Hotmail in Mail.app houdt op. Of toch niet?

Door: Anoniem - 31 reacties

Microsoft heeft in april al aangekondigd te stoppen met de WebDAV ondersteuning binnen Hotmail. Dat houdt in dat het binnenhalen van Hotmail in Mail.app – via plugins als HTTPMail en MacFreePOPs – niet meer zal werken na 30 juni.

Maar zoals te verwachten valt zijn er slimmerds die een oplossing hebben. Voor zowel Mac, iPhone, Pocket PC, Palm PDA en SmartPhone. En het is nog gratis ook.

IzyMail geeft je de mogelijkheid bij hun een account aan te maken waarmee je Hotmail, YahooMail, AOL, MSN, GMail en nog vele andere emailaccounts vanuit één plaatst kunt beheren. En daarbij kun je hun diensten ook nog eens rechtstreeks vanuit ieder mailprogramma gebruiken. En de verbinding met Hotmail, dat regelen zij voor je.

Een account aanmaken kost niets, zij het dat er dan een paar opties niet beschikbaar zijn. Maar voor normaal Hotmailgebruik is de gratis account voldoende. Een betaalde account zorgt ervoor dat je iets meer features kunt gebruiken (zie overzicht). Dat kost je 18 dollar per jaar, geen hoofdprijs lijkt ons.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Skonning

  Typfoutje: plaatst in plaats van plaats
  :p

 • Profielfoto
  Melle

  Voila
  Had ik wel gedacht, dan kan ik nu mooi 10.5.3 installeren… Geduld is toch een mooie gave.

 • Profielfoto
  Saabs

  Heb het geinstalleerd op mijn mail.app op mijn MBP. Werkt super!:D
  Bedankt!

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Hotmail, nee, bedankt!

 • Profielfoto
  lEl

  idd heb ik liever mn eigen domeinnaam met home made mailserver…

 • Profielfoto
  Xigh

  Nou dit werkt helemaal mooi. Ik wacht hier al letterlijk jaren op. Merci voor het posten!

 • Profielfoto
  iPas

  Hoe zit het met veiligheid? Moet ik mijn hotmail-wachtwoord opgeven, want dat doe ik liever niet ….;)

 • Profielfoto
  Sentitel

  Wat ook kan: hotmal laten doorsturen naar Gmail en gmail machtigen om als afzender @hotmail.com te gebruiken.

 • Profielfoto
  Skitel

  Ken ik al lang en al uitgeprobeert; het is kut. Je mag maar een bepaald aantal mailtjes in je inbox hebben, en overal word een izymail ding aan toegevoegt.

 • Profielfoto
  johnnysclub

  ’t kost weer geld,waarom kunnen die ‘nerds’ niets gratis doen.

 • Profielfoto
  Esquare

  Hé johnnysclub: je mag bij mij gratis elke week het gras komen maaien.:)

 • Profielfoto
  Simon90

  Toch opvallend dat er blijkbaar genoeg Maccers zijn die er belang bij hebben om Hotmail op hun Mac te openen.. ???

 • Profielfoto
  HerQ

  Ik heb gewoon mijn Hotmail door laten sturen naar m’n Gmail account, zodat alles centraal staat en IMAP e.d. gewoon werkt. Hopelijk gaan ze dat niet veranderen want dan stap ik echt helemaal van Hotmail af!

 • Profielfoto
  salvatore

  hotmail sucks! kan iemand me de toegevoegde waarde van hotmail toelichten?

 • Profielfoto
  Yannes

  Hotmail is makkelijk, overal te bereiken. Vertel eens… Wat gebruik jij dan?

 • Profielfoto
  Tjeu

  Er staat toch bij dat de free version expires na 20 dagen?

  Ik heb nu mijn hotmail laten doorsturen naar Gmail, maar wat is het andere alternatief voor mijn iPhone en Mail.app?

 • Profielfoto
  Skitel

  MSN = Hotmail.

 • Profielfoto
  Yannes

  Weet iemand hoe ik die uitgaande server ik moet gebruiken?

  Ik heb deze 2 al geprobeerd:

  out.izymail.com

  out.izymail.com:587

 • Profielfoto
  Melle

  Ik gebruik gewoon nog hotmail omdat dat gewoon mijn eerste mailadres was en iedereen dat heeft en daar naar mailt natuurlijk. Intussen ook al een gmail en yahoo, maar om redenen der gemak blijft 70% van mijn gemail hotmail.
  Tja. Tis wat het is. En hotmail is toch eigenlijk echt wel hot. Wat een jolijt. Excuses hiervoor.

 • Profielfoto
  francisp

  je kan gmail ook gebruiken in msn hoor,

 • Profielfoto
  aerosoul

  Ben gelukkig al jaren genokt met alles waar microsoft op staat, dus dat scheelt:D Gebruik over het algemeen alleen emailadressen die op m’n eigen server draaien en daarnaast voor kleine backup of speciale dingen nog wel eens een gmailaccount. Overal werkt imap/popmail iig op.

  @Yannes.. de meest normale/logische, mail.izymail.com en smtp.izymail.com al geprobeert?

 • Profielfoto
  defores

  izymail is maar voor tijdelijke periode en dan houd het op.

 • Profielfoto
  hopje123

  Ik ben omdat ik mijn hotmail niet kon openen in mail overgestapt op gmail. En laat mijn hotmail berichten versturen naar gmail en het werkt super! Echt veel sneller en beter dan hotmail! Dus ik vind het helemaal prima zo met gmail!

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik had al een hotmail account, nog voordat Hotmail van Microsoft was, maar heb sinds Leopard de boel weggesmeten en overgestapt op Gmail. Dat had ik jaren eerder moeten doen. Soms lijkt het wel alsof Microsoft er bewust voor kiest om al hun gebruikers naar concurrenten te jagen. :angry:

 • Profielfoto
  Justus

  Maak gmail aan en laat je hotmail forwarden op je gmail (bij settings)

 • Profielfoto
  ottovds

  ik zou gewoon ook overstappen naar gmail hoor. Ik raad iedere hotmailer dit aan…

 • Profielfoto
  louisdjie

  Verschillend hier hebben al het forwarden van je Hotmail naar je Gmail aangehaald als oplossing. Ik heb het reeds verschillende keren geprobeerd bij de settings van Hotmail, maar als ik er mijn Gmail-adres invoer, krijg ik steeds dezelfde fout:

  “You’re only able to forward mail to a custom domain or an e-mail address that ends in hotmail.com, msn.com, or live.com. Please try again.”

  Hoe kan ik er in slagen dat Hotmail forward naar Gmail? Thx!

 • Profielfoto
  lEl

  idd hotmail is kak.
  Gmail is veeeeeel beter,ook gratis,makkelijk te gebruiken,…

 • Profielfoto
  steene

  Ja kan iemand mij uitleggen hoe je dat instelt? Ik wil ook mijn hotmail laten vallen.
  Waarvoor dank

 • Profielfoto
  louisdjie

  De HTTPMail plugin is geupdate zodat hij terug werkt in 10.5.3.

  Grtz

 • Profielfoto
  Pokerface

  Niemand ene oplossing voor het doorsturen naar GMail? Misschien via een omweg? Bijvoorbeeld doorsturen naar Spymac (gratis) en die door laten sturen naar GMail.