Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 mei 2008

Wordt het GTA IV of Iron Man voor de Apple fanboy?

De makers van de gedoodverfde blockbuster Iron Man, die 1 mei in premiere ging, zullen even hebben moeten slikken toen ze er achter kwamen dat hun doelgroep (mannen tussen de 15 en 30) deze week misschien helemaal niet het huis uit willen voor de premiere. Oorzaak is game-developer Rockstar die de zelfde week uitkoos om het langverwachte Grand Theft Auto IV uit te brengen en laat dit spel nou net immens populair zijn bij… mannen van 15 tot 30 jaar.

One More Thing is inmiddels met beide testosteronverhogende middelen in aanraking gekomen en kan zodoende vanuit een fruitig referentiekader een advies afgeven voor de OMT Apple/GTA/Iron Man fanboys.

Allereerst GTA IV: voor een algemene review van het spel kan je elders terecht maar met Apple in het achterhoofd zal het moeilijk worden om iets positiefs over dit spel te zeggen. Om te beginnen is GTA IV (net als de vorige 8 versies) niet te spelen op Mac OS X. Je zal een XBOX 360 of een Playstation 3 nodig hebben om in een fictief New York City in de gedaante van een Oost-Europeaan al moordend en stelend je een weg door het spel te banen. Tijdens die rooftochten zal je op een gegeven moment een internetcafé binnen moeten lopen. Eenmaal binnen blijkt dat de makers van GTA weinig ophebben van Apple gebruikers. Op de computerbeeldschermen in het café zijn namelijk banners te zien voor het computerbedrijf ‘Fruit’ vergezeld van slogans als “Think Simple, Think Minimalism, Think Overpriced”. Een virtuele scroll naar beneden maakt het alleen nog maar erger: een banaanvormige telefoon , genaamd de ‘iFruit phone’ wordt aangeprezen met “No buttons, No reception, No storage capacity, All ego”. Het moge duidelijk zijn: een spel dat de Apple fan zo krenkt kán niet deugen.


Moet het dan toch maar Iron Man worden voor de OMT bezoeker? In ieder geval lijkt een aangenaam verpozen gegarandeerd met 2 uur vol explosies, dure auto’s, hi-tech gadgets en humor. Tel daar bij op dat hoofdpersoon Tony Stark (Robert Downey Jr.) twee 30 inch Apple Cinema Displays in z’n kantoor heeft staan (terwijl de slechterikken en het Amerikaanse leger het moeten doen met kleine Dell schermpjes) en de eindconlusie spreekt voor zich. One More Thing raadt aan: Iron Man en da’s maar goed ook want GTA lijkt wereldwijd uitverkocht terwijl Iron Man vanavond nog draait in een bioscoop bij jou in de buurt. Veel plezier!]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt het GTA IV of Iron Man voor de Apple fanboy?
Sluiten