Elgato helpt je door het EK heen

Door: Koen van Tongeren - 5 reacties

De Duitsers hebben het maar makkelijk in de eerste ronde van het EK: met Polen, Kroatië en Oostenrijk heeft Die Mannschaft minder te vrezen dan onze jongens in de poule des doods. Wellicht is dat de reden geweest dat het Duitse Elgato zelfverzekerd een EK widget heeft uitgebracht waarin nauwgezet de vorderingen van de verschillende teams gevolgd kunnen worden. De widget toont het schema van de verschillende wedstrijden en de tussenstanden maar dankzij een samenwerking met tvtv kan je de widget ook gebruiken als EK TV gids. Allemaal erg handig als je meedoet met een EK poule.

Elgato kennen we als de fabrikant van de Eye TV, een kastje of een stick waarmee via de ether, de kabel of de schotel televisie gekeken en opgenomen kan worden op de Mac. Voor het EK raadt OMT de EyeTV Diversity aan. Voor € 99 krijg je een USB stickje waarmee je het EK overal draadloos kan volgen via de ingebouwde DVB-T tuner (Nederland 1,2 en 3 + lokale zenders). In combinatie met de Elgato widget kan je EK zo niet meer stuk, zelfs na de eerste ronde!

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  E.Rhijnsburger

  He is dit zo simpel als dat het lijkt? Thuis heb ik zo’n digibox van atHome maar ik baal omdat die zich niet door mijn HD-recorder laat aansturen. Aldus kan ik alleen maar (digitaal) opnemen wat op dat moment op staat of later op datzelfde kanaal gaat komen.
  Zou dit dan zo zijn dat je via de Mac programmeert wat-ie (digitaal) moet opnemen? Op je Mac? En dat je dat dan via via weer op het tv-scherm (Sony Bravia) kan afspelen? Via een HDMI-kabel ofzo? En dat je dat voor verschillende zenders achter elkaar kan programmeren? Net zoals vroeger bij analoge tv en VHS? Daar heb ik wel 100 euri voor over! Wie heeft er ervaring mee??

 • Profielfoto
  defores

  Er is geen landelijke dekking nog voor DVB-T in Nederland.
  NL 1,2 en 3 zijn hier niet te ontvangen.
  Zowel KPN als Tele 2 voldoen dus niet aan overal.

  Zou dan toch eerst wat postcode checks gaan doen

 • Profielfoto
  iAgree

  ALs ik me niet vergis zend men digitaal het ek in hd 720p uit zou dit dan ook zo opgenomen kunnen worden via deze weg, ik heb laatst een eyetv stick gekocht die digi en analogg kan, dan heete net ff anders maar ik vraag me af of deze dingen el hd ondersteunen , lijkt me van niet eigenlijk.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Grrr. EyeTV 3 nodig… Wat een betaalde update is voor € 39,95…. :angry:

  Goeie bal…

 • Profielfoto
  Lucas

  Postcode check zegt dat het feest niet doorgaat… op de KPN website iig…is dat up to date?