Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 juni 2008

Wall•E heeft een hart van Apple

Het is vakantie in Nederland, het is vakantie op de OMT redactie. De redacteuren duiken de caravan of het vliegtuig in om nog snel een streepje zon te pakken en op tijd weer terug te zijn voor de lancering van de iPhone op 11 juli. Zo resideer ik op dit moment in LA alwaar vrijdag de film Wall•E in premiere ging, ruim een maand voor het Nederlandse en Belgische publiek de nieuwste Pixar creatie mag aanschouwen.

Wat blijkt? Niet alleen is Wall•E een dijk van een film (Gizmodo noemt het de beste Sci-Fi film in jaren, verkleed als een tekenfilm) maar de ‘hoofdpersoon’, het robotje Wall•E blijkt een hart van Apple te hebben.

Wall•E is een zogenaamde opruimrobot. Terwijl de mensheid de aarde heeft ontvlucht, een enorme berg afval achterlatend blijft deze protagonist alleen achter om die rotzooi op te ruimen. Als Wall•E zijn afvalopruimsysteem opstart is de overbekende Apple gong te horen. Daar houdt Wall•E’s verwantschap met Apple niet op. Zo spaart het melancholische robotje graag dingen uit het verleden zoals een rubiks kubus of… een iPod. Als Wall•E verliefd wordt, is dat op een robot die mede-ontworpen is door Apple’s Jonathan Ive. Op zich is deze verwantschap met Apple niet verrassend aangezien Steve Jobs jarenlang directeur van Pixar was tot hij het verkocht aan Disney waar Steve nu grootaandeelhouder is.

Ook los van de Apple verwijzingen is Wall•E een geweldige film. Vanaf 30 juli te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Reageer op artikel:
Wall•E heeft een hart van Apple
Sluiten