Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 11 juni 2008

Mac OS X Snow Leopard keert PowerPC de rug toe

Naast de introductie van de iPhone bracht de WWDC 2008 in San Francisco ook een voorproefje op de volgende versie van OS X: 10.6 Snow Leopard. Deze versie brengt tal aan verbeteringen maar zoals nu blijkt helaas niet voor iedereen. Uit een document dat Apple voor ontwikkelaars heeft vrijgegeven blijkt dat Snow Leopard enkel Intel compatible is waarmee alle PowerPC G4 en G5 gebruikers deze update aan zich voorbij moeten laten gaan.

Verrassend is het bericht niet. Eén van Snow Leopard’s belangrijkste verbeteringen is optimalisatie voor de nieuwste generaties multi-core processors. Voor het optimaliseren van (oude) PowerPC processors zou het OS twee keer ontwikkeld moeten worden en dat voor een generatie Mac’s die al bijna twee jaar niet meer gemaakt wordt. Nee, PowerPC gebruikers die bij de tijd willen blijven zullen over een jaar (wanneer Snow Leopard uitkomt) toch écht eens aan vervanging moeten gaan denken als ze met de vaart der volkeren mee willen, Happy shopping!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac OS X Snow Leopard keert PowerPC de rug toe
Sluiten