WWDC banners onthullen… niets

Door: Koen van Tongeren - 41 reacties

Gisteren zijn de eerste foto’s online verschenen van de opgehangen banners in de ontvangsthal van het Moscone Center in San Francisco waar maandag de WWDC 2008 van start gaat. Op de banners zien we dat de focus dit jaar ligt bij Mac OS X Leopard en (natuurlijk) de iPhone. Erg spannend is het allemaal niet want meer dan een bestaande iPhone, een bestaande MacBook Air en bekende icoontjes valt er niet te zien. Betekent dit een knaller van een ‘one more thing’ of een twee uur durende deceptie? Nog drie nachtjes slapen en we weten het.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  JAJA!!!! Daar komtie dan!!!:)

  Of zou het een zieke grap zijn? Omdat ze het al dagen van te voren ophangen?
  Maar waarom hangt er eigenlijk een Banier van Leopard?

 • Profielfoto
  Maced.2

  maandag na 19.00 weten we alles wat er komt..:p

  en voor de rest HOU ER MEE OP !!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  KingAchille

  hehe, er is er eentje gefrustreerd :)
  @ Steven; waarom banner van Leopard? Misschien voorstelling van Mac OS X 10.6
  Mvg,

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Heb toch wel een beetje hoge verwachtingen!
  Apple TV upgrade of een nieuwe hardware Apple TV Full HD.
  Movies te downloaden en kopen in Nederland. iTunes?
  IPhone in Nederland KPN?
  Nieuwe software .mac ? iLife09
  Het is tijd om het roer eens om te gooien voor Apple.
  Als het nu niet gebeurd dan verwacht ik dit jaar niets meer.
  Blijven hopen op de overwinning Apple oranje gekleurd!

 • Profielfoto
  danielpunt

  Wel raar dat er OS X staat zonder Mac er voor. ???

 • Profielfoto
  RowanW

  Lijkt erop dat het een tegenvallende WWDC gaat worden dit jaar jongens;)

 • Profielfoto
  niels

  Quote: ” Op de banners zien we dat de focus dit jaar ligt bij Mac OS X Leopard en (natuurlijk) de iPhone. ”

  Dit hoeft niet helemaal juist te zijn. Kijk, zoals MacRumors deed, nog maar eens goed naar die banners. De focus dit jaar ligt bij OS X, niet Mac OS X. En bij OS X iPhone, niet slechts iPhone. Er wordt gespeculeerd op het vrijgeven van OS X voor PC’s. Wat, hoe radicaal het ook mag zijn, een zeer sterke zet van Apple zal zijn in de aanval op Windows. Now might be the time.

  MacRumors: (http://www.macrumors.com/2008/06/06/lack-of-mac-branding-raises-questions)

  @johnvdbroek
  Een kleine AppleTV upgrade zal hier geen aandacht krijgen, dat doen ze we als ze de iPods op een speciaal muziek event upgraden. Nederland gerelateerde zaken zullen sowiezo niet genoemd worden.

  Ik begrijp ook niet helemaal wat je bedoelt met het roer omgooien. Alle dingen in je lijstje vrij klein en liggen in de te verwachten toekomst (weliswaar niet op een keynote). De iPhone komt wel naar NL (oktober T-Mobile). Als we spreken van “het roer omgooien” dan denk ik toch aan iets gigantisch; als b.v. de speculaties op een PC release van OS X waarheid worden. Dán is het roer om.

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Gelukkig weet nielsth het allemaal!

 • Profielfoto
  raveon

  Ik hoop nog steeds op een design change van de MBP

 • Profielfoto
  Verdis

  ik verwacht een zilvere macbook:D

 • Profielfoto
  johvdbroek

  @nielsth : Ik hoop dat je gelijk hebt, inderdaad zijn mijn verwachting toch niet zo groot bij nader inzien.
  Dus het zal wel een doffe bijeenkomst worden met iPhone achtige aanpassingen. En OSX wie weet is daar het roer om!

