Wanneer komen service en internetproviders samen?

Door: Robert de Groot - 42 reacties

Het lijkt erop dat er tot nu toe nog geen internet provider is opgestaan die echt weet wat service is. Met de komst van Ziggo – ontstaan uit een fusie tussen @Home, Casema en Multikabel – is het er ook niet echt beter op geworden. Het was hopen dat de provider, die met een schone lei in de markt zou stappen, de zaakjes op orde had en vanuit de klant had leren denken. Helaas gaat ook deze hoop verloren, want bij Ziggo lijkt het alles behalve soepel te verlopen. 15000 Klachten binnen zes dagen is een record waar men bij Ziggo niet op had zitten wachten.

Hoe had deze enorme flop voorkomen kunnen worden? Waarom wekken providers van kabel en DSL internet altijd zoveel frustraties op? Aanmeldingen gaan moeilijk, het meeverhuizen van de lijn nog moeilijker en tenslotte is het verhuizen naar een concurrent is al helemaal van de zotte. Het is voor de consument niet echt te snappen dat zulke grote bedrijven hun zaakjes verre van op orde hebben. In onderstaand artikel proberen we de knelpunten kort samen te brengen.

Het probleem van de providers lijkt in drieën deelbaar. Allereerst lopen de interne bedrijfs en administratieve processen spaak. Een goed voorbeeld hiervan waren de problemen van UPC een aantal jaren geleden. Het bedrijf stuurde verkeerde facturen en sloot mensen af vanwege incorrecte betalingsachterstanden. Vaak is er sprake van miscommunicatie binnen de verschillende afdelingen van een bedrijf. Aangezien er bijvoorbeeld geen direct contact is tussen de mensen die de verbindingen verkopen en diegene die de verbindingen activeren/afsluiten lopen de zaakjes niet synchroon. Dit resulteert dus in de situatie dat je pas vier weken na verhuizing weer kunt internetten, of dat het wijzigen van provider gigantisch uit de hand loopt. Bijvoorbeeld je contract bij provider A loop af op 5 juli 2008 en je sluit een nieuw contract af bij provider B per 1 juli 2008. Hoe groot is de kans dat je vanaf 1 juli gewoon kunt internetten?

Een tweede probleem treft het feit dat de providers niet vanuit de klant denken, maar vanuit de techniek en het product. KPN staat nog steeds bekend om deze ouderwetse oriëntatie op de markt. Problemen zijn zelden schuld van KPN, maar meestal is de klant gewoon te ‘dom’. Een schitterend voorbeeld is de ellende van het “Internet + Bellen” product. Een gebrekkige handleiding en te technische informatie leidde ertoe dat de gemiddelde KPN-klant het spoor bijster raakte en dit leidde vervolgens tot een massale toestroom van klachten bij de Consumentenbond. Echter, niet alleen KPN treft hier blaam. Waarom geven de meeste bedrijven bijvoorbeeld geen Macintosh ondersteuning? Waarom zijn die modems niet geconfigureerd voordat ze naar de klant gaan, zodat alles ‘plug & play’ wordt? Een bedrijf dat vanuit het product denkt ziet dit als extra kosten. Een bedrijf dat vanuit de klant denkt ziet een tevreden klant en ziet extra vertrouwen en inkomsten.


In plaats van een update over de afhandeling van klachten kun je bij Ziggo.nl terecht voor het weer, de files en het nieuws. Als dat geen service is!
Ten derde zijn de ADSL-providers afhankelijk van het netwerk van KPN. Bij verhuizing van een klant dient de provider dus te wachten totdat KPN de lijn heeft overgeschakeld. Dit systeem is nog een overblijfsel uit het PTT Telecom-tijdperk, maar lijkt niet echt meer geschikt voor de huidige telefonie en internet markt. Het leidt wel tot vertraging in de afhandeling van een case en omslachtige communicatie van een provider die zich in een nest tussen klant en KPN bevindt.

Een allesomvattende oplossing is door de omvang van het probleem nog niet voorhanden. De afhankelijkheid van de netwerkmonopolist lijkt voorlopig onveranderbaar, maar als het gaat om service en ondersteuning lijken de oplossingen voor de hand te liggen. Maak een handleiding duidelijker, laat hem niet door een techneut schrijven en configureer modems voordat ze naar de klant vertrekken. De interne chaos bij de verschillende bedrijven is een heel ander probleem en het is moeilijk om hier van buitenaf iets zinnigs over te zeggen. Het lijkt er echter op dat een hoop taken niet in de goede volgorde lopen, er te lange wachttijden in het proces zitten en er overduidelijk gegevens vergeten of verdwenen raken. Ook als klant is dit goed te merken wanneer er geen actie volgt na een klacht. Je raakt als klant dan letterlijk verdwaald in de database van de provider.

