Telfort-gebruikers opgelet!

Door: Lucas Raggers - 50 reacties

Zit jij tot in 2009 vast aan een Telfort abonnement terwijl je zo graag de iPhone had gewild? Geen probleem. Dankzij wijzigingen in de voorwaarden van Telfort is het mogelijk om voortijdig je abonnement op te zeggen.

In het kader van ‘verbetering van de dienstverlening‘ wordt het klantenservicenummer per 14 juli 2008 gewijzigd in een 0900-nummer. Hiervoor wordt 30 cent per minuut gerekend. Omdat hierdoor de voorwaarden moeten worden aangepast, biedt Telfort een ontsnappingsmogelijkheid voor iPhone-liefhebbers:

[textquote]Indien u een abonnement heeft voor mobiele telefonie en deze tariefswijziging niet accepteert, kunt u uw overeenkomst met Telfort schriftelijk beëindigen met ingang van de datum waarop deze wijziging ingaat, te weten 14 juli 2008. De schriftelijke opzegging dient vóór 14 juli 2008 door Telfort te zijn ontvangen.[/textquote]
Wil je je nummer behouden?
OMT’er iJunk weet raad: “Wat ik met Telfort heb afgesproken is dat mijn abonnement wordt omgezet naar een Pre Paid nummer. Je behoudt je nummer gewoon. Als je Pre Paid eenmaal hebt, vraag je een abonnement aan bij T-Mobile met nummerbehoud (nummerportering). Dan wordt binnen 2 weken je nummer naar het T-Mobile netwerk overgezet! Je mag telefonisch opzeggen! LET OP! Stuur ook een schriftelijk opzegging om er zeker van te zijn dat het gebeurd!”

Reacties

50 reacties
 • Profielfoto
  gewoon biel.

  Kan iemand mij vertellen of Orange-klanten ook ontrouw mogen zijn? Orange zelf doet vaag en T-mobile zegt dat er feitelijk nog twee companies bestaan.

 • Profielfoto
  milann

  En nu KPN nog

 • Profielfoto
  barto7

  Ideaal: in Oktober voor 200 euro + Telfort Abo een iPhone aangeschaft bij gsmtrack en nu al weer ontbinden ipv in oktober 2009.
  Dan heeft die iPhone me 425 euro gekost…

 • Profielfoto
  janze

  Prima!! Beter komt T-Mobile nog ff snel met de info over de abo-prijzen…

 • Profielfoto
  worldofrick

  Ik kreeg pas een mail van T-Mobile over de iPhone:

  De iPhone zal verkrijgbaar zijn met 3 verschillende abonnementen. U kunt ermee bellen, internetten en sms-en. Het voordeligste abonnement begint
  bij € 29,95 per maand.

  Dusja… houd maar rekening met de prijzen zoals in Duitsland!

 • Profielfoto
  eddyfever

  Alleen wat ik nu heb bij telfort betaal ik 17 euro p/m, dat is inclusief internetten en 300 min en 90 sms’jes.

  Bij T-mobile gaat me dat naar schatting 70 euro per maand kosten, ik denk dat ik dan toch maar even met de eerste iPhone een tijdje ga doen, en dan volgend jaar wel de 3G versie.

 • Profielfoto
  FlorisW

  Dit ga ik zeker doen!!!

 • Profielfoto
  breun

  Maar kun je wel weer meteen een ander abonnement nemen nadat je je huidige abonnement hebt opgezegd? Ik meen me te herinneren dat ik wel iets heb gelezen van dat je de afgelopen X maanden geen klant mag zijn geweest om iets af te sluiten (misschien bij acties ofzo?).

 • Profielfoto
  breun

  En je opgespaarde belminuten ben je dan ook kwijt, denk ik?

 • Profielfoto
  garenor

  Was het bij orange ook maar zo!

 • Profielfoto
  Stutger

  @ gewoon Biel:
  Tegen mij zeiden ze bij de klantenservice dat ik “gewoon maar eventjes af moest wachten”.
  Ze lieten doorschemeren dat Orange klanten binnenkort een belletje krijgen van T-Mobile en dat je dan kan kiezen of je over gaat naar T-Mobile of … een andere optie.
  Orange houdt namelijk gewoon op met bestaan.

  Nogmaals; dit alles volgens de klantenservice van Orange.

 • Profielfoto
  ATT

  @eddy: Toch nog steeds slim om op te zeggen. Vervolgens sluit je een simonly abbo af en heb je meer voor je geld.
  Zo heb jij bij studentmobiel icm t-mobile 300 minuten en 100 sms’jes voor 11,- euro. Scheelt toch weer 96 euro op jaarbasis ;)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  I’m in.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Zit nu nog tot juni 2009 aan mijn contract met Orange.
  Ik heb een brief laten schrijven in echte rechttaal dat ik mijn abonnement wil opzeggen omdat het bereik gewoon enorm slecht is binnen huis (is ook echt zo) en dat ze tot 30 juni 2008 de tijd hebben om verbetering aan te brengen. Doen ze dat niet dan wil ik dat het contract kosteloos wordt ontbonden.

