Firefox 3 gaat voor downloadrecord

Door: Lucas Raggers - 46 reacties

Firefox 3 komt vanavond om 19:00 uit. Dit heuglijke feit gaat vergezeld van een publiciteitsstuntje. Bij versie 1 werd een paginagrote advertentie geplaatst in de NY Times, ditmaal gaat Mozilla voor een downloadrecord. Doel is om zoveel mogelijk downloads binnen 24 uur te bewerkstelligen.

Ookal gebruikt de gemiddelde OMT’er het liefst Safari (60%), een grote schare van 23% prefereert toch liever Firefox. Daarom doet One More Thing vrolijk mee aan deze downloadactie om Mozilla haar record te gunnen.

Download Firefox 3! Ook jij verdient Firefox 3. Firefox 3, omdat je het waard bent! Voel je goed, met Firefox 3.

Reacties

46 reacties
 • Profielfoto
  Job Versloot

  20:00uur Helsinki tijd zal mijn d/l beginnen, I’m in!

 • Profielfoto
  Neptunus

  Liever prefereren is een contaminatie…

 • Profielfoto
  McJohn

  Ga ik downloaden! Sommige sites werken niet lekker met Safari,..maar of dit nu de fout van Safari is,…;)

 • Profielfoto
  Jasse

  ja het is inderdaad een leuk initiatief.

  Maar ik vind die nieuwe firefox(heb nu de beta) wel goed werken.

  Dus nu zit ik met een dubbelle browser want safari werkt ook prima.
  gevolg: ik wissel af, en das ook voor niet goed natuurlijk :p

 • Profielfoto
  kleini

  quote: “gevolg: ik wissel af, en das ook voor niet goed natuurlijk ”

  haha, dat ken ik, en dan is het zo van “hey waar heb ik die bladwijzer nu weer staan, even van browser wisselen”:D

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik gebruik al een tijdje de betaversie zonder problemen, en sindsdien gebruik ik Safari veel minder. In mijn ogen is FF3 de beste browser voor de Mac. Er zijn nog zat sites die in Safari niet goed werken. Jammer dat Apple er niet eens serieus werk van maakt en maar vasthoudt aan die zogenaamde normen, terwijl vrijwel elke andere browser er zonder problemen mee omgaat. FF3 kan heel eenvoudig alle favorieten overnemen. Echt een fijn programma.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Firefox is prima, maar het scrollen is een hel! Het verbaast me dat ik er niemand anders over hoor… Zonder vloeiend scrollen is het schokkerig, en met vloeiend scrollen vliegt de pagina nog een uur door als ik al gestopt ben met scrollen…

 • Profielfoto
  R-Flow

  Jammer dat de interface nog steeds verschrikkelijk is.

 • Profielfoto
  johnnysclub

  scrollen lukt soms en soms niet.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Download het morgen wel, vanavond ga ik voetballen kijken!

 • Profielfoto
  Melle

  bij mij gaat dat scollen hier perfect,
  nog nooit last van gehad…

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @ Neptunus: contaminatie is een lapsus; ‘liever prefereren’ is een pleonasme.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Sorry, zat er met mijn hoofd niet helemaal bij. Je hebt gelijk.:p

 • Profielfoto
  Stiha

  net even firefox 3 gedownload. Ziet er veel belovend uit….

 • Profielfoto
  Cerandox

  Firefox 3 beta heb ik een tijdje gebruikt, liep niet heel lekker eigenlijk. Gister nog een testje gedaan welke browser het snelste was Safari,Firefox en IE7. IE7 was het snelst en ik had Firefox 2 getweakt. Hoop dat Firefox 3 een stukje sneller is dan IE7/8. Als ik over een tijdje een mac koop ga ik ook gewoon Firefox gebruiken.

 • Profielfoto
  lemmenspieter

  Ik vind safari leuker omdat dit netjes allemaal geïntegreerd is met mac, alle programma’s zijn perfect op elkaar afgestemd en dat is wat ik nu zo leuk vind aan mac. Maar gewoon om Mozilla een plezier te gunnen download ik zeker en vast mee. Altijd open voor iets nieuws hé :D

 • Profielfoto
  Xenophon

  Firefox is wel aardig, zeker met de web-dev plugin, maar als main-browsers te traag, en niet zo’n geweldige interface. Ik ben wel weg van de nieuwe Opera. De interface is eindelijk ok, en supersnel.

 • Profielfoto
  TheM4inframe

  Firefox is gewoon het beste:D , nog veel sneller als je hem deftig tweakt (Adblock Plus, en in about:config nog wat tweak of met Faster(er)Fox)

 • Profielfoto
  Jasse

  @ lemmenspieter:

  als je van firefox je standaardbrowser maakt is ie toch ook lekker geintegreerd. net zoals safari.

