Nieuwe iPhone alleen geactiveerd te koop

Door: Jan David Hanrath - 41 reacties

De nieuwe 3G iPhone is slecht nieuws voor alle hackers en jailbreakers. De eerste generatie iPhone kon vanuit huis via iTunes worden geactiveerd bij AT&T. Handig voor Apple, want in de Apple store was het een kwestie van snel doosjes schuiven. Ook handig voor ons, want zo werden buiten het zicht van Apple en AT&T honderdduizenden iPhones gejailbreaked en simlock-vrij gemaakt.

Vanaf 11 juli wordt je iPhone bij aanschaf direct in de winkel van AT&T, Apple, t-Mobile of Mobistar geactiveerd. Daarom komt de telefoon ook niet te koop in de online Apple Store. Verwacht dus lange rijen in de winkel of verzin een slimme truc, als je niet naar t-Mobile of Mobistar wilt switchen.

In Nederland is het de vraag of de nieuwe iPhone 3G bij de Apple Premium Resellers te koop zal zijn. De informatie die nu online staat rept alleen over de t-Mobile shops. Mediamarkt lijkt hier de lachende derde, omdat ze ‘officiële’ Apple shops hebben én mobiele telefoons verkopen.

Voor bestaande legale AT&T iPhone gebruikers in de Verenigde Staten is er goed nieuws. Ze hoeven niet hun oude bejaarde iPhone te blijven gebruiken totdat het tweejarige abonnement afloopt. AT&T komt met een upgrade plan: een nieuwe telefoon voor de standaard prijs — $ 199,- voor de 8GB en $ 299,- voor de 16GB versie — zonder dat het contract verlengd hoeft te worden.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Vin

  Ben wel benieuwd hoe de iPhone poule nu gaat verlopen!

 • Profielfoto
  kontheur

  Wat een gezeik allemaal. Breng hem ook gewoon in de Online Store Simlock vrij. KLAAR! TOTAAL NON-APPLE style…

 • Profielfoto
  error

  Het wordt tijd dat Neelie Kroes zich hier eens mee gaat bemoeien. Hoewel ik als ex-Ben consument al bij T-Mobile zit heb ik de pest aan dit soort koppelverkoop.

  Plus: mijn huidige contract loopt af in februari 2009, T-Mobile zal mijn huidige abonnement vast om willen zetten naar een iPhone-abonnement. Dat wordt dus nog 9 maanden wachten of 8 maanden een dubbel abonnement hebben.

 • Profielfoto
  klaasb

  Vind inderdaad dat Apple op deze manier zijn imago van ‘bij ons werkt het gewoon’ behoorlijk kwijt begint te raken.

 • Profielfoto
  knutm0

  @error: februari 2008 is al een tijdje voorbij hoor.

 • Profielfoto
  error

  Ik bedoel februari 2009…

 • Profielfoto
  awi

  dan zullen de verkopen tegen gaan vallen denk ik, voor mij een reden nog even te wachten of een 1e gen op de kop te gaan tikken

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @knutmo
  vast een error:P

 • Profielfoto
  error

  Ik hoop overigens heel erg dat T-Mobile er geen T-Mobile software (en ringtones/wallpaper) op gaat zetten die er niet af te halen zijn – zoals bij alle toestennen die ze nu verkopen of ‘gratis’ weggeven.

 • Profielfoto
  Vin

  doen ze dat joh? echt irritant!

 • Profielfoto
  R-Flow

  @error
  Denk niet dat Apple dat toelaat. Op een iMac zie je ook geen Intel en nVidia stikkers zitten.;)

 • Profielfoto
  B-Mac

  Terecht.

  I.v.m. de release in 70 landen hoeft NIEMAND meer een iPhone uit Amerika te halen en is er dus geen reden meer om hem te hoeven unlocken. In praktisch ieder land is hij straks gewoon bij elke telefoonboer te halen.

  Jailbraken is niet meer nodig, elke app is straks gewoon aan te leveren / te downloaden aan/via de AppStore (ook gratis programma’s) dus ook dat mag geen argument meer zijn. De iPhone staat open voor software en dé reden om naar mijn idee een iPhone te jailbraken is daarmee weg.

  Daarnaast… iedereen die geen abonnement kan betalen: pech. Dan heb je dus eigenlijk ook geen geld voor een iPhone en moet je lekker zuinig zijn op je centjes. Ik heb dus ook geen geld om een abonnement te betalen… Althans, niet meer dan de € 15,- euro die ik nu aan KPN betaal dus het bovenstaande geldt ook voor mij. Ik moet (net als zovelen) gewoon wachten tot ik klaar ben met mijn studie en kan tegen die tijd – als ik een baan heb – een iPhone 3.0 aanschaffen met abonnement.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  dat wordt inderdaad even de kat uit de boom kijken dus…jammer…

 • Profielfoto
  RowanW

  Ik heb nu een Hi 30 abonnement. Moet zeggen dat ik met Hi super tevreden ben na mijn beschamend slechte ervaringen bij t-mobile. Slechte service, slechte dekking. Krijgen uitgerekend zij de iPhone-deal. Dan maar geen iPhone.

