Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 10 juni 2008
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe iPhone stiekem duurder

Na de golf van euforie die ons prachtige kikkerlandje maandagavond overspoelde omdat we 1) werden genoemd in het rijtje landen waar op 11 juli de nieuwe iPhone 3G beschikbaar is en we 2) den Italiaan fris van de lever een lesje postmodern opportunistisch combinatievoetbal hebben gegeven, steekt in het kille ochtendlicht de naakte waarheid schril af: de nieuwe iPhone is duurder!

Wat blijkt? In de Verenigde Staten hebben de snoodaards van AT&T het tarief van het data-abonnement met een tientje per maand verhoogd. Op een 2-jaars contract betekent dit een meerprijs van 240 dollar, waarmee de nieuwe toestellen een investering vergen van $439,00 respectievelijk $539,00 – 40 dollar meer dan in de oude situatie. Tel uit je winst.

Daarnaast heeft Apple de beproefde kaasschaaf-methode weer eens uit de kast getrokken: de nieuwe iPhone wordt geleverd zonder dock. Wie zijn iPhone liever ferm gedockt ziet dan aan een losslingerend kabeltje op het bureau, mag nog een extra stapeltje dollars over de toonbank schuiven.

Tenslotte is het afgelopen met de thuis-activatie: in een poging om mistige jaibreaks en aanverwante huisnijverheid te voorkomen, moeten de nieuwe toestellen direct bij aanschaf in een Applestore of AT&T winkel worden geactiveerd en van abonnement voorzien.

Hoe het één en ander in Europa gaat uitpakken, zal de komende weken duidelijk worden als de geselecteerde telecommers hun tarieven en voorwaarden bekend gaan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.