Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 20 juni 2008

Apple. Het moet een hobby blijven…

Voor het salaris hoef je het niet te doen: werken bij Apple. Techcrunch heeft wat gegoocheld met cijfers van Glassdoor en zo een overzichtje gemaakt van wat een software engineer in de tech industry nu zo ongeveer verdient. Wat blijkt? Vergeleken met zijn collega’s bij bedrijven als Google, Microsoft en Yahoo komt de Apple-werknemer er bekaaid vanaf en verdient hij zo’n 15-20% minder.

Dat klinkt wellicht dramatisch, maar in deze cijfers is één belangrijke factor niet meegerekend: de personeelskorting. Het gemiddelde Apple-bestedingspatroon van de OMT-redactie in ogenschouw genomen, houdt de Apple-werknemer zo’n 10% meer besteedbaar inkomen over – zelfs vergeleken met zijn veelverdienende collega’s bij Google.

Zo zie je maar weer: nooit zomaar alles geloven wat je leest.

Reageer op artikel:
Apple. Het moet een hobby blijven…
Sluiten