iPhone integratie bij Mercedes

Door: Koen van Tongeren - 20 reacties

Als er één ding is waar Duitsers goed in zijn dan is het voetba…, degelijke auto’s bouwen. Zo staat Mercedes internationaal bekend als de maker van de beste auto’s in het topsegment met de degelijke en comfortabele S klasse. Dat zelfde Mercedes heeft zich ook bewezen als één van de beste merken op het gebied van iPod integratie in de auto, met volledige bediening via de knoppen en displays in de auto. Daar hebben de knappe koppen uit Stuttgart vandaag iets aan toegevoegd: iPhone integratie!

Als je de gelukkige bezitter van een C, E, CLK, CLS, S, CL, SL, M, R of (binnenkort) GLK bent kan je voor € 249 een volledig geïntegreerd dock bestellen. Zet je iPhone er in en vervolgens luister je muziek via het ingebouwde audiosysteem en bel je via de Mercedes handsfree set (los verkrijgbaar). Uiteraard wordt je iPhone tegelijkertijd opgeladen. Door een extra slimmigheidje zal je zelfs beter bereikbaar zijn omdat het systeem de GSM signaalontvangst versterkt door de radioantenne van de auto te gebruiken. Mooie integratie dus, voor een mooie telefoon en zeg nou zelf: wat is € 250 op 2 ton?

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Statenweg

  Helaas wordt de OMT-Benz niet meer ondersteund voor iPhone integratie.:p

 • Profielfoto
  Bor

  Het zou me niets verbazen als daar wat aan is gedaan =]

 • Profielfoto
  MacAanZee

  als je het zo bekijkt is je iPhone eigenlijk het begin van zo’n Mercedes…..

 • Profielfoto
  iAgree

  ZO’n zetje zou ik ook wel willen in me 106je , zelfs voor 250 eutjes.

 • Profielfoto
  Tolzzz

  En ik voor mijn Eend. Lijkt me zo cool om zoiets in de moeder der low-tech auto’s te hebben. Wie weet. Als er een TomTom-app komt dan doe ik het zeker.

 • Profielfoto
  wildsseb

  313.956,02 bij mij

 • Profielfoto
  Statenweg

  @MacAanZee: Sterker nog… die Mercedes kun je zien als één grote iPhone dock. Een accessoire voor bij de iPhone dus.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @iAgree & Tolzzz: nou, dat kan toch? Voor onder de 200 Euro koop je al een goede autoradio met ipod integratie hoor. Ik heb net een Pioneer in ons 16 jaar oude Mazda MX-5 je gebouwd en het klinkt heerlijk! Daar heb ik geen 200.000 Euro dure Merc voor nodig :p

 • Profielfoto
  KR1275

  Mensen die geen verstand van auto’s hebben, moeten niet zulke uitspraken doen. Mercedes staat bekend om zijn problemen, met name elektronica. Voor je het weet, staat je Merc op de vrachtwagen als je je iPhone aansluit.

 • Profielfoto
  James T. Kirk

  Degelijk misschien wel, maar voor betrouwbaar moet je bij Japanse auto’s zijn.:p Als Apple zijn hardware uit Japan zou betrekken, zou het niet alleen het mooiste met het beste OS ter wereld zijn maar óók qua hardware het betrouwbaarste! :sealed:

 • Profielfoto
  Regex

  Mischien past er ook een iPod in… voor de mensen die wel een goeie telefoon willen hebben…;):)

 • Profielfoto
  vanquish

  Mercedes is de laatste jaren nooit in de top 25 geweest bij betrouwbaarheid onderzoeken…

  Degelijkheid my ass !!!

  (Dat was ooit in 80 en begin 90er jaren)

 • Profielfoto
  jeroentje

  er zullen wel meer merken volgen..

  vraag me eigen af wat apple hier aan verdiend..

 • Profielfoto
  AppleCase
 • Profielfoto
  japser909

  2.1 megapixel… :(

 • Profielfoto
  ubuntu

  Ipod aansluiten kan al in mijn huidige Mercedes, prima auto trouwens. De prijs van de extra aansluiting is alleen het dubbele van een iPod. Erg duur dus, maar dan heb je ook wat.

  En als je echt verstand hebt van auto´s weet je dat je waar voor je geld krijgt. Maar die discussie hoort op een ander forum thuis denk ik.

 • Profielfoto
  Joffry

  Ik schat de iPhone hoger in. Heb 14 jaar MB gereden. Maar dat is inderdaad een andere discussie voor een ander forum. Maar ja, Steve rijdt zelf MB.

 • Profielfoto
  mymac

  @ Richard Kruizinga: Staan bekend om hun problemen? Nee, dat hebben wij ook gehad maar dat is flink afgenomen. Ik zie dat meer als wat slechte jaren dan een hele reputatie zoals jij het brengt, dit was ook zo bij de afwerking die afnam: Nu is dat weer top!

  Wel relaxed, kan de iPhone binnenkort als één geheel mee met de E-klasse hier;) Er zit alleen een iPod connector in het dashboard vakje/kastje/plekje op dit moment, werkt overigens prima omdat je in de head up display gewoon alles kan bedienen.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Nou dat kan ook bij de Volvo hoor

  Ik heb er alleen niet voor gekozen, werd zo druk op mijn stuur met telefoonbediening, radiobediening, cruisecontrol en navigatie op het stuur.

  Volgens mij was het bij Volvo 195 euro:D :D