Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 10 juni 2008

Nieuwe iPhone alleen geactiveerd te koop

De nieuwe 3G iPhone is slecht nieuws voor alle hackers en jailbreakers. De eerste generatie iPhone kon vanuit huis via iTunes worden geactiveerd bij AT&T. Handig voor Apple, want in de Apple store was het een kwestie van snel doosjes schuiven. Ook handig voor ons, want zo werden buiten het zicht van Apple en AT&T honderdduizenden iPhones gejailbreaked en simlock-vrij gemaakt.

Vanaf 11 juli wordt je iPhone bij aanschaf direct in de winkel van AT&T, Apple, t-Mobile of Mobistar geactiveerd. Daarom komt de telefoon ook niet te koop in de online Apple Store. Verwacht dus lange rijen in de winkel of verzin een slimme truc, als je niet naar t-Mobile of Mobistar wilt switchen.

In Nederland is het de vraag of de nieuwe iPhone 3G bij de Apple Premium Resellers te koop zal zijn. De informatie die nu online staat rept alleen over de t-Mobile shops. Mediamarkt lijkt hier de lachende derde, omdat ze ‘officiële’ Apple shops hebben én mobiele telefoons verkopen.

Voor bestaande legale AT&T iPhone gebruikers in de Verenigde Staten is er goed nieuws. Ze hoeven niet hun oude bejaarde iPhone te blijven gebruiken totdat het tweejarige abonnement afloopt. AT&T komt met een upgrade plan: een nieuwe telefoon voor de standaard prijs — $ 199,- voor de 8GB en $ 299,- voor de 16GB versie — zonder dat het contract verlengd hoeft te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone alleen geactiveerd te koop
Sluiten