HTC Touch in het land

Door: Lucas Raggers - 54 reacties

Allemaal leuk en aardig die iPhone, maar afgelopen nacht werd de HTC Touch Diamond geintroduceerd bij de dozenschuivers van pdashop.nl. Niet zomaar een gebeurtenis en daarom werd een beveiliger ingeschakeld, stond er een heuse rij voor de deur én werd Lieke van Lexmond ingehuurd om het geheel enig cachet te geven. Zo lezen we op Bright.nl.

De directeur van HTC weet het verschil tussen de HTC Touch Diamond en de iPhone overigens pijnlijk te duiden: “Onze telefoons worden gekocht op basis van de specificaties, niet vanwege de merkwaarde”. En zo is het maar net.

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  Applesap

  En tóch koop ik lekker de iPhone, stelletje na-aperts!

 • Profielfoto
  Neptunus

  ik hoorde iets over iPhones en specificaties ten opzichte van de PSP…

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  Draait dat ding geen Windows Mobile? Gggg

 • Profielfoto
  apple_fan

  is dat de hele rij? bij de iphone stond er iets van 2 km aan rij.

 • Profielfoto
  antoontje

  @directeurtje: ”Onze telefoons worden gekocht op basis dat hij werkt, niet vanwege dat er mensen zijn die niet beter weten”

 • Profielfoto
  Yannes

  @Neptunus

  In de Metro stond dat de iPhone een concurrent is geworden van de Nintendo DS e.d.

 • Profielfoto
  dinck

  @applesap:
  de origiele HTC Touch (en in mijn ogen nog wel de prettigste, ligt beter in de hand dan een iPhone!) was er ruim eerder dan de iPhone en de iPod Touch, dus van naäpen is geen sprake…
  Toegegeven, het ding werkt onder Windows Mobile, met alle nadelen va dien qua gebruiksgemak (hoewel je de schade door shortcuts ‘en door de eigen interface van HTC in de perken kunt houden), maar ook met alle voordelen: duizenden applicaties (waaronder een paar erg nuttige), veel meer vrijheid van inrichten dan de iPhone, en (voor mij gezien mijn werk essentieel) gewoon via USB en/of Bluetooth zowel met mijn Outlook kalender en adressen van mijn werk (met ActiveSync) als met mijn Mac (met PocketMac) te synchroniseren.
  Bovendien geeft HTC een geen-gezeur-garantie met gratis ophalen en thuisbezorgen van twee jaar, ook als je tweede of derde eigenaar van het toestel bent.

 • Profielfoto
  MacThijn

  tja, apple heeft het toch zwaar in deze markt! ze moeten er hard aan werken om het net zo’n succes te laten maken als de iPod

 • Profielfoto
  maclover111

  MAAR HUN HEBBEN GEEN IPOD FUNCTIE;)

 • Profielfoto
  Neptunus

  Hun?

 • Profielfoto
  Yeti

  Dat wilde ik zeggen!

 • Profielfoto
  CasaMan

  “Onze telefoons worden gekocht op basis van de specificaties, niet vanwege de bruikbaarheid”

  Ik blijf het grappig vinden hoeveel mensen elektronica blijven aanschaffen op basis van specificaties. Hoe langer de lijst met ‘features’ hoe superieurder het apparaat. Prima dat dat soort mensen met hun goedkopie troep willen klungelen. Mijn gestroomlijnde producten voldoen aan al mijn wensen zonder erbij na te hoeven denken.

 • Profielfoto
  Justus

  Ik ga ook maar een htc touch kopen, die synct zoveel beter met m’n mac ;) – toegeven die HTC heeft het ook niet slecht gedaan

 • Profielfoto
  daanosx

  Het lijkt me toch evident dat Apple in een hoop meer zaken vooruitstrevend is geweest dan HTC met de Touch. Maar goed, het is een succes en waarom ook niet?

 • Profielfoto
  Petje

  Wat heb je aan veel specificaties als je aansturing kloten is.
  Is hetzelfde als een 800 pk auto kopen met maar 2 versnellingen, dat rijdt lekker snel.

 • Profielfoto
  Yeti

  Quote van CasaMan: Onze telefoons worden gekocht op basis van de specificaties, niet vanwege de bruikbaarheid”

  Ik blijf het grappig vinden hoeveel mensen elektronica blijven aanschaffen op basis van specificaties. Hoe langer de lijst met ‘features’ hoe superieurder het apparaat. Prima dat dat soort mensen met hun goedkopie troep willen klungelen. Mijn gestroomlijnde producten voldoen aan al mijn wensen zonder erbij na te hoeven denken.

