Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 juni 2008

Oud patent bedreiging voor de iPhone?

Wat geen enkele telefoonmaker nog is gelukt zal het onbekende bedrijfje ‘Typhoon Technologies’ misschien wel gaan lukken: het bedenken van een effectieve iPhone killer. In tegenstelling tot andere pogingen gaat het hierbij echter niet om een concurrerende telefoon maar om een patent uit 1995 dat de iPhone (én alle andere touchscreentelefoons) bedreigt.

Het patent van Typhoon Technologies beschrijft een mobiel apparaat waarmee via een aanraakgevoelig scherm informatie ingevoerd en verkregen kan worden. Weliswaar is de omschrijving van het apparaat met floppy drive en SCSI aansluiting sterk verouderd, toch denkt Typhoon dat het een zaak heeft. Die zaak is gisteren in behandeling genomen bij een Texaanse rechtbank. Naast Apple is vrijwel elke fabrikant die touchscreentechnologie gebruikt aangeklaagd.

Typhoon Technologies eist van elke fabrikant dat gestopt wordt met de productie van touchscreenproducten tot er een overeenkomst gesloten is en er driemaandelijkse ‘onkostenvergoedingen’ worden betaald. Met bedrijven als Apple, Dell, HTC, Palm, Panasonic, Samsung, Fujitsu en Toshiba in het beklaagdenbankje betekent dat een aardige oudedagsvoorziening voor een onderneming waar tot nu toe niemand van gehoord heeft.

Reageer op artikel:
Oud patent bedreiging voor de iPhone?
Sluiten