Advertenties in OMT nieuwsfeed

Door: Koen van Tongeren - 34 reacties

Vanaf vandaag zal de RSS nieuwsfeed van One More Thing er anders uit gaan zien. Lezers zullen merken dat er nu enkele ‘banners’ van adverteerders tussen artikelen verschijnen. Hiervoor heeft One More Thing een contract afgesloten met het Engelse bedrijf Mediafed.

Tot nu toe had One More Thing enkel een overeenkomst met het bedrijf TradeDoubler waarmee door middel van hyperlinks inkomsten gegenereerd werden om de OMT nieuwsvoorziening, community en podcast draaiende te houden. Door een recente verslechtering in de voorwaarden van TradeDoubler zagen wij ons genoodzaakt naar alternatieven te zoeken om het voortbestaan van de website te garanderen. We denken met Mediafed hier een waardevolle partner voor te hebben gevonden.

(waarschijnlijk) veel gestelde vragen:
Gaat OMT nu commercieel?
OMT is nooit een commerciƫle (winstgevende) onderneming geweest en heeft geen enkele ambities in die richting. Wij willen in ons eigen onderhoud kunnen voorzien maar ook huidige Ʃn nieuwe initiatieven kunnen bekostigen in de toekomst. Hiervoor is een gezonde financiƫle basis nodig.

Word ik nu overspoeld met advertenties?
OMT staat bekend als een website zonder schreeuwerige banners. Wij willen deze status niet verliezen. Daarom is gekozen voor terughoudendheid in de hoeveelheid zichtbare advertenties. Per nieuwsfeed zullen meestal niet meer dan 1 Ć  2 banners zichtbaar zijn. Mediafed heeft een ontmoedigingsbeleid voor onrustige banners die de aandacht van de feed afleiden. Dergelijke advertenties hoef je dus niet te verwachten in de OMT nieuwsfeed.

Welke merken gaan hier adverteren?
Mediafed werkt uitsluitend met zogenaamde A-merken. Denk hierbij aan automerken, vliegtuigmaatschappijen of financiƫle instellingen.

Komen er ook banners op de OMT website?
Wij sluiten niet uit dat het in de toekomst noodzakelijk wordt om banners op de pagina’s van One More Thing te plaatsen. We hebben grote plannen maar die moeten wel gefinancierd kunnen worden. Op dit moment zien wij echter geen noodzaak voor advertenties buiten de nieuwsfeed. Mocht dit in de toekomst veranderen dan zal sowieso het zelfde terughoudende beleid gelden dat nu van toepassing is op de banners in de OMT nieuwsfeed.

Heb ik inspraak als OMT lid?
Wij zijn de banners in de RSS nieuwsfeed gestart als een proef van drie maanden. Na deze periode zal een evaluatie plaats vinden. Hiervoor zal tegen die tijd feedback gevraagd worden van OMT leden en lezers. Mede aan de hand hiervan zal besloten worden of er definitief banners in de nieuwsfeed geplaatst worden of dat er andere middelen gezocht moeten worden om het voortbestaan van OMT te garanderen.

Vragen?
Verdere vragen rond de banners in de OMT nieuwsfeed kan je richten aan de OMT crew, te bereiken via het algemene e-mail adres dat te vinden is in de colofon.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  jago

  Ik zie geen graten in deze vis.
  Bedankt om het te laten weten en de gebruikers inspraak te geven!

 • Profielfoto
  matthieucalu

  Afwachten hoe het er komt uit te zien. Jullie moeten natuurlijk de site kunnen onderhouden en als het geen opdringerige banners worden, heb ik er geen probleem mee.

  Leuk dat jullie uitleg geven over de reden en open staan voor feedback. Ik ben wel benieuwd naar de grote plannen.

 • Profielfoto
  Pienjow

  jammer…:-|

 • Profielfoto
  Novix

  Je zou ‘banners’ moeten nemen zoals op http://www.macthemes2.net. Die vind ik geeneens storend, en soms leuk om nieuwe software te ontdekken. Ik ben benieuwd naar jullie ‘plannen’:)

 • Profielfoto
  iPatjj

  Jammer…:x

  Wordt ik heel de tijd afgeleid door banners etc.
  Ik vind het wel goed als ze niet opvallen. Een beetje de zelfde kleur als het design. En het belangrijkste dat ze niet knipperen!

 • Profielfoto
  macmartijn

  nou, ik vind het prima

 • Profielfoto
  Nihilist

  **kuch*kuch* http://www.culater.net/software/PithHelmet/PithHelmet.php *kuch*kuch**

  of

  **kuch*kuch* http://safariadblock.sourceforge.net *kuch*kuch**

  Ik heb amper tot geen last van banners.