  Ik denk dat meneer de directeur een klein beetje specificatie-geil is, denk je niet?:p

 • Profielfoto
  Jaffster

  De HTC Touch was er al een tijdje hoor….
  Degene die gister uitgereikt is door stoeipoes Lieke is de HTC Touch Diamond.

  IMHO een behoorlijk lelijk ding….. die telefoon dan…

 • Profielfoto
  johnnysclub

  fakers!

 • Profielfoto
  Hagert

  LMAO… dat ding is zoooo lelijk… En je bent 3 jaar bezig met alle functies uitvinden… Een iPhone is vele malen gemakkelijker in gebruik en heeft geen waslijst aan specificaties wat mij juist wel aanstaat:D

 • Profielfoto
  Statenweg

  Hoeveel heeft pdashop.nl betaald voor die figuranten die daar in de rij staan om dit mooie plaatje te kunnen schieten?

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Jongens allemaal heel leuk en aardig die fanboy reacties maar niet erg cool. Ik heb jaren een Qtek (ofwel HTC) gehad en heb er veel lol aan beleefd. Mijn vader heeft er nu ook een en ik heb de iPhone sinds eind vorig jaar. Ik ben er erg blij mee maar ik zie de verschillen en op sommige opzichten is de HTC beter en op sommige de iPhone. Om hier dan een hele lijst met fanboy reacties te plaatsen vind ik een beetje ver gaan.

  Laten we ons allemaal een beetje sociaal gedragen want dit soort dingen helpen niet echt de Apple-fans van hun ‘arrogantie vooroordeel’ van Windows gebruikers af te komen.

 • Profielfoto
  AAPL

  Over een tijdje kijken we naar martkaandeel van deze HTC Touch en de iPhone.
  Was het niet eerst dat een eerdere HTC al een zogenaamde iPhone killer was… ik hoor vrij weinig over de verkopen van dat k*twinmobile geval!
  1 Ding heeft de HTC wel wat de iPhone niet heeft.. een task Manager:D Scott, briljant op de WWDC!!

 • Profielfoto
  Stutger

  Jeetje, wat een haat tegen een ander merk, jongens! Dat die meneer van HTC over de iPhone begint wil alleen maar zeggen dat hij/HTC zich bedreigd voelt door Apple’s foon.

  En ik zou me als OMT-er/Applefan niet zo focussen op het bashen van andere merken, joh. Dat doen die andere merken wel bij Apple.

  Fanboy zijn is zóóó 2007:)

 • Profielfoto
  RowanW

  Fanboys zijn 2007? Ik ruik ze hier nog.

 • Profielfoto
  Alexander Online

  Het is zeker niet te verkroppen dat HTC telefoons heeft die al jaren 3G en gps hebben? Dat dit ook kwalitatief hoge producten zijn? Dat deze niet met asociale abos alleen maar te koop zijn? Dat je deze wél in Nederland kan kopen?
  En HTC neemt zelf niet het woord iphonekiller in de mond, het zijn juist de Apple sites die die stickertje er op plakken.

 • Profielfoto
  Novix

  Jammer om te zien hoe arrogant sommige Apple-gebruikers worden. De HTC Diamond is een geweldig toestel hoor, met specificaties die boven de iPhone liggen. Het enige verschil is dat het niet zo intuïtief werkt, maar niet iedereen hoeft een knop ‘SAFARI’ om zijn internet te kunnen starten. Doe allemaal is relaxed en verhemelijk de iPhone is niet zo… Ik word hier humeurig van. Het beste is waarschijnlijk nog dat de jongens met de meeste commentaar pas overgestapt zijn :sealed:

 • Profielfoto
  EmuuuH

  op die op een na laatste foto van de bright.nl link kan je vrijduidelijk zien dat er een soort raster van puntjes op het beeld zit.
  dit heeft de namaak ipod touch van een vriend van mij ook, ik vind dit persoonlijk erg lelijk

 • Profielfoto
  Mr Van

  Ik snap ten eerste niet wat dit soort artikelen doen op een mac forum. Over smaak valt niet te twisten. Voor de mensen die een htc willen prima maar laat ons gewoon bij apple zweren. Tuurlijk iphone heeft een aantal eerste generatie kwaaltjes. echter het ultieme belevingsgevoel wat je krijgt bij een apple is niet te evenaren vandaar dat zon’n directeurtje van htc denkt zich te moeten meten met de iphone. goedkope reclame en maar wachten op reacties. Hoe kan je nou nou het meest gehypte apparaat van de laatste 10 jaar ( de wereld in de ban) afkraken. Als ik naar de rij kijk tijdens de release van de htc diamond kunnen ze nog wel wat leren over hoe je een product in de markt moet zetten en niet een derderangs playboy-soapie te laten promoten. zelfs tomtom heeft gelijk een applicatie klaar voor de iphone zal vast wel een reden voor zijn….

