkrijgbaar zijn met 3 verschillende abonnementen. U kunt ermee bellen, internetten en sms-en. Het voordeligste abonnement begint
  bij € 29,95 per maand.

  3 juli a.s. ontvangt u van ons meer informatie over de iPhone
  abonnementen en de bijbehorende bundelgroottes van de iPhone.
  Tot die tijd zullen wij u regelmatig op de hoogte houden.

  Bent u al klant bij T-Mobile? Dan kunt u aan het eind van uw
  contractsperiode overstappen op één van de iPhone abonnementen.

  Voor meer informatie over iPhone ga naar: http://www.t-mobile.nl

  Met vriendelijke groet,

  T-Mobile Netherlands B.V

 • Profielfoto
  erwinh

  Ik wil helemaal niet aan het einde van mijn contract (april 2009) overstappen op een iPhone…

 • Profielfoto
  iwaard03

  Ik wacht rustig af totdat ze wat goedkoper worden, en wanneer de camera wat beter wordt…