Gratis Keynoteplaatjes bij iPresentee

Door: Koen van Tongeren - 15 reacties

“Less is more”, architect Ludwig Mies Van Der Rohe vertelde het ons decennia geleden al maar de meeste Powerpointers en Keynoters nemen zijn visie nog steeds niet ter harte. Gelukkig kan iPresentee de notoire presentatienitwits nu helpen met een uitegbreide set stilistische plaatjes die vaak meer zeggen dan de volledig uitgeschreven zinnen of eindeloze opsommingen die we nog (veel) te vaak in presentaties terugzien.

Van verrekijker tot wekker, van stralingsgevaarwaarschuwing tot .Mac logo. Je kan het allemaal vinden in de verzameling TIFF afbeeldingen. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan biedt iPresentee tegen betaling ook Keynote thema’s, animaties en 3D objecten. Doe er je voordeel mee! Vragen?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Klinkt interessant

  Ik zou het principe wel willen toepassen maar daar zal ik op worden afgerekend door de leraren.
  Stel je gaat presenteren zoals Steve Jobs (less is more), dan krijg je van iedereen te horen… “was dit het? Het stelt inhoudelijk helemaal niet voor! Oppervlakkig!”

  Hele beginbalansen, liquiditeitsbegrotingen, resultatenrekeningen etc. moeten allemaal in de presentatie verwerkt worden.

  Leraren geloven nog op de Bill Gates-methode (overvolle sheets)

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  En wat dachten we van Keynote Pro?(.com)

 • Profielfoto
  Steff

  Junior, waar zit jij op school? Het gaat juist niet om de presentatie maar om het verhaal wat je te melden hebt.

  Als je een presentatie moet geven, is jou doel dat de mensen die er bij waren het na je presentatie nogsteeds over jou hebben… het keihard naaien van de volgende leerling…

  :D

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  @ Steff

  Inderdaad…
  We hadden echt heel goed nagedacht over de presentatie. Ons doel was vooral om niet alles te willen vertellen omdat het toch het ene oor in en het andere uit gaat.
  We kozen ervoor om 3 dingen over te brengen. In de communicatieles had een andere leraar (communicatiedeskundige) nog een filmpje van Steve Jobs laten zien en Al Gore onder het mom van: zo zou het dus moeten, voorbeeldige presentaties… goede non-verbale communicatie als Steve de iPhone aankondigt, speelt in op het applaus, gevolg dramatisch blabla bla

  Een presentatie is ook wel een stukje emotie toevoegen vonden we. De details zijn te lezen in het ondernemingsplan (die lag voor hen) en na de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

  Nee hoor, de ‘jury’ vond het te traag (ze willen dat we zoveel mogelijk vertellen in 10 minuten), sommige sheets waren overbodig (omdat er te weinig op stond) en grafieken werden als niet relevant beschouwd.
  Het gekke was dat het publiek haarfijn na kon vertellen wat we gezegd hadden. Bij andere presentaties blijft er bij mij vaak helemaal niets hangen (door dat geratel van details).

  Dat zijn leraren met een MBA diploma en allen minstens 15 jaar ervaring in de zakenwereld als topmanager.

  Volgende keer dus zoveel mogelijk informatie geven in 10 minuten, zo snel mogelijk praten, veel meer details.

  Echt onbegrijpelijk… toch nog een 7,5 gehaald voor de moeite en omdat we erg overtuigend overkwamen. Verhaal zat zeer goed in elkaar. Als we beter op die punten hadden gelet hadden we zeker een 9,0 (zeiden ze).

 • Profielfoto
  Nemco

  @Junior,

  Ach, je weet in ieder geval hoe je het de volgende keer voor school, en daarna in het echt moet doen. Leraren zijn 9 van e 10 keer toch mensen die in het verleden zijn blijven hangen, of mensen die de praktijk niet meer aankonden…

  Anyway, grappige website… Dat filmpje op YouTube zegt ook een hoop.

 • Profielfoto
  Bor

  Ik kende dat YouTube filmpje al… Inderdaad een geweldige les hoe het niet moet. Hoewel dat font analysis gezever er uit had gemogen van mij.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Cool, kunnen we ook mooi gebruiken om onze iWeb sites helemaal mee vol te plempsen.

 • Profielfoto
  koen

  Edward Tufte heeft boeken vol geschreven over effectieve presentaties: http://www.edwardtufte.com/tufte/

 • Profielfoto
  Statenweg

  Nee… geen vragen meer.

 • Profielfoto
  Melle

  Ludwig Mies van den Rohe, eens wat architectuur op OMT. Leuk. Ik vraag mij dan altijd af hoeveel mensen er op die link klikken…

 • Profielfoto
  kay-tong

  HAHA, dat filmpje,

  IK gebruik Comic Sans MS… NOT

 • Profielfoto
  Doede

  Weet je wat het is met topmanagers? In hun straatje weten ze vrij veel, ze willen alleen snelle informatie. Ze laten jou een opdracht maken die in hun straatje past, en beoordelen je ernaar. Heb ’t eens over een ander onderwerp, stouw er (te) veel informatie in, en ze volgen je niet meer.

  Overigens het woord “topmanager” is zo’n hol begrip tegenwoordig. Het zijn vaak “snelle mensen op gympie’s” die denken de wereld te begrijpen. Steek beter je tijd in vakmensen die je nog iets kunnen vertellen over HOE je iets maakt, ipv hoe je geld verdient.

 • Profielfoto
  JWB

  @Junior:

  Wij hebben op school de zogenaamde projectweken. In één van die weken staat ‘presenteren’ centraal. De leerlingen leren dan allerlei aspecten die met presenteren te maken hebben waaronder het gebruik van powerpoint. Ik geef dan een workshop waarbij ik een fragment laat zien van een keynote van Steve met o.a. de presentatie van de iPhone. Ik verwacht dus juist van mijn leerlingen dat ze ‘less is more’ toepassen. Gevolg is dan wel weer dat er een week lang 150 mini-Steve Jobjes rondlopen! Ik indoctrineer ze verder niet hoor….;)

 • Profielfoto
  Strifer

  bij mij is less is more ook een pre. maar een presentatie maken is soms vrij lastig. je goed lopende verhaal erbij is ook erg nodig en daarnaast moeten je sheet een goede tijd zichtbaar zijn. niet heel snel weer weg en niet heel lang erop staan.

  teveel informatie wordt bij ons als irrelevant gezien. stick to the problem, keep to the point.

 • Profielfoto
  johnnysclub

  En het kost weer geld…