Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 juni 2008

Sportief antwoord Microsoft op recordpoging Firefox

Na wat opstartproblemen is Firefox hard op weg om zijn recordpoging voor meeste downloads in 24 uur te halen met het nieuwe Firefox 3. Deze webbrowser biedt een open source en multi-platforum alternatief op Microsoft’s Internet Explorer dat tot nu toe nog heer en meester is in de webbrowseroorlog.

Toch is juist het team achter Internet Explorer zo aardig geweest om de mensen van Firefox te feliciteren met hun nieuwe browser door een grote taart te laten bezorgen, uiteraard voorzien van een oversized IE logo. Een sportief plagerijtje uit Redmond.

Overigens loopt de recordpoging van Firefox als een trein. In de FAQ op een speciaal aangemaakte website valt te lezen dat men hoopt op 5 miljoen downloads. Bij het schrijven van dit artikel staat de teller al op 6,6 miljoen. Het zal pas over een week duidelijk zijn of de recordpoging voor meeste downloads in 24 uur gehaald is. Een commissie van het Guinness Book of World Records zal eerst nader onderzoek moeten doen voor Firefox met de eer kan strijken.


hoeveelheid downloads Firefox 3 per land sinds dinsdag 17 juni 2008, 20u.16

Wij Nederlanders doen dapper mee met zo’n 112.000 downloads. Onze zuiderburen blijven echter wat achter met een kleine 45.000 downloads tot nu toe. Hierbij daarom nog eens de oproep aan de Belgische OMT’ers: offer 18 MB van je datalimiet op aan de goede zaak en download Firefox 3!

Reageer op artikel:
Sportief antwoord Microsoft op recordpoging Firefox
Sluiten