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Het gaat om de HTC Touch Diamond, die laatste toevoeging dus. De gewone Touch is er al meer dan een jaar. De specs zijn super, alleen draait het op Windows Mobile. Da’s zonde, heb zelf een HTC met WM 6.1. Het gaat, maar leuk is het niet, maar ja, wel exchange server…

 • Profielfoto
  Jafu

  Over specificaties gesproken… 4GB intern geheugen – WOW… :p

 • Profielfoto
  J-P-H

  De kwaliteit van Windows Mobile werd mij duidelijk toen ik extra software moest aanschaffen om een vraagteken te kunnen gebruiken in een tekstbericht.

 • Profielfoto
  Undaunted

  @Martijn Snels Wat bedoel je met “vooroordeel”? De meeste Mac gebruikers hebben minstens 5jaar met een Windows-PC gewerkt voordat ze eenmaal de Mac hadden ontdekt. Die “vooroordelen” zijn meer dan terecht, want Microsoft heeft na het geweldige MS-DOS alleen maar waardeloze Operating Systems op de markt gebracht.

  Als je ooit een telefoon met Windows Mobile in handen hebt gehad weet je dat dit ook een grote mislukking is! Ik vind het daarmee volkomen gegrond om een telefoon bij voorbaat af te doen als ‘slecht’ omdat dit OS erop draait. Dat gezeik van ‘vroeger’ willen we niet meer.

  Je verwart daarbij de “arrogante apple-fan” van de “zelfverzekerde apple-fan”. We weten wat we kunnen verwachten van een modern apple-product, en dat is zelden teleurstellend.

 • Profielfoto
  Paul

  Enne… tenslotte kun je met een HTC gewoon een simkaartje kopen van Telfort voor zo’n 7-8 euro per maand ipv €€€€€ van T-Mobile?

 • Profielfoto
  RowanW

  @Undaunted
  Correctie: de meeste Mac gebruikers hebben al 5 jaar geen Windows meer gezien, alsof ze smetvrees hebben, kraken bij voorbaat een Windows-OS af zonder dat ze deze aangeraakt hebben en vinden alles waar Windows op KAN draaien bij voorbaat al slecht (uiteraard een uitzondering voor het geval Bootcamp).

  Een zelfverzekerde Apple-fan houdt wijs z’n kop dicht over hoe slecht Windows wel niet is en is blij met zijn Apple product in huis en lacht rustig in zichzelf als iemand tiert over z’n Windows-vastloper. Een Apple-evangelist/fanboy kan niet hard genoeg schreeuwen hoe goed Apple producten wel niet zijn en kraamt ongegronde grapjes en totaal onjuiste feitjes uit over Windows. Het forum zit er vol mee (nofi).

  Overigens weet ik wel wat ik kan verwachten van Apple: bijvoorbeeld halfgare businessmodellen die het mij onmogelijk maken vrij te kiezen van provider mocht ik een iPhone willen kopen. Neemt niet weg dat ik het een mooi ding vind. Fijne avond verder.

 • Profielfoto
  WaZoo

  @RowanW
  Relax man, je bent door je eigen getier een beetje jezelf aan het tegenspreken. Ga lekker op de bank zitten en lach in jezelf:)

 • Profielfoto
  RowanW

  Ben zo relaxt als maar kan en mezelf niet aan het tegenspreken als ik het zo bekijk. Jij bent er een van de oude garde: zit het Apple vs. Microsoft nog diep of pass je wijs aan die onzin? Gewoon een normale vraag… Geen getier, net als mijn vorige post.

