Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 juni 2008

Logitech maakt Mac-only webcam

Je moet het ze nageven: verrassend is het wél: de beslissing bij Logitech om een webcam te maken die alléén Mac compatible is. De Quickcam Vision Pro is op zichzelf een prima USB 2.0 webcam. Voor € 100 krijg je: 2 megapixels, een Carl Zeiss lens met automatische focus én een resolutie van 960×720. Toch valt het te betwijfelen of de Quickcam Vision Pro veel aftrek zal vinden nu alleen de Cinema Displays als Enige Apple schermen geen ingebouwde iSight camera hebben. Daarbij blinkt de Logitech camera niet uit in schoonheid en slaat een Quickcam Vision Pro op een ACD als een tang op een varken.

OMT adviseert dan ook een andere webcam: de Philips SPC 1300NC. In tegenstelling tot de Quickcam beweert de fabrikant dat deze webcam niet Mac compatible is. Het inpluggen van de USB stekker leert echter dat vrijwel elke en dus ook deze camera moeiteloos werkt met bijvoorbeeld iChat, Skype of Quicktime. De SPC 1300NC heeft geen auto-focus en is nauwelijks mooier te noemen dan de Quickcam maar heeft wel een onovertroffen groothoeklens en verbluffende beeldkwaliteit. Mocht ook deze webcam niet voor jou zijn, dan kan je altijd nog hopen en wachten op de iSIght HD.

Reageer op artikel:
Logitech maakt Mac-only webcam
Sluiten