 • Profielfoto
  Mr Van

  ik “weet” dat er een kleine mini laptop / tablet wordt gepresenteerd met flash geheugen. nieuwe plattere verpletterende iphone aangezien in amerika alle winkels leeg zijn met 3G, video, uitgebreide bluetooth functies, Er komen nieuwe apple beeldschermen, ze komen met iets wat te maken heeft met de auto (sorry kan nog niks verklappen) , movie download store in ned. Macbook air hebben ze toch de dvd drive erin weten te stoppen. Ik weet het bijna zeker gewoon..:) :sealed:

 • Profielfoto
  bieker

  Een ding weet ik ook zeker: na de keynote zitten een hoop forumleden met een natte broek.

 • Profielfoto
  janze

  :O cinema displays… ???

 • Profielfoto
  Eswip

  Ik geloof er dus echt geen hol van dat Apple OS X ook op PC’s zal gaan verkopen. En wel om de volgende reden, ze schieten zichzelf in het eigen been. Apple verdient niet veel met de verkoop van hun OS, ze verdienen op de hardware. Daarnaast heeft Apple altijd gezegd “People who are really serious about their software, should make their own hardware”. Ik zie totaal geen reden waarom Apple OS X op PS’x wil gaan uitbrengen. Dit kost ze veel te veel geld, en levert ze (bijna) niks op.

  En dan de redenen die op MacRumours staan, waarom ze bij een website denken dat het wel zo is:

  – Changing .Mac to Me.com (platform neutral)
  Dit doen ze, omdat de iPhone er straks ook mee kan werken. Het is niet alleen meer voor de Mac. Daarnaast is er een optie dat alleen Me.com ook voor PC-gebruikers zal komen, ivm de iPhone.
  – OS X Leopard (not Mac OS X Leopard)
  Hier zou ik totaal niks achter zoeken. Ik denk dat ze OS X meer als brand naar buiten willen brengen, en het niet meer willen koppelen aan een platform, wederom omdat ook de iPhone er gebruik van maakt.
  – 10.6 to be Intel only (dropping PowerPC would be necessary)
  Ik zie niet in waarom dit een reden zou zijn om het dan ook maar op PC’s uit te brengen. Ze doen dit alleen om kosten te drukken. Het kost teveel geld en tijd om rekening te houden met 2 verschillende architecturen.
  – “No new features” in 10.6 could be due to resources devoted to just making 10.6 “PC compatible”
  Weer zo’n tunnelvisie argument. Ik denk dat door de groei van Mac-gebruikers, Apple steeds interessanter wordt voor virusmakers. Ze zullen dus wel meer moeten investeren in veiligheid en stabiliteit. Dat je met een Mac niet bang hoeft te zijn voor virussen, is een van de belangrijkste verkooppunten van de Mac.. dit moeten ze dus wel in stand houden.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Eswip heeft gelijk, hear hear!

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Ben het ook eens met Eswip

  Apple brengt sinds de ipod ook software voor windows uit. allemaal met de reden om die doelgroep aan te kunnen spreken en ze later Met de ipod als trojan over te kunnen tekken naar de mac. Verwacht meer software en diensen met dat zelfde doel. De iphone is hun tweede trojan voor nog niet mac gebruikers. en daar bovenop gewoon een nuttig product. Apple laat straks denk ik met de nieuwe .Mac zien dat ze zowel de PC als de MAC gebruikers kunnen dienen. Met de logische verschillen dat wanneer je 110% integratie wil hebben je een mac zult aan moeten schaffen.
  Zie de ilife integratie met de ipod en iphone die de windows gebruikers moeten missen. Als ze diezelfde dingen willen kunnen doen is er voor een hoop fucnties geen alternatief dan een mac aan schaffen.

  Wat ik op de WWDC verwacht zal voornamelijk software zijn wat er op die keynote voorbijkomt of een hardware product wat drijft op vernieuwende software zoals de iphone dat deed. dan is er ruimte voor de iphone 2 en wie weet een tablet of een ander multitouch device.