 • Profielfoto
  iJoost

  Mijn idee… geeft niks hoor, we filteren ze er wel even uit.;-)

 • Profielfoto
  Kobes

  **kuch*kuch**
  Ik heb ook geen tot amper last van banners, en bewust geen blocking software geinstalleerd. Ik wil namelijk graag dat de websites waar ik graag kom ook blijven bestaan…

 • Profielfoto
  junjur

  had ik daarom vanochtend 21 nieuwe dingen in m’n One More Thing feed in safari?;)

  Ik vind het helemaal niet storend, en ik vind ook niet echt dat ik er iets over te zeggen heb. Het is toch jullie site? Als jullie het noodzakelijk achten dat er advertenties komen, dan zal dat gezien de financiƫn wel nodig zijn. Ik zou het ook niet erg vinden als jullie hier wat aan konden verdienen, dat is niet meer dan eerlijk voor de moeite die jullie doen en het plezier en de oplossingen die ik hier krijg.

  De advertenties storen me helemaal niet, dus ik ben in elk geval positief.

 • Profielfoto
  Jello

  Zo, das een feed minder in me RSS-Reader.

  Eerst was het internet lekker mooi, mailen voor gewoon mails… RSS voor gewoon zuiver RSS, sites gewoon als sites…

  en toen kwam de ‘reclamewereld’ op de proppen.. eerst via mails… je weet wel, onze goede viagra voorschriften etc… dan op websites… TradeDoubler, Google, … en exact 11 dagen geleden kondigde FeedBurner aan dat ze reclame in hun RSS gingen verstoppen. zie http://tweakers.net/nieuws/53754/feedburner-gaat-adsense-aan-rss-feeds-toevoegen.html

  Allez, het kanaal dat nu nog zuiver was wordt dus ook al volgeperst met reclame…

  Via IM begint er ook al reclame door te sluisen… zoals AIM/MSN/IRC… pfff tof… goede keuze OMT…

  Reclame is goed, maar er moeten ook plaatsen zijn waar je eens rustig echt gewoon nieuws kan bekijken… bv. via RSS.

  Overigens werkt het script niet zo heel goed in het forum van tradedoubler! Ik bemerkte de laatste dagen, dat als iemand een link plaatste naar een persbericht/informatie over het een of ander van de iPhone van Mobistar (bv), de gebruiker via TradeDoubler ging (dus nog al weer eens een stijging van inkomen!)…. maar men dan de hoofdpagina van mobistar ziet…

  als ik dan het bericht citeer, daaruit de link kopieer, pas dan krijg ik de gewenste pagina te zien… kortom, dat systeem werkt zeer vervelend! Maar dan ook zeer vervelend!!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Tjah… dit is het gevolg als je iPhones gaat weggeven :p (grapje)

  Ik heb absoluut geen problemen met een beetje reclame hier en daar. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe OMT zich financieel overeind houdt. Dat het een verandering is mag duidelijk zijn. Toen ik vanacht de advertenties zag in de feeds dacht ik dat deze er onbedoeld via feedburner waren ingeslopen :)

 • Profielfoto
  i-love-apple

  Ook al zouden jullie wel commercieel gaan, zolang het niet zoals de Telegraaf site* wordt, heb ik nergens problemen mee!

  * Schreeuwerige advertenties, banners, knipperende pop-ups enz.

 • Profielfoto
  merlijn

  als het er zo uit ziet als nu heb ik er helemaal geen problemen mee,ik vind het wel ok dat grote bedrijven voor een van mijn favorieten betaalen:D

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Ik geef jullie geen ongelijk maar gebruik alsjeblieft een beetje Apple gerelateerde ads. KLM valt hier niet onder bijvoorbeeld…

 • Profielfoto
  LEXY

  Thanks Nihilist, surfen is weer een verademing dankzij Safari AdBlock!!!

 • Profielfoto
  imathijs

  Is geen probleem, investeer het maar goed in de website, en koop er af en toe een ijsje van. Welverdiend al zeg ik het zelf…

 • Profielfoto
  michielrutjes

  Super netjes om het zo kenbaar te maken, dat geeft maar weer aan dat er goed over nagedacht wordt. Chapeau!

 • Profielfoto
  Yakke

  Niet meer dan terecht dat jullie ook wat inkomsten kunnen recupereren!
  Ik heb er dus geen enkel probleem mee.

 • Profielfoto
  Paint.It.Black

  De aanpassingen aan de feed “breken” op dit moment de OMT WebApp ( http://m.onemorething.nl ).

 • Profielfoto
  Javabra

  En wat zijn de grote plannen precies die moeten kunnen gefinancierd worden?