 • Profielfoto
  Mr Van

  @RonanW, ik werk al jaren met zowel windows als met mac, dag en nacht, dus ga mij niet uitleggen dat we niet weten hoe windows werkt. het werkt niet namelijk.
  En de dag dat mijn pc op de zaak de deur uitgaat. zal het werk een stuk efficienter worden. geen crashes, geen virussen, geen netwerk problemen etc etc. onze netwerkbeheerder is inmiddels ook overtuigd maar zegt blij te zijn met zoveel windows operating systems, anders heeft hij straks geen lucratieve job meer..

 • Profielfoto
  RowanW

  Moet ik jou gaan uitleggen dat jullie – als in gehele Mac userbase? – niet weten hoe Windows werkt? Kom nou… ik heb het over de gebruikers die miss zelfs direct na het DOS-tijdperk al Mac gebruiken en Windows niet meer aangeraakt hebben.
  Het grappige vind ik altijd, en dat kan je dan zien als mijn grinnikje in mezelf, dat iedereen loopt te zeuren dat Windows vastloopt, virussen binnen slurpt alsof dat ‘ding’ voorbestemd is dat te doen, problemen geeft enz. enz. Toegegeven, het is absoluut niet flawless en dat weet ik best met mijn ervaring, maar je kan het ook overdrijven. Ik heb 4 jaar lang éénzelfde XP installatie gebruikt zonder last te hebben van virussen, spyware, adware en dergelijk onzin. Is het een gave? Komt het door mijn opleidingen? Het enige wat nodig is is een stukje bewustzijn.
  Een netwerkbeheerder van mijn hart hebben jullie. Hij die niet beseft dat elke bedrijfsomgeving een IT-infrastructuur heeft en beheerd moet worden. Of het nou PC’s of Mac’s zijn, job is een job;)

 • Profielfoto
  WaZoo

  @RowanW
  Ik ben ‘oude’ garde ja, dat klopt. Zit al dik voor 1984 op Apple’s, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit op een PC heb moeten werken of met de ellende van Nokia of Sony-Ericsson telefoons heb moeten leren leven.
  Maar waar ik jou op wijs is dat jij zoveel moeite steekt in het tegendeel bewijzen dat je bijna even ‘erg’ bent als de fanboys, that’s all:)
  En je hebt gelijk, ik heb door schade en schande wel geleerd me met dit soort topics niet meer te bemoeien; diegene(n) die niet overtuigd zijn van de producten van Apple doen maar zonder, ik ga niet (meer) tegen dovemansoren praten:D

 • Profielfoto
  RowanW

  Ik probeer enkel gegronde redenen te vergaren om duidelijk te maken dat men niet zo kortzichtig moet zijn m.b.t. de ‘concurrent’. Zij zijn juist de redenen dat ik een “oh god, weer zo een”-blik krijg toegeworpen als ik zeg dat ik Macs thuis heb staan. Vandaar de moeite. Wijze beslissing om niet meer tegen dovemansoren te praten. Iets wat eigenlijk beide ‘kampen’ toe te rekenen is. Ik ga je voorbeeld maar volgen;)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ WaZoo 0m 21.15: wat voor telefoon had jij dan voor de iPhone er was? Geen? En nee, ik heb geen HTC maar een Nokia van m’n werk. Een kale, simpele, gewone telefoon. Maar wel gratis! Dat neemt niet weg dat mijn interne iPhone lobby vruchten lijkt af te werpen. Het zou zomaar kunnen dat er straks 100 besteld worden en daar ben ik best wel blij mee :)

 • Profielfoto
  Mr Van

  @Ronan. Het ergste is dat windows zo wordt verheerlijkt terwijl ze alleen maar een besturingssysteem en wat software maken en dat doen ze nog geen eens flawless. Apple verzint/produceert, ook nog eens de hardware die er naadloos op aansluit.
  En je wilt mij niet zeggen dat jij niet aan het aftellen was tot de volgende keynote..wanneer is trouwens de volgende keynote , ben toe aan nieuwe rumors. :)

 • Profielfoto
  Thomash

  Fanboys zullen er altijd zijn voor zei die zich er aan ergeren (een mac forum als deze is een ideaal verzamelpunt voor Mac Fan-Boys, valt ook wel te verwachten niet?)

  Dus ga je echt niet druk maken om de opmerkingen die fan-boys maken want ze worden alleen gelezen door mede-fanboys, die uit nature een soort gelijke lompe fan-boy opmerking maken, en je hebt mensen die het beter weten.. De laatste categorie kan je opsplitsen in mensen die op het verkeerde forum zitten en tegen de stroom in gaan lopen zijken over fan-boy gedrag en de andere groep zijn zei die wijs hun mond houden en gebruik maken van de waardevolle aspecten van dit forum.. Dit soort zijk-topics zijn over een week vergeten en hebben verder geen waarde.