Tot de tijd dat er nog geen “Apple” onder de providers opstaat die anderen laat zien hoe het écht moet, zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben. Echter, een keuze maken in deze ADSL-Hell is niet gemakkelijk en bedenk goed wie uw centen echt waard is.

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  RoBotje

  Tele 2 is niet veel beter. Vorige week nog geprobeerd bij een vriend van me een ADSL light pakketje te installeren. Halve dag bezig geweest. Doet het nog niet…

 • Profielfoto
  Nick Nack

  Dit maakt het weer duidelijk! Bedankt!

 • Profielfoto
  Alexander Online

  Het is voor een provider wel heel erg lastig om klanten te winnen door meer service te bieden. Particulieren Nederlanders kijken altijd naar de prijs. Wil je een serieuze nieuwe speler worden op de markt (denk aan Alice) dan moet je met een goede prijs komen. Kwaliteit in service valt niet op, omdat het van die kleine dingen zijn waar de meeste mensen niet naar kijken. Wanneer een grote provider roept dat de monteur gratis is dan gaan de meeste mensen al overstag. En tsja, als er wat punten zijn waarj e niet echt tevreden over bent, ga je dan overstappen? Is dat het waard?
  Ik denk dat het niet interessant is om je als bestaande of nieuwe provider op superservice te richten, omdat je de meeste klanten toch vooral met de prijs aanspreekt. Je moet dan echt een goede reputatie hebben (xs4all?) en die kun je niet even in een half jaar krijgen.
  Ziggo was ook wel te verwachten dat dat niet helemaal lekker zou gaan, het is echt een enorme operatie om dat samen te voegen.

 • Profielfoto
  heartburn

  Ik heb toch het gevoel met XS4all een provider te hebben die dicht in de buurt van de “Apple” onder de providers komt. Al meer dan 10 jaar een werkelijk uitstekende service gehad en de reactie op de recente internet storing maakt dat voor mij ook ruimschoots in orde. Alleen beheren ze natuurlijk geen kabelnet.

 • Profielfoto
  h.d.vancorbach

  Telfort heeft in de installatiehandleiding in ieder geval wel een hoofdstuk voor Apple computers geplaatst. En ik had ze zaterdag binnen 10 minuten aan de lijn.

 • Profielfoto
  DutchClick

  Leuke analyse, Robert. Omdat ik jaren (als redacteur) op een afstandje heb mogen kijken naar dit gebeuren is het heel herkenbaar. Maar vooral leuk dat het wat mensen achtergrond geeft bij het overstappen en de te verwachten problemen, vooral met die ‘local loop’ (stukje KPN-centrale tot huis). Het gaat vaak bij die overdracht fout en iedere provider en KPN wijst naar elkaar.
  @Alexander Als jarenlange klant van XS4ALL kan ik (ook uit mijn directe omgeving) zeggen dat hun goede reputatie begint af te nemen.
  Ik ga (vanwege de middeleeuwse prijzen< -> snelheden) binnenkort overstappen en vrees met grote vrezen.
  [edit: @heartburn Apple ondersteuning bij XS4ALL is inderdaad altijd bovengemiddeld geweest]

 • Profielfoto
  Maced.2

  By By Ziggo :angry:

  welkom XMS :D :D :D :D :D :D

 • Profielfoto
  Sjkv

  Insteek van Ziggo was wel erg leuk maar de realiteit maakt het toch erg duidelijk waar ze daadwerkelijk staan. Uit mijn ervaring met de KPN heeft de technische kant nog te veel beperkingen vanuit legacy achtergrond en fusies wat alles aanzienlijk vertraagd (ookal heb ik goede hoop met het nieuwe all-ip netwerk wat de monteurs overbodig maakt) daarbij heb je de communicatie die door de 15 verschillende helpdesk afdelingen gegeven word die stuk voor stuk een hoog verloop hebben waardoor weinig op niveau om juist te kunnen informeren.