  Mickysoft heeft met windows 7 laten zien dat ze serieus multitouch geadopteerd hebben. Apple kan niet achter blijven met 10.6 dus ik denk dat we ook een hoop daar van gaan zien.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik denk dat we het moeten zoeken in het ‘kleine’ van de banner.

  Er staat: “the most advanced Operating System”.
  MS heeft onlangs heel trots laten zien dat multitouch wordt ondersteund in Windows 7 en ze doen nu alsof MS daar uniek in is.

  Apple zal nu laten zien op een maandag aan te kondigen Macbook Pro dat dit al een standaard feature van OSX is en dat er ook multitouch tablets komen voor bestaande Mac gebruikers. Althans dat is mijn vermoeden. Daarnaast veel aandacht voor Mac OSX 10.6 en de nieuwe iPhone.

 • Profielfoto
  iBob

  We kunnen hier wel een heleboel roepen, maar afwachten op maandagavond is in deze de beste optie.

  Ik wens Nederland veel succes tegen Italie. cheer cheer :sealed:

 • Profielfoto
  iAgree

  Leopard voor de pc , lijkt me niet, ha4dware en software is niet voor niets gekoppeld bij Apple, plus dat het niets opleverd, en het blijft natuurlijk gewoon een commercieel bedrijf ;-).

  Ik hoop vooral dat er nu eindelijk eens word begonnen met het optimaliseren van alle apps, voor 8 Core machines, bijna geen 1 programma maakt daar nu gebruik van is mijn ervaring, alleen dat al zou zoveel snelheids winst kunnen bieden op de zelfde hardware, maar ja dat zal wel wishfull thinking blijven ben ik bang.

 • Profielfoto
  MarcoF

  er staat toch ook wel “the future is calling”..
  of was dit ook al bij de iphone v1 intro??

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Jef Peeters: http://dailyapps.net/wp-content/uploads/2008/03/ALandmarkEvent.InMoreWaysThanOneWWDC2008_11862/wwdc2008.jpg

  Het lijkt me dat ze doelen op OSX iPhone, OSX Mac.
  En de combinatie iPhone/Mac wordt verder door gevoerd met .mac/.me
  Door iPhones te verkopen hopen ze ook meer Macs te verkopen. Iets wat ze momenteel al aardig lukt (eigenlijk al sinds het succes van de iPod en de switch naar Intel procs).

 • Profielfoto
  macses

  ik denk dat we in de toekomst naar een situatie als deze gaan. dat je je iPhone met dan voldoende flash geheugen en processorkracht in een soort apple cinema display schuift zodat je kan opstarten vanop je iPhone en dus je hele thuismap en instellingen (wallpaper,…) te benaderen zijn zoals op onze computers nu. Enkel staat dit alles nu op je mobiele telefoon en kan je bv een internet cafe binnenwandelen en daar in zo’n toestel je iPhone schuiven en dan verder werken aan iets. Zou echt wel te vet zijn.
  zoals hier dus http://shipsoftware.files.wordpress.com/2008/04/iphone_desktop_incoming_call.jpg

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  ik denk dat er maandag heel wat mensen weerom teleurgesteld gaan achterblijven na de keynote. Zoals altijd zit men elkaar op te naaien en wanneer er dan sommige zaken niet komen, vind men het maar een droevige keynote…

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  zoals altijd

 • Profielfoto
  me.com

  Zo, de countdownpagina staat al klaar!:D

  http://wwdc.studiojeroen.nl/

 • Profielfoto
  Mr.Me

  wat zal zo’n evenementje wel niet kosten?

 • Profielfoto
  johnnysclub

  die iphone osx doet mij wel aan iets anders denken dan de gewone iphone software
  of heet de momentele iphone software echt zo?
  en apple is natuurlijk niet zo dom om die banners al op te hangen van zijn nieuwe producten.
  ik geloof nog steeds dat er een nieuwe iphone komt!