 • Profielfoto
  awi

  @ B-Mac:

  ik wil gewoon mijn huidige T-mobile sim-only abonnement behouden en onafhankelijk daarvan een los toestel, de iPhone, kunnen kopen.
  Geen enkele behoefte aan een nieuw abonnement en ik wil best wat meer betalen voor een los toestel.

 • Profielfoto
  xino

  @ RowanW

  Zelfde verhaal voor mij, vandaag overgegaan naar Hi ipv T-mobile… zeer slecht ontvangst en service is ook slecht.

  Helaas geen iPhone voor mij, ben echt niet bereid om terug te gaan naar T-Mobile…

  Prijs maakt mij niet uit, abbo wel…

 • Profielfoto
  b4rt

  @ B-Mac.

  Ik betaal nu toch ook een abonnement van 20 euro aan kpn. Ik vind het de grootste onzin om speciaal een t-mobile abonnement af te sluiten, ik kan het best betalen maar in t-mobile heb ik geen trek, ik heb bij t-mobile alleen maar slechte ervaringen gehad. Als apple het zo gaat spelen wordt het voor mij steeds minder aantrekkelijk om zo’n telefoon aan te schaffen.

  mocht het toch nog gewoon los verkocht gaan worden dan zal ik hem meteen aanschaffen:)

 • Profielfoto
  antoontje

  Mijn vader is net om, en wil meteen die iPhone…
  Alleen bij ons thuis heeft T-Mobile geen dekking!!!
  gvd!

 • Profielfoto
  Petje

  De nieuwe iphone zal ook los te koop zijn, omdat koppel verkoop in NL en Belgie en Frankrijk, verboden is.
  Dus de mogelijkheid om vrij van profider te zijn blijft, en jalbreaken zal ook wel blijven. Er zijn tenslotte 6 miljoen iphones van de eerste generatie nog steeds op de markt, en natuurlijk ook nog steeds de ipos Touch die vrijwel identiek is aan de iphone, op bellen, bluetooth en camera na.

 • Profielfoto
  MacMulder 20

  T- Wie hebben die dan abonnees? en ze gaan ook nog eens samen met Orange die ook een zeer slechte dekking hebben buiten de randstad. Jammer Heel jammer!!

 • Profielfoto
  ger010

  hmm oude iphones gaan geld waard worden he :p

 • Profielfoto
  dnhems

  no way!… dus geen iPhone kopen bij een APR? maar een telefoonzaak.

 • Profielfoto
  mvdenberg

  Het is wel degelijk interessant om de simlock eraf te halen: als je 2 jarig abonnement is afgelopen en naar een andere provider wil overstappen, bijvoorbeeld.
  Ik ben benieuwd met welke tarieven T-mobile komt. En hoe het zit als je al een bestaande klant bent, waarvan je abonnement over 6 maanden afloopt.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik begrijp dat je in de USA je at&t abonement kunt afkopen voor iets van 175 dollar, waarna deze dus feitelijk unlocked is, dan zit je dus eigenlijk op de totaal prijs van iphone 1 maar dan wel officieel unlocked.
  Wellicht kan dat hier ook gewoon, of nog mooier naast locked ook unlocked beschikbaar voor 399 bijvoorbeeld.
  Geen idee of je daar dan financieel beter van word maar in ieder geval kun je dan wel een provider kiezen die goede dekking heeft in jouw habbitat .

 • Profielfoto
  dukaaterik

  Mooi, da’s heel duidelijk, ook voor mij geen iPhone op die manier.

 • Profielfoto
  roger767

  volgens mij krijg je straks een overvloed aan 2ehands 1e generatie iPhone op marktplaats die alsnog als een gek gaan verkopen. Door het koppelverkoop bij de 3G iPhone.

 • Profielfoto
  baziel

  zwak van apple om contract aan te gaan met at&t en alle andere gsm operators om de iphone niet meer los te kopen, nu kan ik em wel op mn buik schrijven:(

 • Profielfoto
  Tjakkahhh

  wij in de beschaafde wereld (consumenten niet bedrijven) hebben het recht om binnen 7 dagen af te zien van de aankoop …… dus shake it apple…:p

 • Profielfoto
  Paul

  B-mac…. Ik kan wel een abonnment betalen, maar vertik het op die manier aan een bepaald mobieltje te komen. Dat is geen ‘vrije markt’ waar we zo over opscheppen in het ‘Westen’. Yes, ik wil de nieuwe iPhone (wacht er al maanden op), maar zal me nooit laten dwingen aan een bepaald netwerk te binden. Belachelijk gewoon. iPhone is een gesloten boek voor me als het zo moet. Basta. :angry:

 • Profielfoto
  praeses

  Je zult de nieuwe iphone ook echt wel los kunnen kopen. Voor de prijs die er voor wordt gevraagd. Die dingen zijn namelijk nogal prijzig. Neem ik ‘m liever met een t-mobile abonnement en laat ik hen sponsoren. Ben juist dik tevreden met de kwaliteit van het netwerk. Bij KPN viel m’n gesprek aan de lopende band weg.