 • Profielfoto
  iJohan

  Telfort heeft inderdaad mac support, ik heb er zelf gewerkt:) Voorheen als Tiscali, 12Move, Studenten.net, World Online en nog kleine resellers zoals feyenoord, FNV en consunet. Allemaal mac support. Ze hebben er ook een aantal Apples staan op de afdeling.

  Overigens is Telfort nu een volle dochteronderneming van KPN! En nog gezeur over de lijn tussen colo en eindgebruiker. Daar is er al een stap gedaan om Imtech in te huren voor het trekken van die zogenaamde kruisdraaden!

 • Profielfoto
  Sapje

  Vreemd artikel. Ik heb zelf jaren bij verschillende ISP’s gewerkt. Vanuit het oogpunt van een klant klopt het opzich wel, maar de achterkant ligt vaak nog echt wat ingewikkelder.

  Uit mijn ervaring lijkt een ISP runnen iets als dweilen met de kraan open. Ik heb wel antwoord op de vraag ‘waarom geen service?’. Antwoord: elke isp is nu gericht op zo goedkoop mogelijk leveren. De apparatuur is gewoon ooit een keer ingekocht en wordt gewoon tot op het bot uitgemolken.

  Dat is dan ook de legitieme reden, om iets niet te leveren. Heb ik zelf bij Telfort meegemaakt. Vreemde is ook dat ik bij Orange altijd goede ervaringen heb, aangezien deze partij is overgenomen en weer wordt veranderd.

  Velen vinden XS4ALL de meest geschikte, al heb ik zelf ervaren dat ook zij steken laten vallen als het er echt op aan komt. De ‘Apple’ onder de ISP’s is er niet en zullen we in mijn optiek ook niet meer krijgen. Er zijn te weinig, die dat er nog voor over hebben.

  Ik zie liever gewoon een basic provider. Lever een lijn en klaar. Geen mail en andere troep, gebruik ik toch niet. Zo’n provider wil ik graag zien.

 • Profielfoto
  iJohan

  Die bestaat toch Sapje, ADSL direct van KPN;)

 • Profielfoto
  leovst

  En het zelfde kan gezegd worden over de Belgische Providers.

 • Profielfoto
  oz

  Inderdaad Xs4all’s helpdesk is ook steeds slechter bereikbaarder, en relatief duurder abonnement. toch vreemd dat er geen alternatief bij storingen door providers worden aangeboden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Er is in 98% van de gevallen niet te ontkomen aan de koppeling aan KPN.
  Daar ligt het eerste probleem. Iedereen is uiterst tevreden over zijn of haar provider totdat er echt stront aan de knikker is en de provider moet gaan samenwerken met dinosaurus KPN.

  Zowel de provider als de KPN zijn hier niet happig op en rotzooien net zo lang langs elkaar heen totdat de klant zich voor de trein werpt. Ondertussen elkaar de zwarte piet toespelend.

  Ik ben jaren tevreden Tiscali klant geweest. Totdat Tiscali naar Telfort overging en er (zal best toeval zijn geweest) opeens totaal geen signaal meer was op mijn ADSL lijn. Na vijf weken gezeik (nee, daar kon niemand wat aan doen natuurlijk) ben ik overgestapt naar Orange. Waar de ellende alleen maar groter werd. Orange raakte mijn telefoonnummer kwijt, de computer kon nieuwe aanmeldingen niet verwerken, de aanmelding was vervolgens kwijt, de ombudsman kwam er aan te pas, etc.

  Een maandje of drie later had ik weer Internet en telefoon. Vele tientallen euro’s aan belkosten kwijt en zevenhonderd grijze haren er bij.

  Het is een grote bende in het telecom-wereldje. Als het goed gaat is het fijn.
  Als er wat mis gaat, laten de meeste providers je vallen als een baksteen.
  De prijs van het abonnement heeft daar helaas meestal niets mee te maken.

 • Profielfoto
  fin

  Als wij bellen over een storing van het internet dan melden ze dat ze binnen 24 uur een monteur langs sturen… naar Terschelling.:) Dat komt er dus niet van.

 • Profielfoto
  thesimpletruth

  Nou.. bij mij gaat het toch wat anders.. Wij hebben op de zaak en door goede ervaringen daarmee nu thuis ook IS Interned Services.. Ik kan niet anders zeggen dan perfecte service.. en ja, de prijs is hoger dan menig ander, maar dat is het mij meer dan waard.. 1 belletje en ze gaan aan de gang.. Dus in mijn optiek is er dus wel een ‘Apple’ onder de providers..