  Bespaar jezelf de moeite om hier uit te leggen dat de iPhone niet superieur is aan de HTC Touch Diamond.. Want je krijgt meteen reacties van “de iphone interface werkt zo vanzelfsprekend en htc sucked omdat het geen fatsoenlijk touch display heeft.. (En natuurlijk geen mooie appel op z’n rug heeft maar dat laten we maar even buiten beschouwing) Het meest trieste is dat 90% van de mensen die dit schreeuwt nog nooit een ipod of HTC touch diamond heeft vast gehouden..

  Sommigen Apple gebruikers nemen het hele elektronika gedoe veels te serieus en voelen zich echt superieur omdat ze apple producten gebruiken.. Laat ze lekker hier op dit forum verenigen en fun hebben en zijk ze pas af als ze de rest van het niet mac-internet komen vervuilen met dat soort praat.

  Ps, ik zou ook de iPhone verkiezen boven de HTC touch diamond.. Ik vind die iphone er mooier uitzien..

 • Profielfoto
  Bram

  “Onze telefoons worden gekocht op basis van de specificaties […].” Die zin maakt gelijk duidelijk waarom ze nooit een concurrent van Apple kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Oppie

  “De directeur van HTC weet het verschil tussen de HTC Touch Diamond en de iPhone overigens pijnlijk te duiden: “Onze telefoons worden gekocht op basis van de specificaties, niet vanwege de merkwaarde”. En zo is het maar net.”
  Lucas, ik heb ook nog een hele mooie Dell hier staan met gewéldige specificaties en géén last van overhypte Mac marktwaarde… Iets voor jou?:D

 • Profielfoto
  Brac

  Ik neem aan dat die mensen in de rij:
  1. Acteurs zijn
  2. Een week onder een steen hebben geleefd
  3. Het vmbo niet konden afmaken
  4. Niet bereikbaar waren voor commentaar

 • Profielfoto
  WaZoo

  @Ruud
  Lezen, meer zeg ik niet:D

 • Profielfoto
  Rits

  Ligt het nou aan mij of is die foto vreselijk nep?

 • Profielfoto
  Thomash

  brac.. jij bent nog het meest trieste ben ik bang:D

 • Profielfoto
  jurgen.

  Ik wil niet veel zeggen maar de reacties van sommige OMT lui doen me denken aan een stel extreme fanatiekelingen die alles aan gelegen is om het merk Apple en waar het voorstaat tot in den treure te verdedigen. Hallo, we praten hier over een mobieltje hoor. Maar 1 ding kan de iPhone niet i.v.g mijn Viewty.

  http://i116.imagethrust.com/i/927188/00.jpg
  http://i112.imagethrust.com/i/927189/01.jpg

  BF2 spelen als commander. Nou jullie met je 2.0 camera en coverflow/pushmail dingen die andere phones allang hebben.:D

 • Profielfoto
  koekiewous

  Ik krijg toch het idee dat een hoop mensen die zo blij zijn over hun HTC niet weten wat de iPhone 3G allemaal voor ons in petto heeft los van het feit dat we hem straks allemaal kunnen kopen in Nederland.

 • Profielfoto
  CasaMan

  haha, nooit geweten dat er ook HTC fanboys bestonden en dat ze dan ook nog eens verbaast zijn dat er op OMT Apple fanboys rondlopen.

  Maar jongens diep in jullie hart zijn jullie het er toch wel mee eens dat HTC gebasht wordt?! Het blijven immers toch el-cheapo net-niet toestellen, hoe hard ze bij HTC ook hun best doen. Misschien wordt het nog wat zodra ze android toestellen gaan maken..

 • Profielfoto
  nl-x

  HTC heeft zelf dan ook een KUT merkwaarde.
  Ontiechelijk slechte service.
  En slechte product builds.
  Bovendien jatten en vervangen ze ongevraagd je originele accu met een namaak, als je telefoon geserviced moet worden en ben je je telefoon 8 weken (!) kwijt!

  Je kan verder wel WLAN hebben, maar denk niet dat je meer dan 10 meter van de access point kan afzitten. En er zit dan wel VPN op, maar werkend zal je het nooit zien.

 • Profielfoto
  Ri.Co

  vooral ook het feit dat de HTC €550 spreekt mij niet zo aan…