iSight revival in HD?

Door: Koen van Tongeren - 20 reacties

Een lezer van de website MacRumors heeft ontdekt dat zich in de systeembestanden van Quicktime onder Mac OS X een verwijzing bevindt naar een ‘next generation USB iSight’ die verderop gespecificeerd wordt als ‘iSight HD’. Betekent dit een wederopstanding van Apple’s externe webcam die tussen 2003 en 2006 verkocht werd?

De externe iSight werd van de markt gehaald omdat deze niet voldeed aan (Europese) milieunormen en omdat steeds meer Macs standaard uitgerust werden met een interne iSIght. Een nieuwe generatie externe iSight zou echter nog steeds een uitkomst zijn voor huidige bezitters van een Cinema Display of een ander beeldscherm dat aangesloten is op een Mac Pro of Mac mini. Zij zien zich nu nog beperkt tot tweedehands aanbieders die een gebruikte iSIght voor meer dan € 160,- verkopen, en dat voor een webcam met een resolutie van 640×480 pixels terwijl de interne iSight in recente Macs een resolutie van 1440×900 pixels heeft.

Toch zou een dergelijke stap opvallend zijn nu nog slechts twee Mac modellen het zonder een interne iSight moeten stellen. Het is dan ook mogelijk dat de bewuste regels in de Quicktime bestanden niet meer zijn dan een restant van een nooit uitgebracht project. Voor die genen die nog altijd wachten op een elegante webcamoplossing voor hun dito Cinema Displays geldt echter: hoop doet leven!

En dan nog in de categorie ‘gelukkig hebben we de beelden nog’, de introductie van de iSight, meer dan 5 jaar geleden.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  michielrutjes

  Fantastisch hoe Steve een webcammetje verkoopt alsof het een iPhone is. En dat voor 100 eu. Maar een HD iSight? Ik denk dat het vooral ondersteuning is voor de camera’s die al bestaan. Ik heb een eennalaatste generatie MBP, die hebben toch een camera die meer pixels heeft dan dat er worden ondersteund door de software? We zullen zien:)

 • Profielfoto
  phoebe

  “internet isight” :p

 • Profielfoto
  Jasse

  dat ze maar eens op de proppen komen met een interne HD camera. niet dat het ertoe doet voor wat video van je eigen gezicht, maar het klinkt wel leuk anders

 • Profielfoto
  Statenweg

  @michielrutjes: Inderdaad een enorm krachtig optreden van Steve. I’m blown away.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Jongens en meisjes, let op. De iSight gebruikt een interne USB-aansluiting. Het zou dus goed kunnen dat dit gewoon duidt op een interne HD iSight.

 • Profielfoto
  error

  Blijft absurd dat Apple nog geen iSight-alternatief heeft voor haar pro-gebruikers met een Cinema Display. Ga je naar http://www.apple.com/isight dan verwijzen ze je naar de US Apple Store waar bij het zoeken naar ‘webcam’ geen enkel iSight-alternatief te vinden is.

 • Profielfoto
  KingAchille

  Steve raast er nogal door… Waarom er geen One More Thing van maken en een beetje rustiger en met meer applaus!
  Mvg,

 • Profielfoto
  joostwijnglas

  “Jongens en meisjes, let op. De iSight gebruikt een interne USB-aansluiting. Het zou dus goed kunnen dat dit gewoon duidt op een interne HD iSight.”

  Erg slim Cloudsurfer, maar het zou ook een combinatie kunnen worden: Zoals jij zegt (een interne HD iSight) en een externe HD iSight voor de Pro users.

  Ik zou het geweldig vinden als Apple weer met een iSight op de proppen kwam, en helemaal HD kwaliteit!!

 • Profielfoto
  Afroman

  Op de huidige Macs even de software aanpassen zo te horen…

 • Profielfoto
  soulutions

  Ik wou dat men zich bij Apple eens ging richten op nieuw schermen… ;)

 • Profielfoto
  Nick Nack

  Ik reserveer er een!

 • Profielfoto
  R-Flow

  Photo Booth, iChat en zelfs iMovie maken nu nog niet eens gebruik van de huidige max resolutie van de nieuwere interne iSights (die 1,3 MP zijn). Dus tja, kan niet echt wakker liggen van dit nieuws.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  ik gebruik nu de Logitech wat ook een resolutie HD ready geeft.
  Ik heb hem ook gemist toen ik een Mac Pro aanschafte.
  Deze Logitech voldoet redelijk goed maar onderteund geen software van Logitech zelf.
  Die vinden het niet rendabel om voor Mac software te ontwikkelen.

  De ingebouwde webcam in de iMac geeft betere beelden kwalitatief gezien.

 • Profielfoto
  petethefreeze

  Er staat nergens (ook nergens in het artikel van Macrumors) dat het een externe iSight wordt/is. Kan dus net zo goed een upgrade van de interne versie zijn.

  Ik kan me niet echt een markt voor externe iSights voorstellen als de meeste macs interne hebben, en bovendien de bandwith de bottleneck is voor de beeldkwaliteit, en niet de resolutie van de camera.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Het zijn net Nederlanders… Zodra er iets gratis is vindt iedereen het opeens een stuk geweldiger!:p

 • Profielfoto
  strigoi

  Wat petethefreeze zegt lijkt mij ook een stuk logischer. De externe camera markt in de ‘Apple gemeenschap’ lijkt mij vrij onlogisch. In het filmpje had geen product nog een iSight, maar tegenwoordig enkel de Mac mini en Mac Pro niet. Dus het meest logische is om een dergelijke iSight gewoon in de nieuwe ACDs te zetten.

 • Profielfoto
  R1039

  Een iSight in een ACD lijkt me echt 10x niks, iSights zijn redelijk duur en als je zoals ik meerdere schermen gebruikt koop je voor niks meerdere iSights..

 • Profielfoto
  leavestone

  @ Cloudsurfer even link “heeft ontdekt” checken dan zie je dat er naast de interne ook gesproken wordt over new iSight USB

  Zou top zijn als je deze kan aansluiten op je iPhone Maar ja 32 GB zit erg snel vol gelijk uploaden naar je mobile Me Account zou een optie zijn.

  Is er een rekenwonder die kan uitrekenen of 3G hiervoor snel genoeg is:)

 • Profielfoto
  R-Flow

  @leavestone
  De interne iSight is USB…

 • Profielfoto
  gijzzz

  Gewoon de Logitech Quickcam pro 9000 nemen
  werkt bij mij perfect
  niets te installeren
  inpluggen en gewoon werken
  ik dacht eerst ook dat de isight het enige
  alternatief was

  maar ben nu al enige tijd erg tevreden
  met de quickcam pro 9000
  echt een aanrader
  met carl zeiss lens en er
  zit zelfs een goede ingebouwde (richt )microfoon in

  gewoon op de bank zitten 2,5 meter van mijn tv
  en perfect skypen

  prima te doen in combi met mac mini
  en breedbeeld lcd tv

  maakt isight overbodig

  gr gijzzz :D