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Verschikkelijk! Ik verhuis naar het buitenland, mijn oom neemt mijn internet over, na 3 1/2 maand heeft hij eindelijk internet, belachelijk! Via Orange.

 • Profielfoto
  vulles

  Ben jaren klant geweest van Multikable, 1 van de fusiepartijen van Ziggo. Dit naar volle tevredenheid. Aansluiten,verhuizen, helpdesk, te woord staan alles was goed. Balen dus dat het nu waarschijnlijk vervalt in een k*tclub. :(

 • Profielfoto
  jakeh

  Probleem is vaak hoe meer afdelingen / bedrijven er bij betrokken zijn hoe erger het wordt. Neem veel glasvezelaanbieders, die hebben een front end verkoper (Alice, Pilmo, etc), een backbone leverancier (BBned) en natuurlijk de gemeente (Glasvezelnet Amsterdam). Ten vierde zijn er nog monteurs (Imtech) en kabelleggers (Draka). Gezamenlijk maken ze er dan een grote puinhoop van als er wat moet gebeuren door administratieve warboel.

 • Profielfoto
  Edwin377

  Leuk zo’n langer stuk over zo’n serieus onderwerp. Dat geeft OneMoreThing wat meer niveau. Alleen jammer van de taalfouten (‘lijdt wel tot vertraging’)

  De niet-klantgerichte houding van KPN is herkenbaar. Toen mijn schoonvader niet kon iChatten met zijn internet plus bellen kreeg hij te horen dat ze de apparatuur installeren maar niet over de hardware en software gaan die je er achter hangt. Apple ondersteunen wij niet meneer! En dat terwijl hun modem (Experiabox) nou juist een essentiële poort voor iChat inpikt zodat het niet kán werken. Succes dan met deze groeimarkt!

  Zelf ga ik begin volgend jaar over op glasvezel. Aangelegd in opdracht van een stichting van wijkbewoners. Dan heb je gelijk een hele belangengroep om providers tot service aan te zetten want wij bepalen wie er op ‘ons’ netwerk mag leveren.

 • Profielfoto
  NeefjeLepiDop

  @Sapje e.a.
  Ik ben, op verschillende manieren, al meer can 10 jaar klant bij XS4All en daarnaast prive ook al een paar keer bij een andere provider klant geweest. En als ik moet vergelijken mis XS4All toch zeker wel de Apple onder de Providers. Altijd voorop lopen met ontwikkelingen, durf tonen waar het gaat om service, ontwikkelingen en altijd eerlijk. Kijk maar bij de uitleg van diverse diensen, regelmatig kun je lezen dat als je dit wilt, dat product hier niet geschikt voor is. Dat lees ik bij geen andere provider. Die eerlijkheid, de zeer stabiele (afgezien van vorige maand) verbinding en de zeer apple-minded service maakt dat het het Appeltje onder de providers is. Enne…. Apple is (oeps, ik durf het bijna niet te zeggen hier..) ook niet altijd feilloos.

 • Profielfoto
  janhh

  Wie is het al gelukt om op een mac het online live tv kanaal op http://www.ziggo.nl aan de praat te krijgen??

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  Zit bij HetNet. Kreeg daarbij een plug&play modem cadeau dat tot op de dag van vandaag prima volstaat en goed samenwerkt met mijn Airport. Ik kan nu maandelijks opzeggen. Weet niet of dat goed werkt, maar het lijkt tot zover wel aardig. In elk geval een verademing na mijn Wanadoo-abonnement hiervoor waarbij alle missers van toepassing waren.

 • Profielfoto
  Stro

  Ik ben net overgestapt van Planet Internet (InternetPlusBellen) naar Ziggo (Alles in 1 Extra).

  Het is een verademing; Vanuit Planet zijde is de ondersteuning voor de overstap een drama geweest, terwijl vanuit Ziggo (@Home) zijde alle afspraken keurig zijn nagekomen. Misschien ben ik dan een van de weinigen waarbij alles vlekkeloos is verlopen…

  Ik heb zo’n idee dat mensen vaak te snel en ongeduldig in een klaagmodus schieten. Tja, als het niet bevalt dan is opzeggen en op zoek naar een beter alternatief de enige optie. Laat de voorwaarden om op te zeggen bij Ziggo nu juist optimaal zijn op dit moment!

  Overigens een beetje jammer dat de openlijke “spijtbetuiging” op de homepage van Ziggo niet is meegenomen in het screenshot gebruikt bij dit artikel. Ook is de verlaging van de kosten voor het bellen met de helpdesk bijvoorbeeld nergens meegenomen.

