Microsoft waarschuwt voor Safari

Microsoft raadt alle Windows gebruikers aan om de Safari browser voor Windows voorlopig niet te gebruiken. Ze doen dit niet om het gebruik van Internet Explorer te stimuleren, maar omdat een fout in de Safari browser voor Windows in combinatie met een fout in Internet Explorer tot gevaarlijke situaties kan leiden.

De Safari bug die twee weken geleden is ontdekt, maakt het mogelijk om het bureaublad van een computer te bestrooien met (vijandige) programma’s. Dit wordt ook wel ‘carpet bombing’ genoemd. De fout in Internet Explorer is al meer dan één jaar oud en maakt het mogelijk om programma’s uit te voeren zonder dat de gebruiker het door heeft. De bugs afzonderlijk zijn niet kritisch, maar gecombineerd ontstaat een potentieel gevaarlijke cocktail.

De reactie van Apple klinkt vertrouwd. Ze gaan niet haasten, want ze behandelen de Safari bug niet als een beveiligingsissue. Toch maar Firefox gebruiken dan maar?

Reageer op artikel:
Microsoft waarschuwt voor Safari
Sluiten