 • Profielfoto
  disruption

  Wacht tot Apple hun verkoop ziet dalen.
  Dan zal het snel gedaan zijn met “activeren als je aankoop”.

 • Profielfoto
  Sybren

  Op ConsuWijzer staat het volgende over simlock:
  “Mobiele aanbieders mogen een simlock toepassen, omdat zij toestellen subsidiëren. … Met de mobiele aanbieders is afgesproken dat daarvoor de simlock een jaar is toegestaan.”

  Na een jaar mag je dus eisen dat je simlock er wordt afgehaald. Maar misschien kan het ook sneller als je het abonnement afkoopt.

  Ik snap niet goed waarom Apple niet gewoon een betaalbare simlock vrije versie online gaat verkopen. De vraag naar simlock vrije iPhones is volgens mij erg groot; de hogere prijs zullen veel mensen voorlief nemen.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik zie 11 juli wel wat het in Nederland wordt…

  Het moet trouwens wel zo zijn dat de iPod touch in prijs verlaagd wordt… Dat zou evt. ook een optie kunnen zijn, als je geen abo kan betalen?

 • Profielfoto
  alex_linden

  Geen stress. Bel al jaren met T-Mobile heb totaal geen problemen. Dat de service slecht is? Je weet echt niet waar je over praat! Bel de helpdesk maar eens. Zo goed ben ik nog nooit geholpen. Snelle service, goede antwoorden, vragen of er meer vragen zijn. Online overzichten. Prima. T-mobile ik heb niets te klagen! Zelfs in veel buitengebieden goed bereik.

  Wel ben ik inderdaad benieuwd naar de prijs. Vele nokia’s N95 enzo zijn bij een abbo al gratis.. Dit is nu, is de verwachting, een toestel van rond 200 euro dus je zou zeggen dat dit toestel ook bij goedkopere abonnementen goedkoper danwel gratis is?

  Is dat zo van koppelverkopen? Dat zou relaxed zijn voor iedereen die het niet met mij eens is. Ik ben blij. ;) Ik blijf bij T-Mobile.

 • Profielfoto
  ottovds

  Ik vrees dat we gewoon allemaal zo’n dikke 600eur gaan moeten neerleggen voor dit wonderstukje techniek omdat we niet akkoord zijn met dat gedoe van die abbo’s.

 • Profielfoto
  rdesign

  Yup, dat denk ik ook… ???

 • Profielfoto
  Ce

  @ alex_linden…”je weet echt niet waar je over praat”

  Ik denk dat dit ook voor jou van toepassing is. Dat jouw ervaring goed is wil niet automatisch zeggen dat de ervaringen van anderen daarmee ook goed zijn. Zelf heb ik een aantal dagen met het toestel van een goede kennis in mijn regio rondgereden, grensgebied Oost Gelderland…omdat ik zelf de aanschaf van een abonnement overwoog. Het bereik was bijzonder matig, het signaal viel regelmatig volledig weg en de internet snelheid haalde meestal net de standaard GPRS snelheid…ondanks het internet plus abonnement. Voor mij absoluut geen iPhone indien T-Mobile de enige aanbieder wordt.

 • Profielfoto
  queenfan

  Gevraagd bij MacMe in Groningen, zij zeggen dat ze de iPhone voorlopig niet verkopen alleen te verkrijgen via T-Mobile

 • Profielfoto
  donaldmolenaar

  Wat als ik via T-Mobile een toestel heb gekocht. En die wordt gestolen? Waar kan ik dan een nieuw toestel kopen en wat gaat hij kosten. Als ze deze ook kunnen unlocken zal ik hem vaak door mijn vrienden die er ook een willen hebben laten jatten denk ik.

 • Profielfoto
  Mr Van

  Of tmobile omzeilen, mensen oproepen die een tmobile abbo hebben vragen hun abbonement te verlengen en te kiezen voor een iphone ( ook al willen ze deze niet) deze te kopen van hen en met dat geld kopen ze los een ander mobieltje…

 • Profielfoto
  propimp

  Ik heb gelukkig de oude iphone.. vind m nog mooier ook maar dat terzijde.
  Het lijkt me erg vervelend als je met smart op de iphone zit te wachten en hij is niet los te koop maar alleen met een … :sealed: abbo.

  Sterke voor de mensen zonder iphone!!;)