  Verder hou ik de ontwikkelingen op het gebied van open glasvezelnetwerken in de gaten, dit zou me indien beschikbaar direct tot overstappen aansporen!

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Ik ga nu van KPN Internet en Bellen naar Ziggo (ik dacht Multikabel maar dat werd dus anders!) Ik zal iedereen op de hoogte houden van mijn ervaringen. Ik heb namelijk nu nog geen ervaring.

  Er is mij verteld door Ziggo dat mijn nummer bij KPN al is overgenomen door Ziggo en dat internet al actief is op mijn adres. Het is nu dus en kwestie van modem er tussen en activeren. Bij activatie gaat de teller lopen (rekeningen) en ik wacht dus even tot mijn KPN abbo echt is afgelopen i.v.m. dubbelel rekeningen. Update’s soon! Wellicht een Ziggo draadje openen in het forum?

 • Profielfoto
  Neptunus

  2500 in twee dagen, 15000 in een week.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik lees hier verschillende positieve meldingen over XS4ALL, maar ook daar gaat het niet altijd foutloos hoor. Wij ontvingen ineens één maandfactuur tussendoor niet, maar ook de 3 herinneringen en 1 waarschuwingsmail die erop volgde niet (verkeerd relatienummer aan de factuur gekoppeld?). Dus ineens zaten we op het bedrijf zonder internet! Toevallig had XS4ALL ook net een storing in hun telefooncentrale. dus konden we na 3 dagen pas gaan bellen. Toen heb ik dus letterlijk 1 uur en 45 minuten in de wachtstand gezeten en daarna bleek doodleuk dat er “incasso-blokkade” was door het facturen-misverstand. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben op kantoor dus een week zonder internet gezeten en dan merk je pas hoe vaak je internet nodig hebt…

 • Profielfoto
  Nemco

  Leuk stukje… In de jaren heb ik verschillende providers gehad, en allemaal waren ze even slecht in hun service. De enigste waar ik tot nu toe echt tevreden over ben is Planet Internet; meteen een week na aanmelding had ik al ADSL bij hun, en altijd op snelheid. Op het moment heb ik zelf problemen met UPC… Trage verbinding, slechte service… Als je eens belt om te zeggen dat hun netwerk kut is, ligt het natuurlijk aan je eigen apparatuur… Yeah right

 • Profielfoto
  stevenxs

  Ik heb goede ervaringen met XS4all. Op de factuur site zag ik dat een rekening nog niet betaald was. Ik stuur ze een mail en krijg er promt een terug dat de factuur al betaald was. De informatie op de site was nog niet geupdate.
  Na de KPN storing krijg ik netjes een brief met verontschuldigingen en de keuze uit verschillende tegoedbonnen, terwijl zij niets aan de landelijke KPN storing kunnen doen.

  Nog een voorbeeld. XS4all heeft onlangs de snelheden voor internet verhoogd tegen hetzelfde tarief. Omdat een verhoging van snelheid bij mij niet mogelijk was (te ver van de KPN centrale) krijg ik een korting van 10 euro op mijn nota, maandelijks.

  Service service service!!!

 • Profielfoto
  d.denkers

  Ik mag zeggen dat mijn ervaringen met Telfort ook prima zijn. Ben recentelijk naar Telfort overgestapt en heb prima ervaringen als het gaat om Mac ondersteuning. Een helpdesk waar je doorverbonden wordt met collega’s die ervaring hebben met een mac en het zelf thuis ook gebruiken. Ronduit een verademing!

 • Profielfoto
  Almost Daily

  Ik ben na aantal slechte ervaringen bij diverse providers overgestapt op XS4ALL met argument dat tegen een hogere prijs de kwaliteit van diensten en service hoger is. Maar die veronderstelling is afgelopen maand volledig overboord gegaan.

  Na de grote KPN storing, die samenviel met snelheidsverhoging heb ik alleen maar problemen met m’n verbinding (down down down)… De helpdesk van XS4ALL is sindsdien volledig onbereikbaar (ik kreeg allemaal UPC flashbacks). Als goedmakertje mag ik nu bij XS4ALL een kadootje uitkiezen… maar ik wil geen kadootjes, ik wil een goede, betrouwbare verbinding. Daar betaal ik genoeg voor. De goodwill die XS4ALL had is bij mij helaas verdampt… jammer, want het is lang goed gegaan.

