Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 juni 2008
Leestijd: 2 minuten

Winnaar OMT iPhone poule bekend [update: nu met stats]


De iPhone is er en daarmee ook een uitslag op de OMT iPhone poule. Radio 1, het Financieel Dagblad, De Pers en diverse websites hebben aandacht besteed aan het initiatief, maar nog belangrijker: de OMT community deed massaal mee. Met 593 SMS aanmeldingen mag de poule een groot succes genoemd worden.

Nu de specificaties van de nieuwe iPhone bekend zijn kunnen we melden dat geen van de deelnemers alle 20 vragen goed heeft beantwoord. Toch was er iemand die dicht in de buurt kwam met 18* goed beantwoorde vragen. Slechts de prijs en de verkrijgbaarheid in Nederland werden door dit OMT lid niet goed geraden.

Hierbij feliciteren wij van harte: Daanieh, in het dagelijks leven beter bekend als Daan, uit Haarlem met het winnen van de OMT iPhone poule. Daan wint een iPhone 16 GB.

Omdat exacte prijzen voor de iPhone nog niet bekend zijn kan niet verklapt worden of er na Daan’s prijs genoeg in de pot zit voor een eventuele tweede en derde prijs. Dit zullen we op een later tijdstip bekend maken. Het overige prijzengeld gaat in de pot voor een volgende prijsvraag.

441 van de 593 deelnemers hebben alle twintig vragen beantwoord. Onderstaand staafdiagram geeft het aantal goede antwoorden per vraag aan.

Een aantal zaken valt op:

  • De opslagcapaciteit is door deelnemers massaal overschat;
  • de 2 megapixel camera zal veel OMTers tegenvallen;
  • zo ook het gebrek aan ondersteuning voor het opnemen van video;
  • maar wat bijna niemand had verwacht is dat de iPhone zoveel goedkoper zou worden. Hopelijk compenseert dit het leed als gevolg van de eerdere drie tegenvallers een beetje. Al hoewel…

* Bij de eerste telling kwam Daan op 17 goede antwoorden, maar bij nader inzien blijkt dat de iPhone wel degelijk 0,7 mm dikker is geworden, ondanks dat Steve in de keynote graag de dunnere randjes benadrukt. Dit is gecorrigeerd in de uitslag, waarmee Daan nog overtuigender heeft gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.