Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 mei 2008
Leestijd: 1 minuut

Who’s your daddy, Eve?

Op 30 juli komt de nieuwe Pixar animatiefilm uit: Wall*E. Dit aandoenlijke robotje is alleen achtergelaten op aarde om de rotzooi op te ruimen die wij daar met z’n allen hebben achtergelaten. Aan zijn eenzame bestaan komt plots een einde als Eve langs komt, een gestroomlijnde witglimmende robot die zo van de ontwerpafdeling van Apple had kunnen komen. Wat blijkt nu? Daar komt hij/zij ook vandaan!

In 2005 sprak Wall*E regisseur Andrew Stanton Steve Jobs (eigenaar van Pixar tot hij het bedrijf verkocht aan Disney waar hij nu grootaandeelhouder is) aan of die misschien zijn hoofd ontwerper Jonathan Ive (Jony voor vrienden) een middag kon uitlenen. Dit resulteerde in een inspirerend bezoek van Ive aan Pixar HQ.

In een interview met Fortune vertelt Stanton dat Ive zijn stille en geheimzinnige reputatie wist waar te maken. Hij wilde namelijk niet vertellen hoe hij dacht dat design en technologie zich zouden ontwikkelen in de toekomst. Alleen indirect wist hij de ontwerpers van Eve te inspireren om tot de glimmende robot met blauw LED gezicht te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Who’s your daddy, Eve?
Sluiten