  Maar naast de uber-slechte service van internetproviders zijn er in Nederland toch bijna geen instanties waar alles gewoon in 1 keer goed gaat? Men is er ondertussen aan gewend dat je zelf overal meervoudig achteraan moet, helpdesken onbereikbaar zijn, of je uren in de wacht wordt gezet, of wordt afgescheept met nutteloze antwoorden. Of het nou UWV, Belastingdienst, Telecom, Banken, Energieboeren, etc. zijn.

  Nederland is naar mijn idee koploper in dit soort bureacratische infantiliteit. Er wordt al snel geroepen dat je klaagt als je hierover begint, maar als afnemer van diensten mag en moet je verwachten dat het product dat je afneemt gewoon goed is en de bijbehorende service ook.

 • Profielfoto
  fuen

  Wij hebben mooi gewoo hetnet, al jaren, en geen enkel probleem gehad, ooit. Een keer een dag dat het internet om de haverklap uitviel, maar dat was ’t dan ook.

  XS4ALL schijnt ook top te zijn.

 • Profielfoto
  christiaan1985

  10 jaar ervaring met xs4all en niets dan lof

 • Profielfoto
  Regex

  Hoe kan je verwachten dat alles in een keer soepel gaat binnen ziggo?
  Het samenvoegen van bedrijven gaat niet zonder slag of stoot.
  Dus “Het was hopen dat de provider, die met een schone lei in de markt zou stappen” gaat niet helemaal op

 • Profielfoto
  stevenxs

  Het omzetten van .Mac naar Mobile Me is ook een mega operatie.
  het behoud van .Mac adressen en aliassen en toevoegen van me.com adressen op hetzelfde account. Klanten met een domeinnaam voor hun website die gelinkt is via .Mac hoeven niets te wijzigen. verhogen van serverruimte van 10 naar 20 GB etc. etc.

  Wedden dat dat wel goed gaat!!!

 • Profielfoto
  gertvandam

  Hier gaat een beerput open zeg, NEUZEN DICHT!

  KPN-Planet-ADSL, een geweldige combinatie voor onbenulligheid van hun kant en slapeloze nachten van de mijne…..
  Het woord Apple kunnen ze niet eens spellen, wat een debielen op die callcentra!

 • Profielfoto
  TheGhostOfWhatever

  ja wij (belgen) hebben met twaalf gig per maand anders ook niet te klagen

 • Profielfoto
  joffrie

  Overal, zowel in Nederland en België is het vaak dezelfde “zever”, die grote bedrijven lopen altijd een jaar achter op de huidige technologie en wensen van de klanten/gebruikers.

  @ TheGhostOfWhatever: Wij hebben thuis maandelijks 35 gig datalimiet, en op het einde de maand schiet er niet echt zo veel gig meer over hoor.

 • Profielfoto
  snipper

  XS4ALL is de betrouwbaarste en helpt ook Mac gebruikende klanten, maar is ook de duurste. Zelfs met de verhoogde snelheden heb je voor 40 euro per maand de langzaamste (A)DSL internetverbinding van Nederland.

  Dat vind ik veel als je bedenkt dat je voor 75 euro bij UPC een 3x zo snelle verbinding hebt + onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland + digitale radio en televisie met een uitgebreid zenderpakket. (Inderdaad is de service van UPC triest)

 • Profielfoto
  wimbers

  ik ben van planet overgestapt op xenosite, prima 10Mbit verbinding met niewsgroepen voor een net bedrag, heeft er in een jaar nog geen seconde uit gelegen, de activering was er een volgens het boekje.
  de prijs zou nog omlaag kunnen, maar de betrouwbaarheid dan waarschijnlijk ook.
  ik vindt het prima zo, ook apple wordt door de helpdesk ondersteunt. reacties op mail zijn bijna instant..
  thumbs up voor xenosite.:)

 • Profielfoto
  paulepping

  problemen met Apple Mail en Ziggo
  Krijg melding dat Ziggo mijn uitgaande mail niet toestaat mails te verzenden. Begon plotseling vanochtend. Wanneer ik Entourage gebruik, geen probleem met dezelfde smtp.ziggo.nl Ziggo gebeld, geen oplossing. Discussies op de site bekeken: SLL met wachtwoord zou de oplossing zijn…. je raadt het al… NO. Wie o wie weet een oplossing. Ben nu maar weer even over op Entourage….