Mobile Me verbetert .Mac

19 reacties

.Mac is niet meer. Lang leve Mobile me! Mobile me is de opvolger van .Mac en probeert Exchange te imiteren. En dat doet het aardig. Mobile Me bevat een aantal webapps. Mobile Me Mail is een nieuwe online variant van Mail. Bijna identiek. Mapjes links en drag & drop.

Hetzelfde geldt nu ook voor iCal en Address Book. Afspraken maken kan nu online en het wordt direct gesynchroniseerd met je iPhone en Mac. hetzelfde geldt voor adressen. Pas je een adres aan op je iPhone, dan verandert het voor het gemak ook online.

Mobile Me Gallery is hetzelfde gebleven als web gallery onder .Mac. Tot slot heeft ook iDisk een nieuwe online weergave gekregen. Nu maar hopen dat de snelheid een beetje is opgevoerd voor de Europese gebruiker.

Niet onbelangrijk voor den Hollander is de prijs. Die is hetzelfde gebleven, maar je krijgt meer online ruimte (20 Gb) en meer dataverkeer (200 Gb).

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  matsoftmac

  Bedoel je niet toevallig Windows ME??

  PS: Dat logo lijkt heel veel op het logo van Windows ME ;) :)

 • Profielfoto
  AndreasD

  dat dacht ik ook, wou het net zeggen, maar toen las ik jouw bericht

 • Profielfoto
  binaries4me

  wanner komt die stream van de keynote dan kan ik het zelf aan horen van die ouwe gek

 • Profielfoto
  Mr Evil

  Wat me opvalt in de mobile me guide tour is dat er veel op een windows machine uitleg wordt gegeven. Blijkbaar is Apple bezig met een duidelijk marktstrategie waar windows gebruikers zich ook thuis moeten voelen.
  Blijkbaar is microsoft geen vies woord meer, de markt verandert en apple verandert mee.

 • Profielfoto
  dropshot

  Inderdaad verschrikkelijk dat logo, maar verdubbeling van ruimte is welkom!

 • Profielfoto
  EL Mystica

  200Gb traffic… De doorsnee Belg die Telenet heeft, en volgende maand 20Gb max heeft, heeft niks aan 200Gb bij één service …:(

 • Profielfoto
  Mr Evil

  In de guide tour wordt aangegeven dat mobile me met outlook 2007 kan samen werken, office 2008 werd niet genoemd, ik hoop dat het hier ook mee samen werkt.

 • Profielfoto
  dddfnfjefefle

  Was .Mac niet eerst €99? Mobileme is nu €79

 • Profielfoto
  error

  Waar Apple speekt over ‘your mail’ bedoelen ze wel ‘your @me.com of @mac.com mail’ – dat Push email verhaal gaat volgens mij niet werken met het emailadres dat je werkelijk gebruikt (je eigen domeinnaam of da van de zaak).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Op mijn toekomstige 3G iPhone GEEN Miscrosoft logo! Gelukkig hoef ik nooit ergens op Windows te werken. Het enige waar ik niet echt onderuit kom is Word. Ik snap trouwens niet helemaal waarom dit MobileMe nou zo handig is. Als je iets aan je agenda verandert, gaat het dan vanzelf ook veranderen in iCal – via je telefoon/internet?

 • Profielfoto
  cfv

  Wat ik niet helemaal snap, blijft je mail adres wel hetzelfde of veranderd dat ook.

 • Profielfoto
  Gates

  @cfv:
  “Als u al een .Mac-abonnement hebt, wordt uw abonnement automatisch omgezet naar MobileMe. U kunt ervoor kiezen uw e-mailadres bij mac.com te blijven gebruiken, of overstappen naar een me.com-adres.”
  van de apple site

 • Profielfoto
  joostwijnglas

  De prijs is €79,- geworden!

 • Profielfoto
  stevenxs

  @error

  What will happen to my iWeb sites? Will the URLs change?

  Your iWeb web site will still be available at the same URLs and will also be given a new URL at me.com. For example, web.mac.com/emily_parker/ will work as will web.me.com/emily_parker (both will go to the same website).

  If you have a personal domain setup for your iWeb site, it will continue to work without changing any settings at your registrar.

 • Profielfoto
  vanadium

  Ik hoop iig dat ze wat aan de snelheid van .Mac doen, uploaden gaat zo traag als dikke stront.

 • Profielfoto
  Alexander Online

  @stevenxs: Ja, natuurlijk blijft je website werken. Maar error bedoelt dat het pushmail verhaal vast alleen werkt met een @me.com of @mac.com mailadres, en niet je eigen mail (eigen domein, gmail ofzo, etc).
  Ziet er verder goed uit. Was zelf al aan het kijken om zoiets voor mezelf op te zetten (syncen tussen pc, macbook en nokia smartphone). Vrees alleen wel dat het nog steeds zo traag is…

 • Profielfoto
  iAgree

  Op de site van apple ( FAQ ) lees ik:
  Are any other .Mac features affected?
  As part of this transition to MobileMe, some features are being discontinued: Web access to bookmarks (bookmark sync between your Macs and/or PCs is still supported), iCards, .Mac slides, and support for Mac OS X 10.3 Panther sync.

  Houd dit dan in dat ik niet meer me voor keuren en dergelijke kan syncen met dotmac/mobile me, dat was nou juist zo lekker , hang een nwe mac aan het internet en sync met dot mac en alles inclusief voorkeuren worden overgezet, gaf mij een lekker veilig gevoel,het lijkt erop dat ze in die faq, alleen aangeven wat er blijft, en dus dat deze functie gaat weg vallen, erg jammer.

 • Profielfoto
  XeQtoR

  Ik heb het al gehad met m’n iPhone…

  Maar m’n .mac heb ik nog steeds. Zou die Mobile me ook push uitsturen naar andere toestellen?

  Zou ik dus die Mobile me push mail kunnen ontvangen op m’n Nokia Symbian gsm? (Die push technologie ondersteund)
  .mac mail werk nu perfect, maar push zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  martijnonline

  Op de Nederlandse Mobile Me pagina is te lezen dat we in NL maar 100GB data verkeer krijgen ipv 200GB. Ook oor de Family Pack is het data verkeer de helft.