  Maak ik een kans denken jullie?

 • Profielfoto
  Martijn Snels
 • Profielfoto
  gdegodver

  Toen ik gisteren de Vodafone-klantenservice belde om te vragen hoe ik onder mijn abonnement -dat tot november loopt- uit kan komen ivm het uitkomen van de iPhone bij T-Mobile, liet ze doorschemeren dat Apple in vergaande onderhandeling is met Vodafone over de iPhone, en dat ze daar half juli uitsluitsel over hebben…

  Maar of ik dat geloof?

 • Profielfoto
  t.leffers

  @Martijn Snels:
  Telfort heeft iedere abonnee waar de regeling op van toepassing is, een sms gestuurd met deze informatie. De bron is in dit geval dus Telfort en niet Phoneclub.
  En mocht er een indirecte bronvermelding nodig zijn, dan lijkt me een link naar het betreffende topic dat hier in het forum is geopend iets logischer.

 • Profielfoto
  Lustigson

  Gaaf. Dit komt als een geschenk uit de hemel. Ik heb nog een abonnement tot november of december, en daar kan ik nu mooi vanaf. Overigens ben ik dan wel benieuwd hoe het zit met je nummer meenemen.

 • Profielfoto
  Joid

  Er staat heel veel informatie over Orange -> T-Mobile gewoon op de website van Orange (http://mobiel.orange.nl/overstappen/abonnement/)

 • Profielfoto
  Vodka
 • Profielfoto
  Bernard Desire

  Als Mobistar ook zulks gaat doen, is dit goed nieuws voor de Belgen met een abonnement!

 • Profielfoto
  jreijner

  Heel erg bedankt voor deze informatie, ik stond namelijk op het punt om mijn contract af te kopen voor bijna €300,-, met deze informatie kan ik hoe dan ook de 16 GB iPhone kopen omdat ik mijn oude iPhone al verkocht heb voor €300,-

  Bedankt voor de tip!

 • Profielfoto
  CMD-Z

  klinkt goed, maar zou je dan je nummer wel kunnen behouden?

 • Profielfoto
  iJohan

  WHOEEEEEEIiiiiii

  Ik had al gezeik met ze. Heb het net telefonische opgezegd en laat het omzetten in PrePaid en later laat ik mijn nummer porteren ( gelijk antwoord op CMD-Z )

 • Profielfoto
  cogito

  Geweldig, bedankt voor de tip Lucas!

 • Profielfoto
  Statenweg

  :D Dit komt inderdaad goed uit voor Telfortklanten die naar de iPhone willen overstappen.

 • Profielfoto
  PLAGU3LORD

  @ Junior: Je bent zo goed als kansloos. Telecombedrijven dekken zich namelijk in op dat soort zaken. Hieronder vind je een stuk uit de algemene voorwaarden van Orange.

  Orange spant zich in om het Netwerk zodanig in te richten dat de Diensten zo min mogelijk door beperkingen en storingen worden beïnvloed. De kwaliteit en de beschikbaarheid van het Netwerk worden soms beïnvloed door factoren waarop Orange geen invloed kan uitoefenen, zoals atmosferische storingen, lokale fysieke obstakels (gebouwen, liften, tunnels) en/of gebreken in netwerken waarmee het Netwerk is verbonden. Storingen kunnen eveneens veroorzaakt worden door werkzaamheden, met name onderhoud, herinrichting of uitbreiding van het Netwerk. De kwaliteit van de verbinding kan hierdoor niet gegarandeerd worden.

 • Profielfoto
  santi

  Wat ik me nu de hele tijd al afvraag, maar waar ik nog nergens antwoord op heb kunnen krijgen is: hoeveel resolutie heeft de ingebouwde camera nu eigenlijk?

 • Profielfoto
  iJohan

  @ Santi; 2.0 mega pixel, was ook in de vodcast #127 zie ook http://www.apple.com/iphone of http://www.t-mobile.nl/iphone

  ************************ VOOR MENSEN DIE WILLEN OPZEGGEN EN NUMMER BEHOUDEN *********

  Wat ik met hun het afgesproken is dat; mijn abonnement wordt omgezet naar een Pre Paid nummer. Je behoudt je nummer gewoon. Als je dus Pre Paid hebt; vraag je abonnement aan bij T-Mobile en dat vraag je gelijk nummerbehoud aan (nummer portering) aan. Dan wordt het binnen 2 welen geregeld dat je nummer naar het T-Mobile netwerk gaat!

  ************************ VOOR MENSEN DIE WILLEN OPZEGGEN EN NUMMER BEHOUDEN *********

 • Profielfoto
  Ce

  Toch wel grappig (maar ook wel een beetje begrijpelijk) om die posts van mensen te lezen al na een paar maanden van hun lopende abonnement afwillen…om straks met droge ogen een contract voor TWEE JAAR af te sluiten. Ik moet er niet aan denken als er over een paar maanden een nog mooiere en betere smartphone dan de iPhone uitkomt;) …want die komt echt wel! en dan is twee jaar lang, heeeeeeeel lang.