 • Profielfoto
  Maced.2

  gaat uw gang heren…..;)
  Safari AdBlock bied uitkomst tegen dit soort troep ???

 • Profielfoto
  antoontje

  Nou dan maar naar MacFreak :(

 • Profielfoto
  Quirit

  Weten jullie hoeveel dingen jullie gratis (of toch heel wat goedkoper) krijgen door dat beetje reclame.
  Radio, tv. Voor’t grootste deel gratis omdat ze bekostigd worden door reclame.
  Kranten en tijdschriften zouden ook een pak duurder zijn moesten ze geen reclame bevatten.

  Als het je zo hard stoort, negeer je het toch gewoon. Ga ff iets anders doen als er een reclameblok is op tv, blader voorbij de advertenties in dagbladen. Op het internet heb je dan ook nog vernuftige snufjes om reclame te filteren.

  Wees blij dat er reclame is om initiatieven als deze site te bekostigen!

 • Profielfoto
  CasaMan

  Hey, ik zie dat ook de feed is verplaatst naar “feedsportal” alleen de redirect gaat niet goed.. Vanuit rss in safari blijf ik steken op de volgende pagina zonder doorverwezen wordt naar OMT.

  http://rss.feedsportal.com/c/739/f/9571/s/13aabb0/story01.htm

  (hmmz, nu pakt ie weer feedburner)

 • Profielfoto
  tommy666

  Op zich is het simpel: Wil je ze niet zien,zet je er een filter op.

  Het zijn namelijk WEL deze dingen die ervoor zorgen dat jullie deze site kunnen blijven bezoeken.

 • Profielfoto
  william89

  Prima,

  Als het maar niet zo’n rommeltje wordt als http://www.macrumors.com en het forum van iphoneclub:p

 • Profielfoto
  Bor

  Ik hoorde van Jan David en Koen op de laatste meeting dat ze een fantastisch idee hebben (meer verklap ik niet) waar ze wel 30.000 euro voor nodig hadden. Dit is dus prima, aangezien wij OMT ermee steunen

  macthemes2.net vind ik een goed voorbeeld van hoe het wĆ©l moet, en Yooph.nl doet het ook goed. Lekker rustig en bij het design passend. Zolang er geen dingen komen waarmee je een ringtone kunt “winnen” vind ik het prima!

 • Profielfoto
  rrustema

  Mag ik de advertenties ‘afkopen’? Dus door af en toe wat contant geld te doneren word ik (op basis van mijn IP-adressen) bespaart van reclame.

 • Profielfoto
  iJoost

  Ik ga echt niet naar reclame kijken omdat macosx.nl daardoor zou kunnen blijven bestaan. Als ik er last van heb dan probeer ik ze te blokkeren. En als dat niet gemakkelijk lukt, dan zoek ik net zo vrolijk een ander virtueel “thuis” voor Apple gerelateerde zaken.

  En wie er aan onemorething.nl z’n boterham verdient die moet dan maar zo slim zijn om een manier te verzinnen om geld te verzinnen die mij niet wegjaagt of om geld te verdienen zonder mij. Niet mijn probleem.;-)

 • Profielfoto
  Erik Joling

  Ooit zamelde macosx.nl geld in onder de bezoekers en dat leek goed te functioneren. De donateurs kregen een ander kleur sterretje ofzo. Dat werd afgeschaft omdat er geen geld meer nodig was. Nu is dat geld kennelijk wel weer nodig en wordt dat met reclames opgehaald. Uiteindelijk betalen we er dan ook voor. Deze stap lijkt mij echter een verdere vervreemding.

 • Profielfoto
  rrkramer

  Lijkt me dat RSS juist meer bedoeld is voor Clean info en nieuwsberichten. Wat dat betreft lijken me banners niet echt geschikt in de feed.

  Ben meer voorstander van een enkele banner of tekst ad op het forum.
  Zolang het maar rustig blijft. En als het even kan nog informatief ook.

  Sommige Google ads zijn namelijk wel functioneel.

 • Profielfoto
  beckie

  Voeg dan ook in de RSS feed de afbeeldingen toe die je gebruikt bij de items op de site en die passen bij het onderwerp.

 • Profielfoto
  tjetta

  Wat triest dat sommige mensen adblockers gebruiken, zeker op een site als deze die de inkomsten puur nodig heeft als overlevingsmiddel. De redactie geeft aan dat ze inkomsten nodig hebben om de site online te houden en om in de toekomst nieuwe functies te kunnen bekostigen, maar toch zijn er mensen die er alles aan doen om die inkomsten af te knijpen.

  Zoals op andere fora ook gebruikt wordt: banners kijken of een paar euro per jaar betalen voor een reclame-vrije account. Zo kan iedereen nog jaren van deze (groeiende) community genieten!