Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 mei 2008

Zonnecellen op de iPhone

Het moet niet gekker worden. De iMac is van recyclebaar glas en aluminium, alle Apple computers en displays voldoen aan Energy Star 4.0 en nu dit.

Niets is zeker, maar een patentaanvraag van Apple doet ons geloven dat we in de toekomst een zonnepaneel kunnen verwachten op onze iPhone of iPod touch. En waar plaatsen we dit zonnepaneeltje? Op het scherm!

Behalve een TFT LCD scherm, een elektrisch veld, een aanraakgevoelige laag en een beschermend glasplaatje kan er ook nog wel een zonnecellaag bij. Naast alle andere functies vangt deze het zonlicht op en zet het om in energie. Want wat extra energie kan een iPhone met HSDPA, GPS en een groter beeldscherm wel gebruiken (deze suggestieve aannames berusten op pure speculatie).

Apple lijkt met dit innovatieve doel milieuvriendelijkheid om te buigen in een verkoopargument. Hoewel, kan iemand even uitrekenen hoeveel energie het kost om glas en aluminium te vervaardigen?

Reageer op artikel:
Zonnecellen op de iPhone
Sluiten