 • Profielfoto
  william89

  Dat logo van ‘wwdc’ voor de macbook air op de foto is de nieuwe Mac Mini!!!! Geloof mij maar:p

 • Profielfoto
  Kobes

  @Mr.Me
  voor deelnemers hangt de prijs af van het aantal dagen dat je wilt komen.
  Of Apple er winst of verlies op maakt moet je aan de financial managers op infinite loop vragen.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Pfff…. dat wordt zeker een natte avond voetbal of keynote tis allemaal één POT NAT.

 • Profielfoto
  niels

  @Eswip; toch,helemaal onlogisch is het ook niet. Zoveel driverproblemen heeft Apple namelijk helemaal niet. Het probleem met Windows drivers is niet zozeer het feit dat er zoveel hardware is, maar meer het feit dat Microsoft het slecht geregeld heeft en Windows er slap mee omgaat.

  Apple slaagt er nu al in zo’n beetje alle randapparatuur zonder installatie van drivers te laten werken met de Mac. Als Apple op een goede manier gaat samenwerken met grote hardwarefabrikanten moet er veel mogelijk zijn.

  Het moment is er ook rijp voor; Mac OS X is populair. Misschien wel meer populair dan Windows, ondanks dat het minder verkocht wordt. Als Mac nu, met een fatsoenlijk concept mbt drivers en stabiliteit, voor PC’s wordt vrijgegeven kan het marktaandeel binnen een jaar tijd misschien wel naar 25-30% stijgen. Dat zal een flinke verschuiving betekenen.

  Anderzijds, zodra MS zich dermatig bedreigt voelt trekken ze in Redmond de stekker uit Office for Mac, en is het afgelopen met de pret.

  Net als jou acht ik het onwaarschijnlijk. Maar Apple blijft verbazen:)

 • Profielfoto
  polansky

  @nielsth
  “Anderzijds, zodra MS zich dermatig bedreigt voelt trekken ze in Redmond de stekker uit Office for Mac, en is het afgelopen met de pret”

  Zoiets zou jammer zijn. Maar een Mac zonder MS Office is niet direct een ramp. Er zijn voldoende alternatieven.
  Bijvoorbeld Open Office of iWorks.

  Als het marktaandeel echt naar 25/30% zou gaan betekent dat ook nieuwe kansen voor deze office pakketten.

  Wel moet ik toegeven dat iWorks nog verder moet groeien in functionaliteit. Niet zozeer in de Pages of keynotes, maar wel in numbers. Daarnaast moet er nog een leuke database functionaliteit aan worden toegevoegd.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Ze onthullen dat er geen ‘Mac’ voor ‘OS X’ staat. Dat was ongeveer het eerste dat me aan ze opviel. Apple heeft tot nu toe altijd naar het systeem gerefereerd als “Mac OS X”. :O

 • Profielfoto
  Bor

  Ze zijn wel erg mooi!

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  wat zullen ze na de keynotes doen met die banners
  ik zou er wel een willen hebben voor aan de muur
  ik moet toch opnieuw behangen:P

 • Profielfoto
  Timon

  Dat logo is inderdaad wel een vreemd uitgerekte iPhone… misschien is dit wel de tablet en ligt het er zo dik bovenop dat het niemand opvalt.

 • Profielfoto
  icreate

  PLEASE O PLEASE geef mij nieuwe cinema displays! Of ik kom zo zot dat ik gewoon de oude versie koop, ik wacht al veel te lang!

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Ik gok een twee uur durende deceptie. Ik ga niet rekenen op de nieuwe iPhone, wel hopen!

 • Profielfoto
  me.com

  Over dat OSX Leopard ipv Mac OS X Leopard:

  Denk niet dat Apple het voor andere fabrikanten OSX gaat uitbrengen, eerder omdat het puur past bij de banner van de iPhone die OSX iPhone heet.