 • Profielfoto
  pietervanharen

  @ijunk:

  dus als ik het goed begrijp zet telfort mijn abbonnement om in prepaid op het moment dat ik mijn abbonnement stopzet en kan ik eventueel later bij tmobile een nieuw abbonnement afsluiten met dat nummer? Dat zou erg handig zijn aangezien ik in juli op vakantie ben…

 • Profielfoto
  CMD-Z

  zo begrijp ik het ook. maar voor mensen met een 1 jarig contract bij telfort, betekent dat dat ze hun telefoon (die ze er dan bij hebben gekregen) wel erg goedkoop krijgen daar ze geen abbonementskosten meer betalen!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Thnx PLAGU3LORD voor opzoeken. Duidelijker kan het niet. Hier maak je geen schijn van kans mee idd.
  Dan wacht ik maar tot de volgende generatie iPhone’s

  Dan is mijn huidige iPhone waarschijnlijk ook wel afgedankt.

 • Profielfoto
  iJohan

  @pieter; Correct pieter, ik doe precies het zelfde;)

  ********** OPZEG VOORBEELD **********
  http://yxdesign.nl/index.php/opzeggen-telfort
  ********** OPZEG VOORBEELD **********

 • Profielfoto
  Cenobyte

  IEMAND HEEFT MIJN GEBEDEN VERHOORD! :D

  Hoe toevallig. Ik had net een half jaar een Telford abonnement (uitgerekend om daarmee de eerste iPhone te kopen) en kan hier nu onderuit. Geweldig! :p

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik snap dat krampachtige nummerbehoud niet zo goed. Het ruimt altijd lekker op, alle onzin ben je kwijt. Ze weten je heus wel te vinden als het moet. Lekker, weer s een nieuw nummer!

 • Profielfoto
  sypie

  Als T-Mobile mij belt kunnen ze de volgende deal maken: sim only abonnement met de iPhone en dan mogen ze mijn opgespaarde beltegoed van zo’n 200 euro afpakken… Anders zorgen ze er maar voor dat ik dat geld weer terugkrijg.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ik ben erg benieuwd naar het verhaal waar stutger het over heeft…Ik zit zelf officieel nog tot november 2009 ofzo aan orange vast, maar ik heb wel een iphone (zo’n oude :P) . Als ze mijn orange abonnement naar een t-mobile om zetten, vind ik het best, maar wil ik wel zonder jailbreaken en dat soort ongein met mn iphone kunnen bellen. Dat lijkt me toch wel het minste wat ze moeten kunnen regelen…niet?

 • Profielfoto
  santi

  Thanks, je doet je naam eer aan;-)

 • Profielfoto
  wimjan

  Weet iemand ook of je dan ook je toestel moet inleveren ?

 • Profielfoto
  sanders1515

  VODAFONE moet ook!

 • Profielfoto
  prullenbak

  “Thanks, je doet je naam eer aan;)”

  eh…ging dat over mij? Ik snap hem niet, maar niks te danken joh!:P

 • Profielfoto
  Justus

  Geweldig :)

 • Profielfoto
  Veritas

  @Junior : in rechttaal, maakt vast indruk. ???

 • Profielfoto
  Gurney

  Ik wil overstappen van Vodafone naar T-Mobile, dus net even met beide telco’s gebeld. Schijnt dat ik “contractvrij” ben sinds mei, maar wel 3 maanden opzegtermijn heb (vrij noemen ze dat), dus dat gaat me in ieder geval 3 maanden dubbele abonnementskosten opleveren:(

  M’n Vodafone abo wordt een prepaid zoals al eerder genoemd, zodat ik na die 3 maanden m’n eigen nummer weer kan koppelen met m’n nieuwe T-mobile sim/abo (dus ik zal ook ff tijdelijk een ander nummer krijgen). De telefonist van T-mobile waarschuwde wel alvast dat hij niet zeker wist of er wel genoeg iPhones zouden zijn op 11 juli, aangezien ze de laatste weken nogal veel vragen mbt de iPhone hadden gekregen ???

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Gurney: die waarschuwing kreeg ik ook al… Straks moet ik nog een maand of wat met een prepaid kaartje rond gaan lopen :p

 • Profielfoto
  gerror

  Ik kreeg van Telfort te horen dat indien je nog binnen de 6 maanden van je contract zit, er een kans is dat je je telefoon moet inleveren.

 • Profielfoto
  iJohan

  @gijsraggers; ik behoud me nummer graag omdat het een geweldig nummer is;)

 • Profielfoto
  MacMartino

  Waarom eerst na prepaid overschakelen? Je kunt toch ook met nummerbehoud naar een andere provider overstappen?
  @ Telfort:
  Pas de wensdatum van de aanvraag nummerbehoud aan naar de opzegdatum van uw abonnement. Vanaf deze datum is uw abonnement contractvrij en heeft u de mogelijkheid om uw nummer meenemen naar een andere provider.

  Dus. Lekker Nederlands ook: ‘om uw nummer meenemen’