  @.R:
  vind ik ook, safari blijf ik gebruiken omdat de interface simpel en overzichterlijk is, in firefox is er meer tirlantijn rond gemaakt.
  Er zal wel snel een skin zijn hopelijk waarmee je firefox de looks van safari en de feel van firefox geeft ;)

 • Profielfoto
  arinzo

  lol at the laatste zinnetjes:)

 • Profielfoto
  CMD-Z

  Over de interface:

  Download de addon (onder themes): Grapple delicious en het ziet er net zo uit als safari!

 • Profielfoto
  Jasse

  tof dan ben ik bij deze overgeschakeld naar firefox :D

 • Profielfoto
  Stiha

  je kan firefox 3 al downloaden via hun ftp server..
  http://ftp.acc.umu.se/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0/mac/nl/

 • Profielfoto
  Brainiac

  Ik kijk er al naar uit want ‘k ben het geheugengebruik van Safari een beetje zat.

 • Profielfoto
  error

  Die ftp-server doet niets. Wellicht hebben meer mensen die achterdeur gevonden?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Comtez-moi, s.v.p. Je ferais le download dès 19h00!

  Ofwel: tel mij maar mee, ik ga de download meteen om 19h00 doen!

 • Profielfoto
  dukaaterik

  Heb hem nu binnen, vanaf Mozilla site.
  Ga hem maar eens proberen, voor mij is Firefox helemaal nieuw!

  :D

 • Profielfoto
  Job Versloot

  Ziet er goed uit!

 • Profielfoto
  lektroluver

  ik geraak gewoon weg op geen enkele site van mozilla of firefox zowel met safari niet als met firefox 2

 • Profielfoto
  Rutjes

  Volgens mij ligt site nu al plat. Ik kom er in ieder geval met geen mogelijkheid op. Zo halen ze nooit dat record ???

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Ik kom ook niet op de site, ligt al plat denk ik ja!

 • Profielfoto
  Rutjes

  http://tweakers.net/meuktracker/17871/mozilla-firefox-30-final.html
  Voor een overzicht een directe snellere link naar versie 3

 • Profielfoto
  bart_caers

  De site ligt plat maar de ftp gaat wel perfect.
  Vind het er op het eerste zicht goed uitzien en het gaat blijkbaar snel. Ben benieuwd naar de eerste testresultaten.

 • Profielfoto
  Rutjes

  Ik moet erg wennen. Vooral de adresbalk waarin eerder bezochte website worden weergegeven is groter en naar mijn mening minder duidelijk. Tevens geeft mijn startpagina VI.nl niet goed meer weer (versie 2 deed dat wel) :angry:

 • Profielfoto
  Statenweg

  Alles down. Dit was wel te verwachten als ze willen dat iedereen de nieuwe versie gelijk gaat downloaden. :angry:

 • Profielfoto
  johnnysclub

  site ligt plat
  Ik had al zo een stil vermoeden dat de servers het niet aan gingen kunnen,daar gaat het fameuze record :D

 • Profielfoto
  iPatjj

  Hij is gelukt hier met downloaden:)

 • Profielfoto
  kobekes

  Via Mozilla Europa gaat het blijkbaar wel; http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/ (nl-versie)

 • Profielfoto
  Massive Tudom

  heel leuk dat firefox 3 maar nu ben ik al mijn bladwijzers kwijt :S, iemand die weet hoe ik deze terug kan zetten.

 • Profielfoto
  zigginl

  heeft iemand ook directe dl link voor de US (engelse) versie van 3.0?

 • Profielfoto
  kobekes

  in het engels is het deze link: http://www.mozilla-europe.org/en/firefox/

 • Profielfoto
  mvip

  Zit u op de nl Windows versie werkt super cool standaard design.

  mvip

 • Profielfoto
  TheM4inframe

  @ Massive Tudom: bedoel je uit safari of FF2, kijk eens in je Library’s bij de application mapjes achter het bestand “bookmarks.hmtl” of iets sooortgelijks.

 • Profielfoto
  milko

  Een behoorlijke verbetering, maar ik zit nu wel met een nieuw fenomeen. De tekst in de tabs heeft een soort van witte schaduw. Zie http://phpconsult.nl/images/ff3_tab.png . Hebben anderen hier ook last van?

 • Profielfoto
  strigoi

  klik

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  stik, in een oudere versie van firefox kon je geen tekst plakken in de naam van het bestand als je een pagina opsloeg als pdf. Dat hadden ze opgelost in de vorige versie, en nu werkt het weer niet! zeer onhandig, moet ik weer gaan overtypen… :angry: